پرودروم میگرن
پرودروم میگرن اولین مرحله میگرن است که به عنوان علامت هشدار دهنده بروز میگرن قبل ازهاله، حمله و پستدروما رخ میدهد. تجربه یک پرودروم این فرصت را به شما میدهد تا شدت حمله میگرنی را کاهش دهید یا از وقوع آن جلوگیری کنید. برهمین اساس ما سعی کردهایم در این مقاله از پزشکت همه موارد مربوط به پرودروم میگرن از علل تا راهکارهای درمانی آن را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانید با خواندن این مقاله اطلاعات بیشتری را در مورد وضعیت خود کسب کنید. پس ادامه مقاله را تا انتها بخوانید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
مرحله پیشآگاهی (پیشدرآمد) میگرن چیست؟
پرودروم میگرن یا مرحله پیشآگاهی (پیشدرآمد)، علامت هشدار در راه بودن میگرن است. این مرحله میتواند از چند ساعت تا چند روز طول بکشد و اغلب مبتلایان به میگرن آن را تجربه میکنند. برای جلوگیری از حمله کامل میگرن یا کاهش شدت آن، میتوانید در مرحله پرودروم چند راهکار زیر را در نظر بگیرید:
تاکتیکهای رفتاری مصرف داروهای مسکن به حداقل رساندن محرکهای شناخته شده و احتمالی ایجاد کننده میگرنالبته هر میگرنی با بروز مرحله پرودروم همراه نیست. به طوریکه برخی از افراد مستقیماً وارد مراحل بعدی میشوند و زودتر از افرادی که با مرحله پیش آگاهی شروع میشوند، حمله را تجربه میکنند.

شایعترین علامت پرودروم
علائم پرودروم میگرن برای همه افراد یکسان نیست. ممکن است قبل از وقوع آن سرگیجه را تجربه کنید، اما در این مرحله اضطراب نداشته باشید. برخی از علائم شایع آن، عبارتند از:
اضطراب گیجی یبوست گرفتگی افسردگی اسهال سرگیجه خستگی احساس سرما هوسهای غذایی تحریک پذیری سفتی عضلات حالت تهوع مشکلات تمرکز گرفتگی گردن تشنگی افزایش ادرار سرگیجه رویاهای واضح مشکل در خوابیدن مشکل در صحبت کردن خمیازهها ی زیاد و تکراری حساسیت به نور (فوتوفوبیا) حساسیت به بوها (هیپراسمی) حساسیت به صدا (فونوفوبیا)این علائم شایع در مرحله پرودروم یا پیش آگاهی میگرنی را میتوان به طور کلی در چهار دسته زیر دسته بندی کرد:
تغییرات خلقی
تغییرات خلقی در طول یک پیش آگاهی میگرن، عبارتند از:
اضطراب گیجی افسردگی تحریک پذیریمشکلات گوارشی
مشکلات گوارشی در حین بروز میگرن شامل موارد زیر میباشند:
یبوست اسهال حالت تهوع ادرار کردن بیشترمشکلات عضلانی
به طور کلی مشکلات عضلانی در طول پرودروم میگرن، عبارتند از:
گرفتگی سفتی عضلات گرفتگی گردن
تغییر در حالت
تغییرات رایج در حالت در طول مرحله اولیه میگرنی، عبارتند از:
سرگیجه خستگی تشنگی سرگیجه رویاهای واضح احساس سرما هوسهای غذایی مشکلات تمرکز مشکل در خوابیدن مشکل در صحبت کردن حساسیت به نور (فوتوفوبیا) حساسیت به بوها (هیپراسمی) حساسیت به صدا (فونوفوبیا) خمیازههای زیاد و تکراریآیا پرودروم میگرن نیاز به درمان دارد؟
پرودروم اولین مرحله از میگرن است که با درمان مناسب در این مرحله، میتوان از حملات احتمالی میگرن جلوگیری کرد.
پس به دنبال درمان باشید، منطقی است که بگوییم هر چه زودتر این کار را انجام دهید، به نفع شما خواهد بود.
چگونه از خود در هنگام بروز میگرن مراقبت کنیم؟
اگر چه پرودروم میگرن به اندازه حملات میگرنی جدی نیستند، اما دارای علائم ناخوشایندی هستند که شما را ملزم به مراقبت از خود میکند.
برخی از راهکارهایی که میتوانید در هنگام بروز میگرن برای مراقبت از خودتان انجام دهید، عبارتند از:
هر محرک احتمالی را شناسایی کنید و خطر در معرض قرارگیری آن را به حداقل برسانید. محرکهای میگرن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. از محرکهای احتمالی خود یادداشتبرداری کنید تا بتوانید اقدامات مناسب را در مرحله پیشروی میگرن انجام داده و احتمال بروز حمله را کاهش دهید. از تاکتیکهای رفتاری (مانند ذهن آگاهی و درمان شناختی رفتاری) برای کاهش شانس ابتلا به میگرن استفاده کنید.
چگونه از حمله میگرن جلوگیری کنیم؟
پیشگیری از حملات میگرنی با تشخیص و شناسایی محرکهای احتمالی که باعث بروز حمله میشوند، امکانپذیر است. هنگامیکه محرکهای خود را مشخص کردید، می توانید با اقدامات طبیعی که در زیر اشاره شده است، از حمله میگرن جلوگیری کنید:
الگوی خواب منظمی داشته باشید. یک برنامه ورزشی منظمی داشته باشید. راهبردهای مقابله با استرس را رعایت کنید. تکنیکهای آرامش بخشی یا مشاوره را در نظر بگیرید. برنامه غذایی منظم را رعایت کنید. صبحانه، ناهار و شام را در یک زمان مشخص مصرف کنید. مصرف کافئین خود را محدود کنید. قهوه کافئین دار خود را با قهوه بدون کافئین جایگزین کنید. مصرف غذاهای شیرین را کاهش دهید. میان وعدههای شیرین (از جمله فروکتوز) را با گزینههای مناسبتری جایگزین کنید.آیا بعد از حمله میگرنی باید به پزشک مراجعه کنم؟
در صورت داشتن علائم مکرر یا شدید میگرن، باید به پزشک عمومی مراجعه کنید. از آنجایی که حمله میگرنی شدیدترین مراحل میگرن است، منطقی است که در صورت بروز حملات مکرر و بروز میگرن بیش از پنج روز در ماه به پزشک عمومی مراجعه کنید.
علاوه بر آن اگر شما هر یک از موارد زیر را تجربه کردید، باید فوراً با مراکز درمانی تماس بگیرید:
گفتار نامفهوم یا نادرست ضعف یا فلج در یک یا هر دو بازو یا در یک طرف صورت سردردهای غیرمنتظره و دردناک، مانند درد شدیدی که قبلاً تجربه نشده بود. درجه حرارت بالا، گیجی، سفت شدن گردن، دوبینی و تشنج همراه با سردرداگر شما یا فردی که با او هستید هر یک از این علائم را تجربه کردید، ممکن است نشان دهنده بیماری زمینهای خاصی مانند مننژیت یا سکته مغزی باشد که از میگرن جدیتر است.
پرودروم در مقابل هاله
پرودروم و هاله دو مرحلهای هستند که میتوانند قبل از مرحله سردرد رخ دهند. بسته به علائم شما برای هر مرحله، ممکن است بین این دو تجربه همپوشانی وجود داشته باشد. اگر مطمئن نیستید که آیا پرودروم یا هاله را تجربه میکنید، یادگیری در مورد جدول زمانی و علائم هر مرحله میتواند به شما در تمایز بین این دو کمک کند.
به طور کلی علائم Prodrome، عبارتند از:
در طی چند ساعت یا چند روز رخ میدهد. شامل علائمی مانند تغییرات خلق و خو، سفتی ماهیچهها، میل به غذا و خستگی است.در مقابل، هاله میتواند با شرایط زیر همراه باشد:
اختلالات بینایی بی حسی و گزگز شدن در بدن از دست دادن موقت بینایی به طور معمول پنج دقیقه تا یک ساعت طول میکشد. با علائمی مشخص میشود که میتواند بر حواس تأثیر بگذارد.
گزینههای درمانی برای حملات میگرن
پس از شروع مرحله پرودروم، برنامه درمانی خود را که با پزشکتان تهیه کردهاید در اسرع وقت برای کمک به پیشگیری یا کاهش شدت مرحله سردرد دنبال کنید. اگر برای شما دارویی برای میگرن تجویز شده است، مصرف آن در طول پرودروم ممکن است به توقف حمله میگرن کمک کند. هر چه داروهای خود را زودتر مصرف کنید، احتمال اثربخشی آنها بیشتر میشود. اگر برنامه درمانی ندارید، با پزشک خود صحبت کنید و با هم یک برنامه اقدام اولیه تهیه کنید.
همچنین مهم است که در طول این مرحله از مواد غذایی یا عوامل محیطی شناخته شده خودداری کنید. حتما هیدراته بمانید و وعدههای غذایی را حذف نکنید. در صورت امکان، چرت بزنید یا در یک اتاق تاریک و ساکت استراحت کنید تا استرس را کاهش دهید و از محرک هایی مانند نور یا صدا جلوگیری کنید. اگر این گزینهها در دسترس نیستند، استفاده از گوشگیر یا استفاده از پدگرمکننده یا کیسه یخ روی سر، گردن یا شانهها ممکن است درد یا تنش را کاهش دهد.
چه با تشخیص میگرن زندگی میکنید یا در مراحل تجربه آن هستید، مهم است که بدانید چگونه میگرن را از سایر بیماریهای جدیتر تشخیص دهید. اگر سردرد شدید و ناگهانی، تغییرات چشمگیر بینایی، ضعف، بیحسی یا مشکلات غیرعادی شدید در صحبت کردن یا تمرکز را تجربه کردید، بهتر است به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید.
حملات میگرن میتواند دردناک باشد و تعدادی از درمانها وجود دارد که میتوانید برای تسکین درد خود از آنها استفاده کنید. مسکنهای بدون نسخه میتوانند راه موثری برای تسکین میگرن باشند. اگر به داروهای قویتری نیاز دارید، میتوانید یک مشاوره آنلاین بگیرید و درمان میگرن خود را با نسخه دریافت کنید. یا میتوانید با یکی از متخصصان پزشکی واجد شرایط ما صحبت کنید که میتواند در مورد انتخاب مناسبترین درمان برای میگرن به شما مشاوره دهد.
سخن آخر
پرودروم، اولین مرحله از میگرن است و میتواند نشانه شروع سردرد باشد. درمان در این مرحله ممکن است باعث توقف یا کاهش شدت حمله میگرنی شود.
هنگامیکه بیشتر مردم به حملات میگرن فکر میکنند، علائمی مانند سر درد، استفراغ و حساسیت به نور و صدا به ذهن خطور میکند. با این حال، این علائم تنها بخشی از میگرن هستند، زیرا مراحل متعددی از حمله میگرن وجود دارد: پیشدروم، هاله، سردرد و پستدروم.
پرودروم اولین مرحله از میگرن است و به عنوان مرحله پیشآگاهی یا “پیش سردرد” نیز شناخته میشود. این میتواند نشان دهد که سردرد در آستانه شروع شدن است. آگاهی از این مرحله از میگرن میتواند به شما کمک کند تا به حملات میگرنی سریع واکنش نشان دهید و در برخی موارد، درد را قبل از شروع آن متوقف کنید.
var params = {limit: 5, online:true, skill: [25]};