مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
چال کندی را از این سایت دریافت کنید.
چال کندی
چال کندی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
این مقاله نیازمند ویکیسازی است. لطفاً با توجه به راهنمای ویرایش و شیوهنامه، محتوای آن را بهبود بخشید.
این مقاله نیازمند تمیزکاری است. لطفاً تا جای امکان آنرا از نظر املا، انشا، چیدمان و درستی بهتر کنید، سپس این برچسب را بردارید. محتویات این مقاله ممکن است غیر قابل اعتماد و نادرست یا جانبدارانه باشد یا قوانین حقوق پدیدآورندگان را نقض کرده باشد.
چالکندی دزفول منطقه گردشگری چال کندی دزفول[۱] یکی از مناطق طبیعی دیدنی زیبا و بکر شهرستان دزفول است که در ۱۸ کیلومتری شمال شهر دزفول در محور دزفول- شهیون و هفت کیلومتر بعد از پادگان قدس واقع شده است. ساختار زمین شناسی منطقه گردشگری چال کندی از سازند کنگلومرا (کَمَر) است که ویژگی رسوبات آبرفتی و کوهپایهای زاگرسی حاصل از فرسایش ارتفاعات را دارد ضمن اینکه منطقه گردشگری چال کندی از مناطق نسبتا بکر و کمتر دست خورده رود زلال دز است. شهرستان دزفول به برکت وجود رودخانه دز، از جاذبه های گردشگری طبیعی متعددی برخوردار است که باعث شده دزفول در ایران به نگین سبز خوزستان مشهور شود تا در فصل تابستان پذیرای گردشگران برای تجربه یک سفر هیجان انگیز باشد. خوزستان یکی از گرم ترین استان های کشور است و هر سال فصل تابستان که فرا می رسد، گرما به کابوسی برای مردم این استان تبدیل می شود. به ویژه اینکه بنا بر وضعیت جوی، گرمای هوا در هرتابستان نسبت به تابستان قبلی افزایش می یابد به گونه ای که این گرما از ابتدای بهار خود را نشان می دهد و اکنون نیز که این استان در ماه نخست فصل تابستان به سر می برد هر روز گرمای هوای شهرهایش، به تیتر یک رسانه های کشور تبدیل می شود و شرجی های مدام و گرمای خرماپزان مردم را کلافه کرده است . در این میان اما در شمال این استان یعنی در شهرستان دزفول، عبور رودخانه دز از وسط این شهر، تفریحگاه های متنوعی برای فصول گرم سال فراهم کرده که آن را از سایر شهرهای این استان متمایز می کند به گونه ای که دراین شرایط، وجودتفریحگاه های آبی و تابستانی دزفول به یک دلگرمی برای مردم تبدیل شده است. جاذبه های تابستانه گردشگری دزفول همچنین موجب شده که با وجود امتناع مسافران و گردشگران برای حضور در مناطق گرمسیردر فصل تابستان، بهانه و امتیاز خوبی برای حضور گردشگران نسبت به سایر شهرهای استان باشد که این امر به سبب عبور رودخانه دز از وسط این شهر بوده که فرصت ایجاد تفریحگاه های متنوعی برای روزهای گرم سال فراهم کرده و دزفول را به یکی از مقاصد گردشگری مهم ایرانی تبدیل کرده و باعث جذب علاقمندان به طبیعت و تفریحات تابستانه به سمت دزفول شده است. چال کندی در همه ماههای سال دیدنی است اما به دلیل امکان استفاده از تفریحاتی چون شنا، قایقسواری و ماهیگیری یکی از تفریحگاههای مهم و اصلی در ماههای گرم دزفول به شمار میرود و بهترین زمان استفاده از طبیعت چال کندی که نمای زیبایی از رودخانه دز را به نمایش می گذارد، ابتدای خرداد تا اواسط مهرماه است.توصیف چالکندی[ویرایش]
منطقه ای که نیزارها، علفزارها، بیشهزارها، صخره ها و آب عمیق و زلال آن روح هر گردشگری را جلا می دهد. در چال کندی گونههای گیاهی و جانوری زیادی وجود دارد که علاوه بر جنبههای گردشگری، از نظر محیط زیستی نیز دارای ارزش زیادی هستند. ضمن اینکه جنس خاص زمین و دیوارههای منطقه، امکان سنگ نوردی را نیز برای گروههای کوهنوردی و علاقهمندان فراهم میکند.
مسیرهای دسترسی به چالکندی[ویرایش]
برای رفتن به منطقه چال کندی دو مسیر وجود دارد، یک مسیر زمینی با استفاده از ماشین و پیاده روی و مسیردوم نیز از طریق رودخانه (قایق سواری) است. برای رفتن به چال کندی زمان پیادهروی بعد از آخرین مسیر ماشین رو، حدود ۴۵ دقیقه است. برای رسیدن تا کنار رود باید از دیوارهها و صخرهها عبور کرد تابه این مکان زیبا رسید. بعد از ۱۰ دقیقه پیاده روی، مسیر حرکت حالت کوهپیمایی به خود می گیرد و آمادگی بدنی در حد متوسط را طلب میکند که پیشنهاد کارساز این است که به جای استفاده از ماشین و طی کردن مسیر با پای پیاده و عبور از صخره های پر پیچ و خم، گردشگران برای رسیدن به چال کندی و تجربه لذت قایق رانی از پارک دولت دزفول و استفاده از قایق این مسیر را طی کنند.
دلیل نامگذاری چال کندی دزفول[ویرایش]
به دلیل وجود جریان های شدید آبی و فرسایش صخره ها در طول سال های بسیار چاله های متعددی در مسیر رودخانه ایجاد شده است به همین دلیل به این مکان لقب چال کندی داده اند. .[۱] در این مکان میتوان انواع ورزشهای آبی مانند جت اسکی، شنا و قایقسواری را انجام داد. برای رفتن به این مکان از راهنمایان محلی استفاده شود چرا که افراد دچار حادثه میشوند.[۲]
منابع[ویرایش]
https://seeiran.ir/%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82%D9%87-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%DA%86%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B2%D9%81%D9%88%D9%84/
↑ «چال کندي :». . بایگانیشده از اصلی در ۵ سپتامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۹-۰۵. کاراکتر line feed character در |عنوان= در موقعیت 9 (کمک)
↑ «حادثه غرق شدگی در چال کندی». . ۱۳۹۶/۰۴/۳۰. دریافتشده در 2018-08-21. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
▲ ▲ جاذبهگردشگری دزفول
رده: جاذبههای گردشگری استان خوزستان
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
دره چال کندی دزفول
دره چال کندی دزفول، منطقهای با آبوهوای خنک و مطبوع است. شاید برایتان جالب باشد که این دره در دل گرمای جنوب ایران واقع شده است. دره چال کندی محل گذر آبی است که از سد دز خارج میشود. این دره بین شمال شهر دزفول و شرق شهر اندیمشک قرار دارد. امروزه دزفولیها، به این منطقه، چال کندی میگویند. به گفته برخی از اهالی قدیمی، در تلفظ این اسم تغییری به وجود آمد.گویا حرف قاف به کاف تبدیل شده است و بدین ترتیب نام چال کندی بر سر زبانها افتاد.
دره چال کندی دزفول
جاهای دیدنی > ایران > دزفول > دره چال کندی دزفول [ پنهان کردن ]
■ ویژگی های طبیعی و گردشگری برجسته
■ چرا بازدید از دره چال کندی دزفول را پیشنهاد میکنیم؟
■ چگونه به درهی چال کندی دزفول برویم؟
■ مکانهای دیدنی نزدیک به دره چال کندی دزفول
■ هتل ها و اقامتگاه های نزدیک به دره چال کندی دزفول
دره چال کندی دزفول، منطقهای با آبوهوای خنک و مطبوع است. شاید برایتان جالب باشد که این دره در دل گرمای جنوب ایران واقع شده است. دره چال کندی محل گذر آبی است که از سد دز خارج میشود. این دره بین شمال شهر دزفول و شرق شهر اندیمشک قرار دارد. امروزه دزفولیها، به این منطقه، چال کندی میگویند و شما میتوانید با خرید بلیط هواپیما به دزفول سفر کرده و از این دره دیدن کنید. به گفته برخی از اهالی قدیمی، در تلفظ این اسم تغییری به وجود آمد.گویا حرف قاف به کاف تبدیل شده است و بدین ترتیب نام چال کندی بر سر زبانها افتاد. گونههای گیاهی متنوعی همچون گلگاوزبان، پونه وحشی و درختان بید توجهتان را در این منطقه جلب خواهند کرد. همچنین میتوانید گونه های مختلف ماهی از جمله ماهی سونگ و همینطور خرچنگها را هم در اعماق آبهای زلال ببینید. انواع پرندگان مثل مرغ ماهیخوار، دیدومک، کلاغ سیاه نوک قرمز و حیواناتی چون شغال و روباه در این ناحیه دیده شدهاند. در قسمتهای بالادست چال کندی بز کوهی نیز زندگی میکند.
ویژگی های طبیعی و گردشگری برجسته
وقتی وارد این دره شوید، صخرههای رسوبی و دیوارههای بلند را خواهید دید که رودی زلال در آن جاری است. عمق آب در چال کندی به ۳۰ متر هم میرسد؛ با وجود این، آبِ فوقالعاده زلال آن، به شما اجازه میدهد کف رودخانه را ببینید. سالها پیش اهالی این دیار، در صخرهها، استراحتگاههایی شبیه به غار ساختند. این اتاقکها که در اندازههای مختلف ساخته شدهاند، «کت» نام دارند. فضای داخلی کتها نسبتاً خنک است. حالا این غارهای کوچک جزو جاذبههای منطقه به حساب میآیند. کت، همچنان مکان مناسبی برای پناه و استراحت است. پیشنهاد میکنیم که ساعتهای خلوتتر، مثلاً صبح زود و همچنین روزها و فصلهای آرامتر را برای بازدید انتخاب کنید و بر تختهسنگها و صخرهها از دیدن شکوه و زیبایی طبیعت لذت ببرید. ماهیگیری در این حالوهوا هم از آن کارهایی است که دوستش خواهید داشت. در برخی نقاط اطراف این منطقه هم امکان برپایی چادر وجود دارد. دره چال کندی دزفول مقصدی دلخواه برای جوانان مشتاق هیجان است. قایقسواری، شنا و آبتنی، غواصی، واتر جامپ، استفاده از جت اسکی و شاتل، صخرهنوردی و کوهنوردی.
چرا بازدید از دره چال کندی دزفول را پیشنهاد میکنیم؟
اگر به دنبال مقصدی خوش آب و هوا در دل جنوب ایران میگردید، پیشنهاد ما چال کندی است. دزفول آب و هوایی گرم و شرجی همراه با تابستانهایی گرم دارد. همچنین وضعیت هوا در زمستان به طور معمول، نسبتاً معتدل است. اما قضیه درباره چال کندی اندکی متفاوت است. این دره چشمنواز در فصل گرما، هوای خنک و مطبوعی دارد. بهترین زمان سفر به این منطقه، از ابتدای خرداد تا اواسط ماه مهر است .
با رعایت نکات ایمنی میتوانید در محل های امن رودخانه شنا کنید. آب سرد و عمق آن زیاد است و گاهی در مسیر آن، موانعی وجود دارد. خطر گرداب را هم جدی بگیرید. برای رفتن به دره چال کندی از راهنمایی افراد حرفهای و باتجربه استفاده کنید و با تورهای مجاز گردشگری همراه شوید. وسایلی همچون جلیقه نجات، کفش مناسب پیادهروی و کوهنوردی، لباس مناسب، عینک آفتابی و آب آشامیدنی با خودتان ببرید.
چگونه به درهی چال کندی دزفول برویم؟
درهی چال کندی، در ۱۸ کیلومتری شمال دزفول، در جادهی دزفول به شهیون و ۷ کیلومتر بعد از پادگان قدس قرار دارد. فاصله اهواز تا دره چال کندی هم حدود ۱۷۹ کیلومتر (از مرکز شهر اهواز) است. حال برای شروع، از بلوار شهدای دزفول بهسمت جاده دزفول- شهیون بروید. دقت کنید که قسمتی از مسیر، جاده ماشینرو نیست و باید پیادهروی کنید. پس از حدود ده دقیقه پیادهروی، مسیرتان کوهستانی و کمی سختتر میشود. این پیادهروی ممکن است ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول بکشد.
مسیر دیگر، راه آبی و استفاده از قایق است. این راه از پارک دولت دزفول آغاز میشود. پس از پرداخت هزینه، با قایق این مسیر جذاب را طی خواهید کرد.
گزینه بعدی برای رسیدن به مقصد، قایقسواری از اسکلهی قلعهی مختار اندیمشک است.
مکانهای دیدنی نزدیک به دره چال کندی دزفول
«سد دز» یک سد بتنی برق آبی است که در دوران سلطنت محمدرضا پهلوی بر روی رودخانه دز، در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی اندیمشک احداث شد. این سد در آبیاری ۱۲۵۰۰۰ هکتار از اراضی پاییندست سهیم است و نیز نقش مهمی در کنترل سیلابهای بالادست دارد. نیروگاه این سد دارای قدرتی معادل۵۲۰ مگاوات است.
«قلعهی شاداب» دزفول ۱۰ کیلومتر طول و ۴ کیلومتر عرض دارد و با بسیاری از بناهای دیگر که به نظر قلعه میآیند، متفاوت است. دیوارهی این قلعه که مربوط به دوره ساسانیان است،در دوره چهارم زمینشناسی در اثر ریزش یکپارچه و عمودی دیوارههای بنا و همچنین فرسایش ناشی از طغیان رودخانه به وجود آمده است.
روستای پامنار شهر دزفول در محدوده سدهای دز و کرخه قرار گرفته است. این موقعیت، باعث شده که روستا با استفاده از آب این دو رود طبیعتی سرسبز و زیبا داشته باشد.
با وجود اینکه استان خوزستان از اواسط بهار تا اواخر مهرماه هوایی گرم دارد، در شهر دزفول میتوانید محلی را بیابید که با دیدن آن، گرما را فراموش کنید. «دره توبیرون» همان بهشت موعود شما است. این درهی حیرتانگیز یکی از جاذبههای تماشایی شهر دزفول است و در ۲۰ کیلومتری شمال این شهر، در بخش سردشت و در نزدیکی منطقهای به نام تنگهسرا واقع شده است. این دره از سنگهای رسوبی و کنگلومرا تشکیل شده است است که در طی فرسایش آبی ناشی از بارندگیهای متوالی و جریان آب از حوزههای بالادست در کوه، شکل گرفته است. در فصلهای خشک سال، عمق دره توبیرون همچون یک زهکش است که آب سفرههای زیرزمینی در آن جمع شده و جاری میشود. در دیوارهها و کف این دره، آب بسیار زلال و خنکی را خواهید دید که در آن ماهیهای ریز و درشت و انواع مارها و مارمولکها زندگی میکنند.
منبع مطلب : safarmarket.com