مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
مراحل کامپوزیت دندان را از این سایت دریافت کنید.
مراحل کامپوزیت دندان: نحوه گذاشتن کامپوزیت ونیر دندان مرحله به مرحله
مراحل کامپوزیت دندان چگونه است؟مراحل کامپوزیت کردن دندان جلو و یا دندان شکسته در چند مرحله انجام میشود؟ مراقبتهای بعد از اتمام مراحل کامپوزیت ونیر چیست؟
مراحل کامپوزیت دندان: نحوه گذاشتن کامپوزیت ونیر دندان مرحله به مرحله
خانهمقالاتمراحل کامپوزیت دندان: نحوه گذاشتن کامپوزیت ونیر دندان مرحله به مرحله
کاربردیهای استفاده از کامپوزیت دندان میتواند بسیار متنوع باشد. به عنوان مثال، در برخی از موارد ممکن است که کامپوزیت دندان شامل “پر کردن دندان با ماده سفید رنگ” به عنوان ترمیم برخی از آسیبهای دندانی همچون شکستگی یا پوسیدگی باشد. در موارد دیگر و در حالت شدید ممکن است که صرفا نیاز به لایهای از باندینگ بصورت کلی یا جزئی روی سطح دندان باشد تا نقص و یا ظاهر ناخوشایند دندان پوشانده شود.
اما اگر بنا به هر دلیلی نیاز به کامپوزیت دندان داشته باشید فرقی نمیکند و دندانپزشک مراحل ذکر شده در این مقاله را که فرآیند اساسی هستند را طی خواهد کرد زیرا این مراحل جزء موارد مورد نیاز علم کامپوزیت دندانی (یعنی شیوه ایجاد باندینگ با ساختار دندان از طریق کامپوزیت دندان) میباشند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک دندانپزشکی تهران با شماره تلفنهای 02126110052 – 02126110053 تماس حاصل فرمایید.
مراحل کامپوزیت دندان
مراحل باندینگ دندان یا ترمیم کامپوزیت:
انتخاب رنگ
کامپوزیت دندان در رنگهای متنوعی انجام میشود و برای ترمیم دندان هر شخص ابتدا باید متناسب با نیاز وی رنگ آن انتخاب شود. دندانپزشک از کتابچه راهنمای خود که شامل نمونههایی از رنگهای مختلف کامپوزیت است برای کمک به انتخاب رنگ توسط بیمار استفاده میکند تا رنگی را انتخاب کند که نزدیکترین تطابق را با رنگ دندانهای بیمار داشته باشد.
برای پیدا کردن نزدیکترین رنگ به رنگ دندانهای فرد، پزشک نمونههای موجود را در کنار دندانهای بیمار قرار میدهد و رنگ و سطح شفافیت آن را با دندانهای فرد مقایسه میکند. گاهی ممکن است کامپوزیت جداگانهای را برای لایههای مختلف (لایههای داخلی یا سطحی) یا بخشهایی از ترمیم (کل دندان یا لبههای آن) انتخاب شود. با انتخاب کامپوزیتهای جداگانه و مختلف برای دندان میتوان ظاهری طبیعی به آن داد.
مرحله انتخاب رنگ کامپوزیت چگونه است؟
به هنگام رنگ کامپوزیت باید به موارد مختلفی توجه کرد. نوع منبع نور انتخاب شده میتواند تا حد زیادی بر روی میزان تطابق آن با رنگ خود دندان تأثیر بگذارد بنابراین در مورد رنگ انتخابی خود با دندانپزشک مشورت کنید.
نور خورشید، نور مصنوعی با طیف شبیه به نور خورشید و یا انواع دیگری از نوری(لامپهای رشتهای، فلورسنت، گرم، خنک و …) که در آن دندانهای بیمار به هنگام لبخند زدن مشاهده میشود هر کدام میتوانند در تعیین سایه و رنگ مناسب کامپوزیت دندان موثر باشند.
از آنجا که هنگام انجام کارهای دندانی باید دندان بیمار باز باشد لذا معمولا در اینگونه مواقع دندان با کم آبی مواجه میشود. در نتیجه با خشک شدن دندانها، رنگ آنها روشنتر و شفافتر میشود و انتخاب و تهیه کامپوزیت با رنگی دقیق مثل رنگ دندان خود بیمار غیرممکن میشود.
مطالعات نشان میدهد که این اثر در کمتر از ۳۰ دقیقه میتواند رخ دهد و به همین دلیل بهتر است که دندانپزشک در آغاز ویزیت رنگ مناسب را انتخاب کند. گاهی ممکن است که دندانپزشک از خود شما و یا حتی دستیارش نیز در مورد انتخاب رنگ نظرخواهی کند.
برخی از مطالعات نشان میدهد که به طور معمول زنان در انتخاب رنگ مطابق با دندانهای خود بهتر از مردان عمل میکنند و میزان تجربه شخص در انجام این کار عامل مهمی تلقی نمیشود. اگرچه به راحتی میتوان در این مرحله کامپوزیتها را درآورد و یا روی دندان گذاشت اما بهتر است که در اینگونه مواقع از رنگهای روشن (لباس، رژ لب، جواهرات و غیره) استفاده نکنید تا عمل انتخاب رنگ راحتتر صورت گیرد.
تمیز کردن دندان
اگر سطح دندانهای تمیز و بدون جرم نباشد نمیتواند یک کامپوزیت قوی ساخت. در این مرحله، دندانپزشک دندانهای شما را پولیش میکند تا هر گونه جرم (پلاک دندانی ، تارتار و …) را از روی دندان برداشته شود. این آمادهسازی به لایه مینای دندان نفوذ کرده و عاج یا لایه زیرین دندان ظاهر میشود.
آمادهسازی دندان (دریل کردن و تمیز کردن دندان)
میزان شکلدهی مورد نیاز برای ترمیم دندان متفاوت است.
با استفاده از برخی کارها و اقدامات مربوط به زیبایی دندان (پر کردن شکاف دندان، ترمیم تراشههای جزئی، گاهی هم حتی ونیر یا روکش کردن سطح جلوی دندان) شاید نیاز به اصلاح جزئی باشد و یا گاهی هم این نیاز برطرف میشود. سطح دندان که بر روی آن قرار است کامپوزیت صورت گیرد عمدتا مینای دندان خواهد بود.
در بدترین حالت ممکن، مانند ترمیم دندان به دلیل آسیبدیدگی ناشی از پوسیدگی، میزان دریل کردن و تراشیدن دندان نسبتاً زیاد خواهد بود. کاملا طبیعی است که در این موارد، هم لایههای مینای دندان و هم لایههای عاج درگیر میشوند. در این مرحله از کامپوزیت سطح دندان آماده میشود تا کامپوزیت بر روی آن قرار گیرد.
متخلخل کردن سطح دندان با اسید
پس از تمیز کردن دندان (در صورت لزوم)، روند واقعی کامپوزیت آغاز میشود. اولین مرحله متخلخل کردن سطوح دندان به کمک ” ماده اسیدی دندان” است .
معمولاً این ماده اسیدی بصورت ژل است که در قالبهای سرنگی کوچک موجود است. این ژل معمولاً حاوی ۳۰ تا ۴۰ درصد اسید فسفریک است و بر روی دندانی که قرار است کامپوزیت شود ریخته میشود. این ژل اسیدی به مدت ۱۵ ثانیه بر روی سطح دندان گذاشته و سپس بطور کلی از روی دندان شسته میشود. پس از پاک کردن ژل، اکنون سطح دندان کاملا آماده کامپوزیت است. اگر دندانپزشک در این مرحله دندان را خشک کند باز هم سطح مینای دندان آن ظاهری یخ زده و شبیه به ظاهر شیشهای خش خورده پیدا خواهد کرد.
این مرحله چگونه انجام میشود؟
سوراخ کردن دندان دندان امری بدیهی است و در حین انجام آن، بیمار چیزی حس نخواهد کرد بطوری که حتی اگر حین سوراخ کردن دندان دریل به لثههای شما هم بخورد باز دردی را حس نخواهید کرد. اگر در این مرحله دندانپزشک عینک محافظ به شما نداد باید به هنگام شستشوی دندان پس از سوراخ کردن چشمهای خود را ببندید. همچنین ممکن است که هنگام شستن دندان مقداری از طعم و مزه ژل به داخل دهانتان برود که معمولا تلخ یا ترش است.
منبع : tehrandentalclinics.com
مراحل انجام کامپوزیت دندان
مراحل انجام کامپوزیت دندان، کامپوزیت دندان برای چه مواردی استفاده می شود؟ کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟ روش انجام کامپوزیت دندان،
آدرس : شاهین شمالی، روبروی خرمشاد. تماس : 02144461471-02144451453
محاسبه قیمت و مشاوره با ارسال عکس
مراحل انجام کامپوزیت دندان
مراحل انجام کامپوزیت دندان، کامپوزیت دندان برای چه مواردی استفاده می شود؟ کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟ روش انجام کامپوزیت دندان،
8 آبان 1398 1
دسته بندی: کامپوزیت,
مراحل انجام کامپوزیت دندان
انتخاب روکش کامپوزیت برای افرادی که به دنبال راه حلی مقرون به صرفه برای زیبایی لبخند خود هستند ، انتخاب خوبی است. از آنجا که قیمت کامپوزیت دندان ارزان تر از قیمت لمینت دندان می باشد ، بنابراین روش ونیر کامپوزیتی با بودجه های کم است و در عین حال عملکردهای مشابه لمینت سرامیکی را ارائه می دهد. در کلینیک دندانپزشکی سیب سفید می توانند خدمات کامپوزیت اقساطی، لمینت اقساطی، ایمپلنت اقساطی و ایمپلنت ارزان را دریافت کنید.
کامپوزیت دندان خصوصا کامپوزیت دندان های جلو همانند ایمپلنت دندان های جلو برای داشتن لبخندی زیبا از متداول ترین گزینه های دندانپزشکی زیبایی می باشد. روکشهای کامپوزیت ونیر نیاز به حداقل آماده سازی روی دندانها دارند. تغییر شکل دندانهای اصلی در هنگام انجام "کامپوزیت دندان" کمتر است. ویژگی های رزین کامپوزیت باعث می شود فرمول های روکش آسان تر شود. مراحل انجام کامپوزیت دندان به طرز قابل توجهی سریعتر از مراحل انجام لمینت دندان است. در بیشتر موارد ، مراحل انجام کامپوزیت ونیر می تواند در یک روز به اتمام برسد.
مانند همه ونیرها، از روکش های ونیر کامپوزیت برای تغییر ظاهر کلی دندان ها ، تغییر شکل و رنگ دندانهای فرد استفاده می شود. در حالی که در بیشتر مواد از روکشهای سرامیکی برای اصلاح لبخند استفاده می شود ، از کامپوزیت ها نیز می توان برای رفع موارد جزئی مانند ترک خوردگی یا شکستگی کم دندان ها استفاده کرد. با انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان مناسب پوست و سایر ویژگی های چهره خود می توانید لبخند خودتان را زیباتر کنید.
در حالی که مراحل انجام لمینت دندان می تواند به چندین مراجعه به دندانپزشک نیاز داشته باشند و معمولاً شامل تغییر شکل دندان های موجود هستند ، کامپوزیت ها معمولاً در طی انجام آن، نیاز به تراشیدن و دستکاری ساختار دندان ها ندارند. مواد کامپوزیتی معمولاً روی سطح بیرونی دندان اعمال می شود و توسط دندانپزشک شکل می گیرد و به نوعی یک درمان نسبتاً سریع اما مؤثر است.
همه ی دندانپزشکان زیبایی، ونیرهای کامپوزیت را ارائه نمی دهند ، زیرا برای اعمال و شکل دادن کامپوزیت به یک مهارت فنی عالی نیاز دارد. در اصل ترکیبی از علم و هنر است ، بنابراین اگر دندانپزشک در توانایی خود در شکل دادن مواد مطمئن نیست ممکن است کار خوبی را ارائه ندهد. لبخند هر فرد متفاوت از لبخند فرد دیگر است و باید سالها مهارت و تجربه داشت تا بتوان مواد را به شکل ایده آل و متناسب با نیاز افراد شکل داد. همانگونه که بهترین رنگ لمینت دندان و نیز بهترین شکل لمینت دندان با مشورت متخصص دندانپزشکی زیبایی و نیز درنظر گرفتن ویژگی ها و صلاحدید خود بیمار انتخاب می شود، برای بهترین رنگ و شکل کامپوزیت دندان نیز بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید.
کامپوزیت دندان برای چه مواردی استفاده می شود؟
از ونیرهای کامپوزیت برای درمان چندین موارد زیبایی دندان استفاده می شود ، از جمله مواردی مانند تغییر رنگ دندان ها ، دندان های کج ، اصلاح خردشدگی و ترک خوردگی دندان یا بستن فاصله ی موجود بین دندان ها، اغلب با ونیر کامپوزیت و سایر روش های آرایشی زوج انجام می شود تا به تکمیل لبخند کامل کمک کند. در حالی که مسائل مربوط به تراز صحیح تر دندان ممکن است به درمانهای ارتودنسی مانند بریس یا Invisalign احتیاج داشته باشد.
تغییر رنگ دندان ها یکی از مشکلات رایج زیبایی دندان هاست که با استفاده از کامپوزیت ها برطرف می شود. اگر بیمار به طور موثری با سفید کردن دندان ها درمان نشود ، ممکن است از کامپوزیت ها برای بازگرداندن سفیدی طبیعی دندانها استفاده شود.
رفع ترک یا خرد شدگی یکی از رایج ترین کاربردهای کامپوزیت است ، و روش کامپوزیت دندان ، یک روش ایده آل برای رفع آسیب های جزئی مانند فرسایش یا ترک خوردگی های تصادفی است. کامپوزیت ونیر یک روش غیر تهاجمی و بسیار مقرون به صرفه برای ترمیم صدمات بدون انجام کارهای گسترده دندانپزشکی است.
این روش درمانی به طور مرتب نیز برای کمک به بستن شکافهای کوچک بین دندانهای جلویی فرد استفاده می شود. اگر مشکل تراز شدید وجود داشته باشد ، ممکن است درمان ارتودنسی دندان توصیه شود ، اما روکشهای کامپوزیتی می توانند به عنوان جایگزین برای ارتودنسی یا روکش لمینت کار کنند. قیمت کامپوزیت دندان نسبت به قیمت ایمپلنت دندان و نیز قیمت لمینت دندان بسیار کمتر است.
بیشتر بخوانید: هزینه ایمپلنت،انواع ایمپلنت دندان، مزایا و معایب ایمپلنت دندان، بهترین رنگ لمینت دندان، طول عمر کامپوزیت دندان، سوالات متداول لمینت دندان، هزینه لمینت دندان، ایمپلنت ارزانماندگاری کامپوزیت دندان
چندین جنبه وجود دارد که می تواند در ماندگاری طولانی مدت کامپوزیت ها تأثیر بگذارد ، از جمله اینکه :
میزان مراقبت از دندان ها
نوع کامپوزیت مورد استفاده
عادات رژیم غذایی بیمار
با در نظر گرفتن این عوامل ، میانگین ماندگاری کامپوزیت دندان بین 5 تا 8 سال است. این مدت بسیار کمتر از طول عمر لمینت دندان است، اما تعمیرات یا تعویض کامپوزیت دندان به مراتب ارزان تر و کمتر تهاجمی است. بهترین شکل لمینت دندان ممکن است نسبت کامپوزیت شفافیت و زیبایی بیشتری داشته باشد.
مراحل انجام کامپوزیت دندان
معمولاً برای تعیین اینکه بیمار کاندیدای مناسبی برای درمان کامپوزیت است یا نه ، مشاوره اولیه لازم خواهد است. جلسه مشاوره شامل بررسی مشکلات احتمالی دندانپزشکی و اطمینان از عدم وجود التهاب یا بیماری لثه در بیمار می باشد.
سپس دندانپزشک در مورد نوع کامپوزیت مورد استفاده و رنگ نهایی مطلوب دندانها بحث خواهد کرد. اگر بیمار به دنبال دندانهای سفیدتر است ، معمولاً قبل از روکش کامپوزیت ، سفید کردن دندان ها انجام می شود. این کار به دندانپزشک اجازه می دهد رنگ سفیدتری با روکش های کامپوزیت ایجاد کند.
منبع : www.sibesefidclinic.com