مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
هدایت و رهبری مردم در عصر غیبت بر عهده عالمان و دانشمندان دینی است را از سایت تکست لس دریافت کنید.
درسنامه آموزشی پیامهای آسمان کلاس نهم درس 5: رهبری در عصر غیبت با پاسخ
فعّالیت کلاسی (صفحهٔ 56 کتاب درسی) | هدایتگران عصر غیبت | فعّالیت کلاسی (صفحهٔ 57 کتاب درسی) | فعّالیت کلاسی (صفحهٔ 58 کتاب درسی) | بیدارگر قرن | خودت را امتحان کن (صفحهٔ 61 کتاب درسی) | پیشنهاد (صفحهٔ 61 کتاب درسی)
درس 5: رهبری در عصر غیبت با پاسخ
آخرین ویرایش 21 فروردین 1401
گزارش خطا 113851 پیامهای آسمان
درس 1: تو را چگونه بشناسم؟
درس 2: در پناه ایمان
درس 3: راهنمایان الهی
درس 4: خورشید پنهان
درس 5: رهبری در دوران غیبت
درس 6: وضو، غسل و تیمم
درس 7: احکام نماز
درس 8: همدلی و همراهی
درس 9: انقلاب اسلامی ایران
درس 10: مسئولیت همگانی
درس 11: انفاق درس 12: جهاد
ویدیو دوره کامل آموزشی، پیامهای آسمان نهم دوره اول متوسطه
مدرس: محمد شیرازی
مدت دوره: 11 ساعت (29 فایل)
علوم تجربی
4478 تست 313,460 تومان
عربی
1645 تست 115,150 تومان
قرآن
574 تست 40,180 تومان
ریاضی
3885 تست 271,950 تومان
پیامهای آسمان
1686 تست 118,020 تومان
آمادگی دفاعی
219 تست 15,330 تومان
فارسی
3107 تست 217,490 تومان
انگلیسی
2296 تست 160,720 تومان
مطالعات اجتماعی
2472 تست 173,040 تومان
کار و فناوری
232 تست 16,240 تومان
استعداد تحلیلی
286 تست 20,020 تومان
پس از رحلت رسول خدا -که درود خدا بر او و خاندان پاکش باد- وظیفهٔ هدایت و رهبری مردم بر عهدهٔ امامان قرار گرفت. آنان تلاشهای بسیاری برای اجرای دستورهای الهی و هدایت مردم به سوی دین راستین انجام دادند؛ اما در این مسیر با دو مشکل بزرگ مواجه بودند: از یک طرف، حاکمان ظالم به شدت امامان را تحت فشار قرار میدادند و فرصت هر اقدامی را از آنان میگرفتند و از سوی دیگر، مردم به دلیل ترس از حاکمان و دل بستن به دنیای زودگذر، وظایف خود را در حمایت و پیروی از امامان انجام نمیدادند؛ به گونهای که امام حسن (ع) را به پذیرش صلح وادار کردند و امام حسین (ع) را تنها گذاشتند.
اوضاع روز به روز برای امامان سختتر میشد. حاکمان ظالم امامان را یکی پس از دیگری به شهادت میرساندند تا آنجا که سه امام قبل از حضرت مهدی (ع)، در سن جوانی به شهادت رسیدند در چنین موقعیتی بود که امام مهدی (ع) که آخرین امام مسلمانان است، به دستور خداوند از نظرها پنهان شد تا در زمان و موقعیتی مناسب که جامعه شایستگی درک حضور ایشان را داشته باشد، ظهور کند.
فعّالیت کلاسی (صفحهٔ 56 کتاب درسی)
با توجه به اینکه بیش از هزار سال است که امام زمان – عجَّل اللّٰه تعالیٰ فرجه الشریف – در غیبت به سر میبرند، آیا میتوانیم بگوییم که انسانها در تمام این مدت هیچ نیازی به هدایت و رهبری نداشتهاند؟ تکلیف مردم در این زمان، که دوران غیبت نامیده میشود، چیست؟ خیر. باید به سراغ کسانی بروند که سخنان اهل بیت را بازگو میکنند و به حلال و حرام آگاهند و احکام را میشناسند.
هدایتگران عصر غیبت
یکی از اصحاب امام صادق (ع) از ایشان پرسید:
ای فرزند رسول خدا، دو نفر از دوستان ما بر سر مسئلهای با یکدیگر اختلاف پیدا کردهاند؛ آیا آنها میتوانند برای حل مشکلشان نزد هر حاکم یا پادشاهی بروند؟
حضرت فرمود:
خیر، کسی که به اینگونه حاکمان (حاکمان ظالم و بی دین) مراجعه کند و با حکم آنان چیزی به دست آورد، در حقیقت به طاغوت مراجعه کرده و خداوند در قرآن کریم مردم را از مراجعه به طاغوت نهی کرده است.
او دوباره سؤال کرد:
ای فرزند رسول خدا، پس تکلیف مردم در این گونه مسائل چیست؟
امام فرمود:
باید به سراغ کسانی بروند که سخنان ما (اهل بیت) را برایشان بازگو میکنند؛ کسانی که بر حلال و حرام ما آگاهاند و احکام ما را میشناسند. من این افراد را بر شما حاکم قرار دادهام؛ بنابراین، مردم نیز باید به حکم آنان راضی شوند. پس هر کس که حکم آنان را -که حکم ماست- قبول نکند، بدون شک حکم خدا را خوار شمرده است و کسی که ما را رد کند، خداوند را رد کرده است.
این حدیث به خوبی نشان میدهد که حتی در زمان حضور امام معصوم، چون همهٔ افراد به امام دسترسی نداشتند، امامان مردم را به شاگردان خود ارجاع میدادند؛ پس وقتی در زمان حضور امامان، افرادی که به ایشان دسترسی ندارند، باید به شاگردان آنان مراجعه کنند، قطعاً در زمان غیبت امام، مراجعه به عالمان دین ضرورت بیشتری مییابد. اما این عالمان دینی چه کسانی هستند؟
آیا هرکسی که دربارهٔ مسائل دینی اظهار نظر میکند، شایستگی لازم برای هدایت مردم را دارد؟
امام صادق دربارهٔ هدایتگران واقعی مردم میفرماید:
«مردمی که میبینند عالمانشان آشکارا گناه میکنند و در جمعآوری دنیا و اموال حرام حریصاند، ولی باز هم از اینگونه عالمان پیروی میکنند، مانند برخی یهودیانی هستند که خداوند در قرآن آنان را به دلیل پیروی از عالمان بدکارشان سرزنش میکند. بر مردم واجب است از فقیهان پرهیزکار، که از دین خود محافظت و برخلاف هوای نفس خود رفتار میکنند و مطیع دستور خداوند هستند، پیروی کنند.»
منبع : gama.ir
رهبری جامعه در زمان غیبت امام زمان (عج) به عهده چه کسی است؟
گروه استانها- یکی از شئون امام، رهبری جامعه است که این وظیفه در دوران غیبت امام زمان (عج) به علمای دین واگذارشده که این مسئولیت در زمان ما در ولایت فقیه تجلی پیدا کرده است.
رهبری جامعه در زمان غیبت امام زمان (عج) به عهده چه کسی است؟
۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۷اخبار استانهااخبار کرمان
گروه استانها- یکی از شئون امام، رهبری جامعه است که این وظیفه در دوران غیبت امام زمان (عج) به علمای دین واگذارشده که این مسئولیت در زمان ما در ولایت فقیه تجلی پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، انتظار ظهور یک مصلح بزرگ آسمانى و امید به آینده و استقرار صلح و عدل جاویدان، امرى فطرى و طبیعى است که با ذات و وجود آدمى سر و کار دارد و با آفرینش هر انسانى همراه است و زمان و مکان نمىشناسد و به هیچ قوم و ملتى نیز اختصاص ندارد. ازاینرو، همگان براساس فطرت ذاتى خود مایلند روزى فرارسد که جهان در پرتو ظهور رهبرى الهى و آسمانى و با تأیید عنایت پروردگار، از ستم ستمگران نجات یابد و انسانها از فلاکت موجود و نابسامانى و ناامنى و تیرهروزى رها شوند و سرانجام به کمال مطلوب و زندگى شرافتمندانهاى دست یابند.
اندیشه مهدویت در مذهب تشیع، بهدلیل مسأله امامت و جایگاه اعتقادى آن، که در فرهنگ شیعه، تداوم رسالت است، جایگاه رفیعى دارد از اینرو، شیعیان منتظرند در دولت کریمه آن حضرت، جامعه اخلاقى را در جهان تجربه کنند و بىعدالتى وجود نداشته نباشد و همهچیز بر پایه عدالت و اخلاق، سامان یابد.
با بهرهگیرى از آیات و روایات، قیام مهدى موعود (عج)، آخرین حلقه مبارزات حق و باطل است که از آغاز جهان برپا بوده است. پیامبران الهى براى برقرارى ارتباط درست میان بنده و خالق و روابط حسنه میان بشر، براساس عدالت و صلح و صفا و خدمت برانگیخته شدهاند، بنابراین، برقرارى عدالت، هدف اصلى و عمومى انبیا(ع) بوده است و آرزو و خیال نیست، بلکه واقعیتى است که دنیا بهسوى آن پیش مىرود؛ یک سنت الهى است و خدا در نهایت، عدالت را بر دنیا حاکم خواهد کرد.
معتمد عباسى، امام حسن عسکرى(ع) را در هشتم ربیع الاول سال 260 ه. ق، به شهادت رساند و امامت مهدى موعود که رهبرى و ولایتش را پیامبر اکرم(ص) و معصومین پس از ایشان وعده داده بودند، آغاز شد.
امامت حضرت مهدى (عج) در شرایطى روى داد که امام یازدهم نیز مانند دیگر ائمه، زمینه ولایت را براى فرزند خود آماده کرده بود. شب پیش از شهادت، ایشان بهدور از چشم مأموران خلیفه، نامههاى بسیارى درباره این مسأله مهم به شهرهاى گوناگون فرستاد.
حکومت عباسى از مدتها پیش، بر اساس سخن رسول خدا (ص) و امامان معصوم (ع) مبنى بر اینکه مهدى فرزند امام حسن عسکرى (ع) است، امام یازدهم شیعیان را زیر نظر داشتند و مراقب بودند فرزندى از ایشان باقى نماند. با تولد حضرت مهدى (عج) در 15 شعبان سال 255 ه ق در سامرا، امام حسن عسکرى (ع) با پنهان نگاه داشتن خبر ولادت فرزند خویش، این نقشه را باطل کرد.
پس از شهادت امام حسن عسکرى (ع)، خبر شهادت ایشان در سراسر سامرا پیچید و مردم در سوگ آن امام همام، عزادارى کردند و حضرت مهدى (عج) بر پیکر مطهر پدر بزرگوارشان نماز خواندند. پس از شهادت امام، حضرت حجت (عج) که در آن زمان 5 سال داشتند، به امامت رسید و کمکم خبر وجود فرزندى از سلاله پاک امامت پخش شد که تلاش خلیفه عباسى براى یافتن ایشان بىفایده بود.
امامت حضرت حجت(عج) در این دوران را غیبت صغری مىخواندند. این غیبت از زمان شهادت پدر بزرگوارشان در سال 260 ه ق، شروع و تا سال 329 ه ق به طول انجامید. چهار نایب خاص، امر وساطت میان امام (عج) و شیعیان را بهعهده داشتند و احکام دین را از ایشان دریافت و در اختیار شیعیان قرار مىدادند. این چهار نفر، عثمانبن سعید، محمدبن عثمان، حسینبن روح و علىبن محمد سمرى بودند. این غیبت، 69 سال به طول انجامید. پس از غیبت صغری، غیبت کبری آغاز شد.
بیشتر بخوانید3 اقدام امام حسن عسکری (ع) برای مواجهه شیعیان با عصر غیبت عضو جامعه مدرسین: امام حسنعسکری(ع) با برنامهریزی مناسب شرایط را برای غیبت حضرت بقیهالله(عج) ایجاد کردندآیتالله احمد شیخبهایی استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه امامت امامان ما یک جنبه اللهی و یک جنبه خاکی دارد اظهار داشت: امامان ما قبل از خلقت آدم و عالم این امامت الهی را دار هستند.
وی با اشاره به جنبه خاکی و زمینی امامت و ولایت امامان گفت: باید زمان این ولایت آنها فرا برسد و هر یک از امامان تا زمانی که امام ما قبل آنها زنده است جزو مامومین آن امام محسوب میشوند.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با بیان اینکه همه امامان از جنبه الهی با هم ولایت دارند افزود: اما از نظر ولایت در زمین و رهبری و هدایت مردم در هر زمان تنها یک نفر مسئولیت داشته و دیگران تحت امر او مسئولیت دارند.
وی با اشاره به اینکه هر امامی که از دنیا میرود امام بعدی مسئولیت امامت جامعه را به عهده میگیرد گفت: امامت و ولایت امامان تنها یک مسئولیت دنیایی نیست و با رسیدن به امامت حالت خضوع و خشوع و توجه به خدا در آنها بیشتر میشود.
آیتالله شیخبهایی با بیان اینکه رسیدن به مقام امامت در جنبه معنوی آنها هم تاثیر دارد افزود: به همین دلیل با شهادت هر امام برخی اصحاب به امام بعدی هم تسلیت گفته و هم تبریک میگویند.
وی با بیان اینکه ما هم به محضر امام زمان (عج) شهادت پدر بزرگوارشان را تسلیت گفته و آغاز امامت ایشان را تبریک میگوییم ادامه داد: آغاز امامت امام زمان (عج) با بقیه امامان تفاوت دارد.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با بیان اینکه دیگر امامان در بین مردم حضور داشتند و حداقل خواص و علمای شیعه به محضر این امامان مشرف میشدند، سوالات را مطرح کرده و به دیگران اعلام میکنند افزود: اما راجع به امام زمان (عج) آغاز امامت ایشان با غیبت همراه بود.
وی با بیان اینکه حتی ولادت امام زمان (عج) هم مخفی بود و حضرت امام عسکری (عج) فرزند بزرگوارشان را تنها به برخی از خواص شیعه نشان دادند گفت: بعد از شهادت امام عسکری (ع) و در وقت نماز بر پیکر مطهر ایشان بود که پرده کنار رفت امام زمان (عج) بر پیکر پدر بزرگوارشان نماز خواندند.
آیتالله شیخبهایی با بیان اینکه وقتی همه آماده بودند تا بر پیکر امام حسن عسکری (عج) نماز بخوانند همه حاضران دیدند که وجود مقدس امام زمان (عج) به صورت کودکی نورس حاضر شده و گفتند عمو کنار بایست تا من نماز بخوانم افزود: وقتی امام زمان (عج) نماز را بر پیکر مطهر پدر بزرگوارشان ادا کردند دوباره وارد اتاق شده و پشت پرده رفتند.
منبع : www.tasnimnews.com