در این روزها اخبار مربوط به رتبهبندی فرهنگیان اهمیت و بازدید به شدت بالایی دارد. اگر شما هم فرهنگی هستید و قصد اطلاع درباره موصوع رتبهبندی معلمان دارید و اینکه رتبهبندی فرهنگیان امروز به کجا رسید و سایر سوالات مربوطه مانند رتبهبندی حقوق فرهنگیان، اطلاعیههای مربوط به رتبهبندی معلمهای زیر لیسانس و دارای سایر مدارک، اطلاعیههای رتبهبندی فرهنگیان از زبان رئیسی و یا شورای نگهبان، رتبهبندی فرهنگیان شامل چه کسانی نمی شود، رتبهبندی فرهنگیان بازنشسته … دارید، تمامی اخبار را میتوانید در این بخش از بخون مطالعه کنید.
توجه: تمامی اخبار مربوط به رتبهبندی فرهنگیان که در این بخش مطالعه خواهید کرد، بعد از انتشار اخبار جدید سریعا آپدیت خواهد شد و شما همیشه میتوانید از طریق این صفحه به جزئیات دقیق رتبهبندی معلمها دسترسی داشته باشید.
راهنمای مطالعه
آییننامه رتبه بندی معلمان در دولت سیزدهم تصویب شد (بروزرسانی در تاریخ 12تیر 1401)آخرین جزئیات درباره ابلاغ لایحه رتبه بندی فرهنگیان در آخرین ساعات امروز شنبه ۱۱تیر ۱۴۰1 (بروزرسانی در تاریخ 11 تیر 1401)حذف آزمون از شرایط نظام رتبهبندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 11 تیر 1401)سخنگوی آموزش و پرورش خبر داد: آییننامه رتبهبندی فرهنگیان در مسیر ابلاغ (بروزرسانی در تاریخ 9 تیر 1401)فرهنگیان بخوانند | روش بروزرسانی سابقه فرهنگیان برای اجرای رتبه بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 9 تیر 1401)بر اساس آخرین اخبار رتبه بندی معلمان جهت بروزرسانی سابقه معلمان در سامانه LTMS لازم است تا به ترتیب زیر عمل کنید:شرایط احراز رتبههای ۱ تا ۵ رتبه بندی معلمان به قرار زیر است:رتبهبندی معلمان برای ترمیم حقوق فرهنگیان نیست (بروزرسانی در تاریخ 8 تیر 1401)تعیین تکلیف رتبه بندی معلمان و فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 8 تیر 1401)فرهنگیان در کنگره معلمان انقلاب اسلامی مطالبات خود را مطرح کنند (بروزرسانی در تاریخ 7 تیر 1401)تنش در مجلس بر سر عدم اجرای رتبه بندی معلمان/ وزیر آموزش و پرورش باید استیضاح شود (بروزرسانی در تاریخ 7 تیر 1401)دولت با خدشهدار کردن قانون رتبه بندی به معلمان توهین میکند (بروزرسانی در تاریخ 6 تیر 1401)آییننامه رتبه بندی معلمان در دولت سیزدهم تصویب شد (بروزرسانی در تاریخ 12تیر 1401)
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: آیین نامه رتبه بندی معلمان پس از سالها انتظار در دولت سیزدهم تصویب شد و فرآیند اجرایی شدن را طی میکند. وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تجارب خوبی در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد و ما می توانیم اقدامات موثری انجام دهیم. وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین اینکه رتبه بندی در این دولت تصویب شد و در حال اجرایی شدن است. هر چند که عدهای می خواستند در حوزه رتبه بندی تعجیل در میان معلمان ایجاد کنند تا به خیابانها بیایند.
وی با بیان اینکه ما معلمان این شغل را با توجه به میزان دریافتی انتخاب نکردهایم، بیان کرد: معلمان بدون درنظر گرفتن میزان حقوق این شغل را انتخاب کردهاند، نقش بی بدیل معلمان در تثبیت و کارآمدی انقلاب اسلامی باید ترویج شود.
نوری ادامه داد:

معلمان برای بیان مطالبات خود گروههایی از نمایندگان ایجاد کنند و ما هم جلساتی با آنها میگذاریم و نقطه نظرات آنها را در نظر میگیریم. همچنین اینکه در موضوع رتبه بندی باید کیفیت نظام تعلیم و تربیت در نظر گرفته شود.
اجرای رتبهبندی معلمان حتمی است
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این کنگره بیان کرد:
اجرای رتبه بندی معلمان حتمی است و هیچ کس نمی تواند مانع آن شود.
رییس فراکسیون آموزش و پرورش مجلس با اشاره به مشکلات معلمان گفت: مشکل معیشت مسئله دوم معلمان قرار دارد و گله فرهنگیان بیشتر از برخی سوء مدیریت ها و برخی ویژه خواری هاست.
حاجی بابایی همچنین تاکید کرد: امیدواریم دولت هر چه سریعتر آیین نامه اجرایی را تهیه و از تاخیر اجرای طرح رتبه بندی جلوگیری کند.
مانعی برای اجرایی شدن آیین نامه رتبه بندی معلمان پس از ابلاغ به آموزش و پرورش وجود ندارد
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش بیان کرد:
به محض اینکه آیین نامه رتبه بندی معلمان به آموزش و پرورش ابلاغ شود، هیچ مانعی برای اجرایی شدن وجود ندارد.
حجت اله الماسی اظهار کرد: اکنون شرایط بسیاری سختی برای آموزش و پرورش حاکم است، از آموزش و پرورش انتظار می رود که تربیت در مسیر خود قرار گیرد تا همه استعدادها شکوفا شود، در واقع استعدادی که یادگیری و آموزش در آن وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه نیروی انسانی مایه حیات آموزش و پرورش است، افزود: تمام تحلیل ها از سال ۹۲ تا کنون رشد جمعیت را نشان می دهد اما در همین شرایط شیب بازنشستگی در وزارتخانه شدید می شود و نشان دهنده بحران در آموزش و پرورش است.
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در این شرایط بحرانی مسوولان آموزش و پرورش به جای استخدام و افزایش نیرو، ورودی دانشگاه فرهنگیان را به حداقل رساند، این آمار از ۲۵ هزار نفر تکلیف قانونی به ۵ هزار نفر رسید.
الماسی ادامه داد: همچنین براساس قانون تعیین تکلیفی که وجود داشت، ۱۲۵ هزار نفر نیرو از حق التدریس ها و نهضت سواد آموزی باید استخدام می شدند اما به بهانه اینکه فضای کافی برای آموزش آنها وجود نداشت، از استخدام این تعداد افراد سرباز زدند. در واقع ۱۲۵ هزار معلم باید تزریق می شد که با سرباز زدن از این اقدام باعث خدشه دار شدن نظام تعلیم و تربیت شدند که براین اساس این افراد جلوی وزارتخانه آمدند.
وی عنوان کرد: استخدامی که هر سال باید انجام می شد، صورت نگرفت و افراد خرید خدمات به جای افراد استخدامی وارد کردند که در کل واژه خرید خدمات در شان یک معلم نیست.
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه ۱۸۸ هزار و ۹۴۲ نفر کمبود نیرو در وزارتخانه داریم، بیان کرد: در این سال ها برای این موضوعات باید مطالبه گری صورت می گرفت اما درحال حاضر بدون در نظر گرفتن شرایط، عده ای برای اجرایی شدن رتبه بندی اعتراض می کنند.
الماسی خاطرنشان کرد: برای یک برنامه ریزی صحیح در حوزه کار، فضا و تجهیزات نیازمند آمار و اطلاعات صحیح هستیم و این درحالی است که سامانه سناد در سال ۹۲ به طور دقیق کار می کرد اما اکنون فعالیت در سامانه سیدا مشکل همه معلمان است، وزارت اطلاعات گزارش ابلاغ های سوری و هزینه های نامعلوم بسیاری را فقط در سال ۹۹-۱۴۰۰ ارائه کرده است که به دلیل بی نظمی در سامانه ها صورت گرفته است.
وی یادآورشد:
در شرایطی که آمار و اطلاعات دقیق وجود نداشت، سازمان امور استخدامی چگونه می توانست با رتبه بندی موافقت کند، با گرفتن کار در دست به زودی و با فوریت دسترسی را به آمار و اطلاعات باز کردیم تا مجوزهای لازم را دریافت کنیم.
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش افزود: همچنین تدوین آیین نامه های ضعیف و مغرضانه از دیگر اقدامات در چند ماه گذشته بوده است، بطور مثال بازنگری در آیین نامه انتصاب مدیران صورت گرفت که به زودی ابلاغ می شود و دست مدیران را برای اصلاح باز می کند.
وی با بیان اینکه ما در تلاش برای رفع موانع هستیم، عنوان کرد:
آموزش و پرورش با موانعی رو به رو است که اکنون رتبه بندی اجرایی نشده است از جریان انقلابی باید این مطالبه را داشته باشیم که به چه علت آیین نامه رتبه بندی مطابق با سند تحول بنیادین، سال های سال بی سرانجام بود.
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش یادآورشد:آیین نامه رتبه بندی در مجلس و شورای نگهبان و دولت به خوبی پیش رفت، در لایحه تنظیم شده گذشته فقط ۲۵ درصد افزایش فوق العاده در نظر گرفته بود اما اکنون حداقل این رقم به ۴۵ تا ۹۰ رسیده است.
الماسی یادآورشد: لایحه جدید ۲۳ اسفند ابلاغ شد و در یک ماه فرصت، آیین نامه تدوین شد و براساس قانون به تصویب رسید.
وی تاکید کرد: نگاه سازمان امور استخدامی و برنامه و بودجه برای ارزیابی و تعیین رتبه ها با آموزش و پرورش متفاوت است و بی انصافی است که بگوییم آموزش و پرورش کوتاهی کرده است، آموزش و پرورش هیچ کوتاهی در این زمینه نداشته است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی
آخرین جزئیات درباره ابلاغ لایحه رتبه بندی فرهنگیان در آخرین ساعات امروز شنبه ۱۱تیر ۱۴۰1 (بروزرسانی در تاریخ 11 تیر 1401)
رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رفع گره قانون رتبهبندی معلمان خبر داد و اظهار داشت: آییننامه منطبق با نظر مجلس و آموزشوپرورش تدوین و جهت ابلاغ به دفتر معاونت اول رییس جمهور ارسال شده است و امیدواریم آقای مخبر ظرف ۴۸ ساعت آتی آن را ابلاغ کنند.
علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش مجلس در گفتگو با خبرنگاران افزود: با اینکه قرار بود آییننامه توسط آموزشوپرورش تدوین شود، در کمیسیون هیات دولت خلاف آن عمل کردند و از صاحب نظران وزارت آموزش و پرورش و نمایندگان قانونی ناظر در کمیسیون دعوت نکردند و در آییننامه نیز با اقداماتی همچون محدودسازی مشمولین، برگزاری آزمون و ارزیابی رتبهبندی توسط کارشناسان خارج از آموزش و پرورش، آن را به بیراهه بردند، اما با ایستادگی مجلس و وزارت، این ایرادات رفع شد.
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس وضع قانون رتبه بندی معلمان را حاصل تلاشهای بیوقفه مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری خواند و اظهار امیدواری کرد قانون رتبهبندی معلمان، عامل رقابت برای ارتقاء کیفیت تدریس و ارتقاء شأن و منزلت معلمان باشد و رضایت قشر فرهیخته را که نقش اصلی را در تربیت نسل آینده دارند جلب کند.
وی اظهار کرد:
۵۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی ما برای اجرای این قانون بود که برای سال ۱۴۰۱ حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان آن در مجلس تصویب شد و مابقی مسایل مالیاش نیز پیش بینی شده است و در ادامه اجرا میشود.
منادی افزود: ما در برابر اقدامات ناصواب ایستادیم و گفتیم اگر آییننامه قانون رتبهبندی معلمان مغایر با خواست مجلس و مصوبهاش باشد در کمیسیون تطبیق آن را رد میکنیم و همین امر در اصلاح ایرادت نقش اساسی داشت.
لایحه «نظام رتبه بندی معلمان» ۲۵ اسفندماه سال ۱۳۹۹ پس از تدوین در وزارت آموزش و پرورش و تصویب در هیات وزیران به مجلس یازدهم تقدیم شد تا اجرای بند الف ماده ۶۳ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آغاز شده و ساز و کار قانونی برای افزایش انگیزه شغلی، کسب و ارتقای صلاحیتهای معلمی و همچنین متناسب سازی نظام پرداختها بر اساس شایستگیها و نتایج عملکرد رقابتی معلمان، فراهم شود.
بر اساس این لایحه آموزگار، دبیر، هنرآموز، مربی امور تربیتی، مشاور واحد آموزشی، مراقب سلامت، مدیر و معاون شاغل در واحدهای آموزشی و تربیتی که صرفاً در مشاغل مذکور در واحدهای آموزشی و تربیتی اشتغال به خدمت دارند؛ میتوانند با افزایش شایستگیهای خود که شامل صفات، ویژگیها و توانمندیهای مورد نیاز برای توفیق در شغل یا عملکرد برتر در حیطه دانش، نگرش و مهارت هستند؛ ارتقای شغلی و درآمدی داشته باشند.
منبع: اندیشه معاصر
حذف آزمون از شرایط نظام رتبهبندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 11 تیر 1401)
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: آییننامه اجرای رتبهبندی معلمان تا زمان آماده شدن به دولت،۲۶ بار ویرایش شد و در کمیسیون اجتماعی دولت هم به آن بندهایی اضافه شد.
به گزارش خبرگزاری مهر یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در دیدار اعضای فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی که در اردوگاه فرهنگی تربیتی شهید باهنر برگزار شد، اظهار کرد:
وضعیت نیروی انسانی آموزش و پرورش در ترازی که سند تحول بنیادین بیان کرده، نیست، لذا توجه بیش از پیش به این موضوع جز نیازهای آموزش و پرورش است و به حمایت مجلس شورای اسلامی و دولت نیاز دارد.
نوری با تشکر از فعالیتهای مجلس شورای اسلامی برای تصویب قانون رتبهبندی معلمان بیان کرد: مجلس شورای اسلامی، دولت و شورای نگهبان کمک کردند تا قانون رتبهبندی معلمان تصویب شود و وزارت آموزش و پرورش بر اساس تکلیف قانونی که بر عهده داشت، پیش از اتمام زمان قانونی، آئیننامه اجرایی رتبهبندی معلمان را آماده کرد و به هیأت دولت فرستاد.
وی افزود: در همراهی با سایر دستگاههای مشارکتکننده در آئیننامه اجرایی رتبهبندی معلمان و تأمین نظرات آنها، این آئیننامه تا زمان آماده شدن به دولت ،۲۶ بار ویرایش شد و در کمیسیون اجتماعی دولت هم به آن بندهایی اضافه شد که با دستور رئیسجمهور و در جلسه هیأت دولت آن بندها لغو شد که میتوان به حذف آزمون از شرایط نظام رتبهبندی معلمان اشاره کرد.
عضو کابینه دولت مردمی اظهار کرد:
از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، موضوع خدمات رفاهی و بیمه تکمیلی فرهنگیان در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت و تاکنون اقدامات در این زمینه صورت گرفته است که تغییر بیمه فرهنگیان از روش صندوقی به بیمهگری یکی از این موارد است.
شایانذکر است؛ در این نشست موضوعاتی مانند؛ اجرای سند تحول، نحوه اجرای نظام رتبهبندی معلمان، راهکارهای برونرفت از چالشهای اجرای سند تحول، کسری نیروی انسانی، آئیننامه اجرایی رتبه بندی معلمان و …، طرح و موردبحث و بررسی قرار گرفت.
منبع: خبرگزاری مهر
سخنگوی آموزش و پرورش خبر داد: آییننامه رتبهبندی فرهنگیان در مسیر ابلاغ (بروزرسانی در تاریخ 9 تیر 1401)
سخنگوی آموزش و پرورش درباره آخرین وضعیت رتبهبندی معلمان توضیحاتی ارائه داد.
صادق ستاری فرد در پیامی توئیتری نوشت:
«دیروز آخرین نشست بررسی آییننامه رتبهبندی با حضور وزیر و برخی از اعضای محترم هیات دولت برای رفع ابهامات و اتخاذ تدابیر اجرایی برگزار شد و آیین نامه در مسیر ابلاغ قرار گرفت. وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه همراهی لازم و آمادگی کامل برای اجرای نظام رتبه بندی را دارند. قدردانیم.»
منبع: خبرگزاری پانا
فرهنگیان بخوانند | روش بروزرسانی سابقه فرهنگیان برای اجرای رتبه بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 9 تیر 1401)
بر اساس آخرین اخبار رتبه بندی معلمان جهت بروزرسانی سابقه معلمان در سامانه LTMS لازم است تا به ترتیب زیر عمل کنید:
ورود به بخش ارتباط با مرکز پشتیبانی
انتخاب گزینه «ثبت درخواست جدید»
انتخاب گزینه «از شرکت پشتیبان سامانه»
انتخاب گزینه «رشته شغلی و سابقه من بروزرسانی گردد»
پس از انجام این مراحل به صورت اتوماتیک سابقه شما در سامانه ضمن خدمت بروزرسانی خواهد شد. برای بررسی سابقه خود می توانید به بخش «اطلاعات فراگیر» در سامانه ضمن خدمت مراجعه کنید. در صورتی که سابقه همچنان تصحیح نشده بود شخصا به واحد امور اداری «کارگزینی» مراجعه کنید.
لازم به ذکر است تنها در صورتی که سابقه شما بالای 29 سال باشد فرم مربوط به بازنشستگی در بخش فرم های اطلاعاتی سامانه نمایش داده خواهد شد.
سامانه
شرایط احراز رتبههای پنجگانه رتبه بندی معلمان
شرایط احراز رتبههای ۱ تا ۵ رتبه بندی معلمان به قرار زیر است:
رتبههای پنجگانه، این رتبهها جدای از رتبه بندی معلمان هستند.
رتبه ۱ رتبه بندی معلمان
دارای ۲سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط: ۲سال
دوره ضمن خدمت: ۱۲۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی ۲سال منتهی به رتبه: ۷۵%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۷۰%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۶۰%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۵۰%
در کسب رتبه ۱، تجربه غیر مرتبط (تعجیل خدمت در مناطق کمتر توسعه یافته، تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی، دوره مهارت آموزی پیمانی ماده ۲۸ و سربازی و … تاثیر #ندارد..
رتبه ۲ رتبه بندی معلمان
دارای ۶سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط: ۴سال
تجربه غیر مرتبط: ۲سال
حداقل ۴سال سنوات تجربی (جایگزین ۴ سال توقف شده است
دوره ضمن خدمت بین دو رتبه: ۱۸۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی بین دو رتبه: ۸۰%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۷۵%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۶۵%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۵۵%
دانشجو معلمان که بعد از ۹۵/۰۷/۰۱ استخدام قطعی شده اند، چهار سال بعد استخدام قطعی یعنی در سال ۹۹ مشمول رتبه ۲ میشوند.
رتبه ۳ رتبه بندی معلمان
دارای ۱۲ سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط (یک دوم): —> ۶سال
تجربه غیر مرتبط: —> ۶سال
حداقل ۳سال توقف در رتبه ۲ یا پایه
دوره ضمن خدمت بین دو رتبه: ۱۵۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی بین دو رتبه: ۸۵%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۸۰%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۷۰%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۶۵%
رتبه ۴ رتبه بندی معلمان
دارای ۱۸سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط (یک دوم): —> ۹سال
تجربه غیر مرتبط: —> ۹سال
حداقل ۳سال توقف در رتبه ۳ یا ارشد
دوره ضمن خدمت بین دو رتبه: ۱۲۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی بین دو رتبه: ۹۰%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۸۵%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۷۵%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۷۰%
رتبه ۵ رتبه بندی معلمان
دارای ۲۴ سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط (یک دوم): —> ۱۲سال
تجربه غیر مرتبط: —> ۱۲سال
حداقل ۳سال توقف در رتبه ۴ یا خبره
دوره ضمن خدمت بین دو رتبه: ۱۰۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی بین دو رتبه: ۹۰%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۸۰%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۸۵%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۸۰%
انواع تجربه
تجربه مرتبط
سابقه تدریس (مدیریت ومعاونت) تمام وقت
تجربه غیرمرتبط
تعجیل (خدمت در مناطق کمترتوسعه یافته)
سوابق خدمت غیررسمی تحصیل در دانشگاه فرهنگیان، شهید رجایی، دوره مهارت آموزی موضوع ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان سربازی و…
منبع: پیشنهاد ویژه
رتبهبندی معلمان برای ترمیم حقوق فرهنگیان نیست (بروزرسانی در تاریخ 8 تیر 1401)
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: رتبهبندی معلمان براساس آن چیزی که در قانون تصویب شده باید هدفش ارتقای کیفیت آموزش باشد و به عنوان ترمیم حقوق نباید دیده شود. باید به گونهای باشد که این افت که در آموزش و پرورش طی سنوات قبلی ایجاد شده را ترمیم کنند و انگیزهای برای آموزش در آموزش و پرورش باشد.
مسعود میرکاظمی در پاسخ به این سوال که مابهالتفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی پرداخت میشود، بیان کرد:
این قانون است و هرچه قانون حکم کند همین کار را انجام میدهند. صندوق تامین اجتماعی در اختیار دولت نیست. طبق قانون است و خارج از قانون اقدامی صورت نمیگیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با آغاز پرداختیهای مرتبط با رتبهبندی معلمان اظهار داشت: در مورد رتبهبندی معلمان براساس آن چیزی که در قانون تصویب شده باید ارتقای کیفیت آموزش هدف باشد و به عنوان ترمیم حقوق نباید دیده شود. باید به گونهای باشد که این افت که در آموزش و پرورش طی سنوات قبلی ایجاد شده را این ترمیم کنند و انگیزهای برای آموزش در آموزش و پرورش باشد.
وی ادامه داد: دوستان در حال کار هستند تا آییننامه تکمیل شود که این اتفاق میافتد و در کنار کمک به معیشت معلمان اهدافی که قانونگذار برای بحث آموزش گذاشته هم تحقق پیدا کند. به محض تکمیل آییننامه بلافاصله پرداختیها انجام میشود.
منبع: پایگاه خبری تحلیلی روز نو
تعیین تکلیف رتبه بندی معلمان و فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 8 تیر 1401)
روزنو، این موضوع مدت هاست میان نمایندگان مجلس و وزارتخانه پاسکاری می شود و معلمان را از وعده های بدون عمل خسته کرده است. اما این روزها اخباری مبنی بر به انتها رسیدن این طرح به گوش رسیده، آنگونه که سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خبر داده، متن آییننامه رتبه بندی معلمان نهایی شده و به احتمال قوی تا پایان همین هفته آییننامه رتبه بندی معلمان از سوی رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد.
بر اساس این خبر؛ مقدمات اجرای رتبهبندی معلمان آماده شده و این روزها مدارک و مستندات معلمان در حال جمع آوری است تا رتبهبندی معلمان انجام شود. معلمان به این اخبار نیز دل خوش نکرده اند؛ چراکه اواخر هفته گذشته از سوی دولت اخباری مخابره شد که طرح رتبه بندی معلمان تا اوایل این هفته اجرا می شود اما فرهنگیان همچنان خوشبین نبودند. در این باره در گسترش نیوز با رضا حاجی پور نماینده مجلس یازدهم گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید:
حاجی پور خبر از در جریان بودن رتبه بندی معلمان داد و بیان کرد:
در راستای انجام صحیح روند رتبه بندی معلمان در جلسات متعدد مجلس، کمیسیون آموزشی مشاوره هایی که لازم بود را گرفت. در این جلسات نمایندگان مجلس، سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور بازنشستگی کشوری همچنین حوزه سرمایه انسانی وزارت آموزش و پرورش و پارلمانی وزارتخانه یادشده حضور داشتند. پس از اخذ تصمیم های لازم، این لایحه در صحن به تصویب رسید و سپس برای تایید شورای نگهبان فرستاده شد که آن ها نیز ایراداتی را گرفتند. پس از رفع اشکالات با همه دستگاه های یادشده جلسه ای برگزار شد که شورای نگهبان نیز مجدد در کمیسیون حضور داشت؛ بنابراین این طرح مهم با حضور شورای نگهبان تجدید نظر شد و این شورا برای تعیین حکم وآیین نامه مربوط به رتبه بندی وارد عمل شد.
وی افزود: آیین نامه رتبه بندی معلمان ابتدا باید توسط وزارت آموزش و پرورش تدوین و سپس برای اجرای آن، به نهاد مربوطه ارجاع داده شود. اما این مسئله درگیر درجهبندی شد و پس از آن دوهزار میلیارد تومان از بودجه ۳۸ هزار میلیارد تومانی آموزش و پروش کم شده است که علت این امر نیز هنوز مشخص نیست. کسر این مبلغ در کمیسیون آموزش و تحقیقات و فناوری و همچنین کمیسیون تلفیق به طور دقیق مورد بررسی و تفحص قرار خواهد گرفت.
حاجیپور روند ترتیب اثر به رتبهبندی معلمان را براساس شاخص و تعداد آنها بیان کرد و افزود:
برای این امر ۴ هزارمیلیارد سرمایه لازم بود که با این حساب از بودجه ۳۸ هزار میلیاردی، دوهزار میلیارد نیز کسر کردند و این سوال همچنان وجود دارد که علت این کسر آن هم در جریان اجرای رتبهبندی چه بود؟
او ادامه داد: مجلس همچنان در کنار معلمان است و این امر درباره همه نمایندگان در حوزه مطالبات و نظارت صادق است. موضوع رتبهبندی، حق معلمان کشور است که باید اجرایی و عملیاتی شود و معلمان به حق و حقوق خود برسند.
نماینده مجلس یازدهم معیار درجهبندی معلمان را براساس سنوات خدمت بیان کرد و ادامه داد: مدارج تحصیلی، مقاله، کتابها، تعداد سنوات خدمت، همچنین نخبگی معلمان، ضمن خدمت ها و موارد مختلف دیگر برای رتبه بندی معلمان در نظر گرفته می شود.
او در خاتمه با اشاره به زمان اجرای قطعی رتبه بندی معلمان اضافه کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده توسط کمیسیون آموزش و نمایندگان مجلس و همچنین در صحن علنی مجلس موضوعی مبنی بر برگزاری آزمون بین معلمان به میان آمد که دور از انتظار بود؛ البته نمایندگان پارلمانی و رئیس دولت مخالفت خود را با این مسئله اعلام کردند. استدلال آنها از مخالفت با چنین طرحی جلوگیری از حرمتشکنی معلمان بود. اکنون منتظریم تا معلمان حکمهای جدید خود را دریافت کرده و آیین نامه تکمیل و ارایه شود. البته باید اجرای آن از ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ شروع شود. معلمانی که بازنشسته شدهاند هم، شامل همان تاریخ میشوند.
منبع: مجمع خبری تحلیل خودرو تک
فرهنگیان در کنگره معلمان انقلاب اسلامی مطالبات خود را مطرح کنند (بروزرسانی در تاریخ 7 تیر 1401)
رییس کنگره معلمان انقلاب اسلامی بیان کرد:
فرهنگیان می توانند در کنگره معلمان انقلاب اسلامی مطالبات و انتقادات خود را آزادانه مطرح کنند.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، محمد علی امیری در نشست برگزاری کنگره معلمان انقلاب اسلامی با خبرنگاران اظهار کرد: خوشحالیم که فرآیندی آغاز شده که سازمان هیات اندیشه ورز در کنار بسیج و معلمان در حال شکلگیری و پایهریزی است تا در آینده فعالیتهای ماندگاری داشته باشد. کنگره معلمان انقلاب اسلامی با تفکر ولایی در آموزش و پرورش کار خود را آغاز میکند و از این فرصت در آموزش و پرورش هم حمایت شده است.
رییس کنگره معلمان انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: فرهنگیان با حضور در کنگره و مجامع نشان میدهند که باوجود شیطنت برخی علیه نظام، اما آنها همچنان در مجامع با شادابی حضور مییابند.
امیری ادامه داد:
همچنین اینکه حضور معلمان و مسوولان اجرایی کشور و بیان مطالبات می تواند در آینده یک پاداش معنوی مهم با آغاز این کنگره به فرهنگیان داده شود.
وی یادآور شد: همچنین این کنگره پاسخ مناسبی برای افرادی است که از نام معلمان در برخی موضوعات سوء استفاده کردند.
وی ادامه داد:
معلم انقلابی باسواد اهل دانش بی شک می توانند به درستی مطالبات خود را مطرح کنند، معلمان در این برنامه میتوانند آزادانه نقد خود را مطرح کنند و در نهایت این کنگره برای نظام و حمایت از نظام است.
امیری با بیان اینکه کنگره معلمان انقلاب اسلامی به فرهنگیان تعلق دارد، اظهار داشت: همواره آزادی گری و انقلابی گری در معلمان دیده میشود بنابراین آنها در این کنگره مطالبات خود را در مقابل مسوولان با آزادگی، صراحت لهجه بیان کنند.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی
تنش در مجلس بر سر عدم اجرای رتبه بندی معلمان/ وزیر آموزش و پرورش باید استیضاح شود (بروزرسانی در تاریخ 7 تیر 1401)
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، غلامرضا نوری نماینده مردم بستانآباد در مجلس شورای اسلامی، در رابطه با ابلاغ نشدن قانون رتبهبندی معلمان توسط دولت، بیان کرد:
این قانون از ابتدا لایحهای بود که دولت به مجلس فرستاد و مصوبه مجلس بر روی آن صورت گرفت. نمایندگان مجلس پس از تلاش بسیار این قانون را آماده کردند که البته دولت نیز با آن در صحن موافقت کرد. امروز نوبت به اجرای این قانون رسیده است و نباید معلمان و فرهنگیان را بیش از این معطل کرد.
وی درباره علت تأخیر در اجرای این قانون تصریح کرد: دولت هنوز علت تأخیر و تعلل در زمینه اجرای قانون رتبهبندی معلمان را به ما اعلام نکرده، البته آن را رد نیز نکرده است و اعلام میکند که در تدارک اجرای آن هستیم.
این نماینده مجلس افزود:
دولت تا امروز در پاسخ به پیگیریها میگوید که در حال فراهم کردن زمینه اجرای این قانون بوده است، اما اگر این فاصله زمانی بیش از اینها به طول بینجامد و به این نتیجه برسیم که اجرای قانون انجام نخواهد گرفت از راهکارها و ابزارهای نظارتی مجلس استفاده خواهیم کرد و به سراغ سوال و استیضاح وزیر خواهیم رفت.
نوری در پاسخ به این سوال که مجلس چه زمانی دست به استفاده از ابزارهای نظارتی خود در پیگیری اجرای قانون رتبهبندی معلمان خواهد زد؟ اظهار داشت: تا زمانی که دولت نظر رسمی خود را درباره اجرایی کردن این قانون اعلام کند؛ البته تا کنون اعلام شده که اجرا خواهد شد. اما زمان از آنچه حد متعارف است بگذرد؛ نمیشود امسال هم بگذرد و دولت دست به اجرای این قانون نزند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد تا کنون نیز اجرای این قانون بیش از حد متعارف زمان برده است؛ چند ماهی از تصویب آن میگذرد، اما هنوز هیچ خبری از اجرا وجود ندارد. اگر مجلس به این قطعیت برسد که دولت به هر دلیلی این قانون را اجرا نمیکند، قطعاً با استفاده از ابزارهای نظارتی به موضوع ورود پیدا خواهد کرد.
منبع: اندیشه معاصر
دولت با خدشهدار کردن قانون رتبه بندی به معلمان توهین میکند (بروزرسانی در تاریخ 6 تیر 1401)
در پاسخ به مطلب مندرج در روزنامه کاروکارگر به تاریخ 28 خرداد1401 باعنوان «دولت با خدشهدار کردن قانون رتبه بندی به معلمان توهین میکند» پاسخ وزارت آموزش و پرورش به شرح زیر میباشد:
قانون «رتبه بندی معلمان» براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش (راهکار 2/10) یکی از موضوعات مهمی است که در راستای ارتقای شایستگی حرفهای معلمان باید به مرحله اجرا درآید. بنابراین با عنایت به اهمیت موضوع و دغدغهمندی دولت محترم سیزدهم «رتبه بندی معلمان» که فرایند اجرایی سازی آن از سال 1390 شروع شده بود، سرانجام پس از گذشت حدود 10 سال با حمایت و مدیریت دولت محترم در سال ۱۴۰۰ به دو گام نهایی و اجرایی خود؛ تصویب به عنوان قانون در مجلس محترم شورای اسلامی و تصویب آیین نامه در هیات محترم دولت رسید وسخنگوی محترم دولت در 18 خردادماه 1401 در حاشیه نشست هیأت دولت در گفتوگو با خبرنگاران نیز از تصویب آیین نامه اجرایی قانون رتبهبندی معلمان در هیأت دولت خبر داد.
شایان ذکر است؛ پس از آنکه مجلس شورای اسلامی طرح رتبه بندی معلمان را به عنوان قانون تصویب کرد، وزارتآموزش و پرورش موظف شد تا در مهلت قانونی آیین نامه اجرایی شدن آن را تهیه و تدوین و به هیات محترم دولت برای تصویب ارائه دهد. این آیین نامه هفت جلسه در کمیسیونهای متعدد دولت مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به جایگاه معلمان گرامی و جامعه فرهنگیان و با در نظر گرفتن تمام جوانب، خوشبختانه کلیات آییننامه به تصویب دولت رسید تا وزارت آموزش و پرورش بتواند در چارچوب آییننامه به سمت اجرای هرچه سریعتر و کیفیتر این قانون حرکت کند. بدون تردید وزارتآموزش و پرورش تمام تلاش خود را میکند تا در راستای ارتقای منزلت اجتماعی و جایگاه حرفهای منابع انسانی با تأکید بر نقش الگویی و جایگاه معلم، قانون رتبه بندی معلمان را به نحو احسن وشایسته به اجرا درآورد.
منبع: medu.ir/fa/news/item/1991787