مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
شیر چگونه از بچه هایش نگهداری میکند را از این سایت دریافت کنید.
سگ چگونه از بچه هایش نگهداری میکند
نحوه نگهداری سگ از بچههایش، شباهتهای زیادی به زندگی انسانی دارد. آنها نیز همانند انسانها به تولههای خود شیر میدهند و آنها را در دستشویی کردن و غیره کمک میکنند.
سگ چگونه از بچه هایش نگهداری میکند
چیزهای کمی در زندگی وجود دارد که بتواند انسان را منقلب کند. وقتی به مادر یک توله سگ نگاه میکنید، از توجه بینظریش به تولهها و از خودگذشتگیهایش دلگرم میشوید. همانطور که انسانها تمام جوانیشان را پای بزرگ کردن فرزندانشان میریزند، سگها نیز همین حس را نسبت به تولههای خود دارند. اگر بدانید که سگ چگونه از بچه هایش نگهداری میکند، مطمئناً شگفتزده خواهید شد. بیخود نیست که سگها تا این اندازه نزد انسانها محبوب هستند. وفاداری آنها نسبت به تولهها و صاحبان خود به قدری عمیق است که میتوان درباره آن یک کتاب نوشت.
شیوه نگهداری سگ از بچه هایش
نحوه نگهداری سگ از بچههایش، شباهتهای زیادی به زندگی انسانی دارد. آنها نیز همانند انسانها به تولههای خود شیر میدهند و آنها را در دستشویی کردن و غیره کمک میکنند. البته شاید پیش خود بگویید که، وظیفه هر مادری مراقبت از فرزندانش است و تمجید بی حد و اندازه از سگها کمی اغراقآمیز است. اما اگر نگاهی به سایر حیوانات بیاندازید، خواهید فهمید که حق با ما بوده است.
برطرف کردن نیازهای اولیه تولهها
از زمانی که تولهها متولد میشوند، مادرانشان به دقت به نیازهای اولیه آنها توجه میکنند. آنها مدام تولههای خود را لیس میزنند و در نفس کشیدن نیز کمکشان میکنند. زمانی که تولهها مشغول شیر خوردن هستند، او بدنش را به دور آنها حلقه میزند تا دمای بدنشان را گرم و ضربان قلب آنها را هماهنگ کند. هر بار که او بچههایش را میلیسد، در واقع حس مادرانه خود را به آنها منتقل میکند. پس از هر بار شیر خوردن نیز پشت تولهها را میلیسد، تا آنها را وادار به دستشویی کردن کند.
محافظت از تولهها در برابر خطر
آیا تا به حال از خود پرسیدهاید که در مواقع خطر سگ چگونه از بچه هایش نگهداری می کند؟ هنگامی که یک سگ مادر را از تولههایش جدا کنیم، به قدری ناله میکند که دل هر انسانی را به رحم میآورد. او با حالتی عصبانی و مضطرب مدام به دنبال راهی خواهد گشت تا به تولههای خود ملحق شود؛ تا جایی که اگر لازم باشد، برای حفظ سلامتی بچههایش جان خود را به خطر میاندازد. به طور کلی، مادرها اجازه نزدیک شدن به تولهها را به هیچ موجودی نمیدهند و آنها را هر طور که شده به عقب میرانند.
تربیت غریزی
زمانی که تولهها بالغتر شدند، مادرها آنها را برای ورود به دنیای جدیدشان آماده میکنند. برخی از مادرها ممکن است خیلی دیر تولههای خود را از شیر بگیرند. اما برخی نژادها در حیات وحش، بلافاصله بعد از چند هفته تولهها را از شیر میگیرند و برای آنها طعمه شکار میکنند. مسئله جالبی که هست، تربیت درست و اصولی تولهها توسط مادران است. انواع نژاد سگ ها به دلیل غریزهای که دارند، بهتر از هرکس تولههای خود را تربیت میکنند؛ به گونهای که حتی برخی از پرورشدهندگان سگ در نحوه تربیت آنها با چالشهای زیادی روبرو هستند.
تفریح و نوازش
ممکن است این سوال را مطرح کنید که تا چند هفته سگ از بچه هایش نگهداری می کند؟ آیا اصلا پس از رشد تولهها، باز هم مراقب آنها هست؟ تا حدودی بله! مادرها تا 2 الی 3 ماه چشم از تولههای خود بر نمیدارند. آنها با بچههای خود مشغول بازی و تفریح میشوند و مدام آنها را نوازش میکنند. البته در این سن، توجه مادرها به تولهها کمتر میشود و آنها را آماده مستقل شدن میکنند. در برخی از مواقع مادرها اگر تولههای خود را در موقعیت اضطراری نظیر زمین خوردن ببینند، هیچ کمکی به آنها نمیکنند؛ تا این که توله سگ را مجبور به برخاستن کند.
حس قلبی به تولهها
معمولاً پس از 2 ماه مراقبت، تولهها آماده ورود به دنیای انسانها میشوند. در این حین اگر تولهها را از مادرشان جدا کنیم، خواهیم دید که مادرها چقدر افسرده شده و هنوز به فکر روزهای سپری شده با تولههای خود هستند. جای تعجب نیست که سگها عاشق تولههای خود هستند و نباید تا مدتها از هم جدا شوند.
در این مطلب آموختیم که سگ چگونه از بچه هایش نگهداری می کند. دنیای سگها نیز تا حدودی شبیه به دنیای آدمهاست. آنها هم مانند انسانها تا پای جان از فرزندان خود محافظت میکنند و آنها را برای ورود به زندگی سخت و بیرحم آماده میکنند.
منبع : animal-village.com
ماده شیر تنها از تولههایش مراقبت میکند
یک ماده شیر تنها به همراه دو توله اش گله خود را از دست داده و برای تامین غذای توله هایش مجبور است به تنهایی شکار کرده و از آنها مراقبت کند
ماده شیر تنها از تولههایش مراقبت میکند | فیلم
منتشر شده در 1396/7/5
ویدئوهایی که دیگران تماشا کرده اند
زندهزایی مار آناکوندا؛ مار ماده بچههای مرده...
زندگی خرسهای پاندای وحشی در جنگلهای چین | ف...
تصاحب گله شیرهای ماده بدون سرپرست توسط دو شیر...
منبع : tag.ir
شیر (گربهسان)
شیر (گربهسان)
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
شیر
محدودهٔ زمانی: پلیستوسن میانه تا روزگار کنونی
PreЄ Є O S D C P T J K Pg N ↓
نر
ماده وضعیت حفاظت
آسیبپذیر (IUCN 3.1)
[۱] ردهبندی علمی فرمانرو: جانوران شاخه: طنابداران رده: پستانداران
راسته: گوشتخوارسانان
زیرراسته: گربهسانان[۲]
تیره: گربهایان[۳][۴]
زیرخانواده: پلنگیان[۵]
سرده: پلنگمانندها[۶]
گونه: نام دوبخشی
(لینه، ۱۷۵۸)
گستره تاریخی و امروزین زیستگاههای شیر
مترادف[۷] (لینه، ۱۷۵۸) (لیدی، ۱۸۷۳)
شیر (نام علمی: ) گونهای پستاندار گوشتخوار از سردهٔ پلنگمانندها و خانوادهٔ گربهایان است. با بدنی بزرگ که وزنش در میان نرها گاه به ۲۵۰ کیلوگرم میرسد، این جانور نیرومند دومین عضو بزرگجثهٔ سردهٔ خود پس از ببر است. شیر به خاطر بدن بزرگ و هیبت و چالاکیش در هنگام شکار لقب «سلطان جنگل» را به خود گرفته؛ اگرچه بیشتر در مناطق گرمدشت آفریقا زندگی میکند و تنها تعداد کمی از آن در جنگل گیر در گجرات هند یافت میشوند. آنها طعمههای گوناگونی را بهعنوان خوراک اختیار میکنند که شامل بیشتر جفتسمسانان بومی آفریقا و بهندرت جانداران بزرگی چون فیل و زرافه میشوند.با آنکه در گذشته شیرها در آفریقا، خاورمیانه، و جنوب آسیا (از جمله ایران) به فراوانی یافت میشدند؛ امروزه تعداد کمی از آنها در آفریقا و آسیا باقی ماندهاند که جمعیتشان به سوی کمتر شدن پیش میرود. هماکنون اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت وضعیت بقای گونهٔ شیر را در رده آسیبپذیر طبقهبندی کردهاست.[۱]
شیرها ساختار اجتماعی مشخصی ندارند و در جامعهای برابر و بدون ردهبندی زندگی میکنند. آنها به صورت گروهی به شکار میروند و شکار کردن بیشتر بر دوش شیرهای ماده است. با آنکه شیرهای نر شکار نمیکنند اما وظیفهٔ محافظت از گروه و قلمرو آن را بر دوش دارند. اما شیرهای نر نیز میتوانند برای خود شکار کنند. همچنین میزان موفقیت هر دو جنس تقریباً برابر است.[۸] قلمرو شیر میتواند تا ۲۶۰ کیلومتر مربع را پوشش دهد.
به این جانور با ابهت از دیرباز تا کنون در فرهنگ و ادبیات ملل گوناگون جهان توجه شدهاست.[۸] نگارههای غار در لاسکو فرانسه نخستین نقاشیهای یافت شده از شیر در جهانند که مربوط به ۱۷٬۰۰۰ سال پیش هستند. به عنوان نمادی از پادشاهی و قدرت در طبیعت، تصویر شیر از دیرباز در فرهنگ ایرانی نمایندهٔ شاهنشاهی بوده و اشاره به آن در طول تاریخ از سنگنگارههای تخت جمشید تا پرچم ایران و نشانهای دودمان پهلوی دیده میشود.
فهرست
۱ واژهشناسی ۲ فرگشت و ردهبندی ۲.۱ زیرگونهها ۲.۱.۱ معاصر ۲.۱.۲ پلیستوسن ۲.۱.۳ دورگهها ۳ توصیف ظاهری ۳.۱ یال ۳.۲ شیرهای سفید ۴ دوره زندگی و زایش ۵ بیماریها ۶ رفتار ۶.۱ ساختار اجتماعی ۶.۲ برقراری ارتباط ۷ شکار و تغذیه
۷.۱ رقابت با دشمنان طبیعی
۸ پراکندگی و جمعیت
۸.۱ گستره و پراکندگی
۸.۲ جمعیت کنونی و حفاظت
۹ رابطه با انسان ۹.۱ حمله ۹.۲ در اسارت
۹.۲.۱ از لحاظ تاریخی
۹.۲.۲ در باغوحش ۹.۲.۳ نمایش و سیرک ۱۰ شیر در فرهنگ ۱۱ یادداشت ۱۲ پانویس ۱۳ منابع
۱۴ برای مطالعه بیشتر
۱۵ پیوند به بیرون
واژهشناسی
در بیشتر گویشهای فارسی نو، «شیر» به مفهوم جانوری درنده، واژهای همآوا و همنگاره با «شیر» به مفهوم مادهای خوراکی است. در فارسی میانه (نیای فارسی نو و نامور به زبان پهلوی)، اما این دو واژه به دو صورت متفاوت خوانده و نوشته میشدند. شیر به مفهوم جانوری درنده را در این زبان به صورت ???????????? (پهلوی کتیبهای) نوشته و به صورت šēr (با یای مجهول) میخواندند. شیر به مفهوم مادهای خوراکی نیز به صورت ???????????? (پهلوی کتیبهای) نوشته و به صورت šir (همانند تلفظ امروزی) خوانده میشد.[۹] وجود تمایز تلفظی میان این دو واژه در فارسی تاجیکی و گروه زبانهای کردی همچنان حفظ شدهاست.[۱۰]
ریشه «شیر»، «شیرآب» یا «شیرِ آب»،[۱۱] به مفهوم ابزاری که از آن برای بازوبست و تنظیم جریان مایعات یا گازها در لولهکشی استفاده میشود، مشخص نیست. منشأ این واژه را برخی با آبپرانهایی که در سبک معماری قدیم بهشکل کله شیر ساخته میشدند، مرتبط میدانند.[۱۲]
فرگشت و ردهبندی
دو دستهنما پیشنهادی دربارهٔ چگونگی توصیف پیوندهای خویشاوندی میان گونههای مختلف پلنگمانندها، دستهنما بالا توسط جانسون و همکاران (۲۰۰۶)[۱۳] و وردلین و همکاران (۲۰۱۰)[۱۴] پیشنهاد شده و دستهنما پایین توسط دیویس و همکاران (۲۰۱۰)[۱۵] و مازاک و همکاران (۲۰۱۱)[۱۶] پیشنهاد شدهاست.
شیر نخستین بار توسط کارل لینه زیستشناس برجسته اهل سوئد بر اساس یک نمونه شیر از قسنطینه الجزایر در سال ۱۷۵۸ توصیف علمی شد و Felis leo نام گرفت.[۱۷] Felis به معنای گربه، در آغاز واژهای متداول برای توصیف تمام اعضای خانواده گربهایان بود؛ با این حال کاربرد آن امروزه محدود به چند گونه از گربهایان کوچک مانند گربه خانگی و گربه جنگلی شدهاست.[۱۸] رجینالد اینس پوکوک جانورشناس بریتانیایی در سال ۱۹۳۰ هنگام نگاشتن مطالبی پیرامون نمونه شیرهای آسیایی موزه تاریخ طبیعی لندن شیر را در سرده پلنگمانندها (Panthera) طبقهبندی کرد و نام آن را به Panthera leo تغییر داد.[۱۹]
منبع : fa.wikipedia.org