مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
لاریجانی را از این سایت دریافت کنید.
علی لاریجانی
علی لاریجانی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
سردار علی لاریجانی
وفاداری ایران
شاخه نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
سالهای خدمت ۱۳۷۱–۱۳۶۱
درجه سرتیپ پاسدار[۱]
پنجمین رئیس مجلس شورای اسلامی
دوره مسئولیت۱۰ خرداد ۱۳۹۵ – ۶ خرداد ۱۳۹۹
سرپرست: ۱۰–۹ خرداد ۱۳۹۵[۲]
نایب اول مسعود پزشکیان
نایب دوم علی مطهری عبدالرضا مصری
پیش از محمدباقر قالیباف
دوره مسئولیت۱۶ خرداد ۱۳۹۱[۳] – ۶ خرداد ۱۳۹۵
سرپرست: ۱۶–۸ خرداد ۱۳۹۱[۴]
نایب اول سید محمدحسن ابوترابیفرد
نایب دوم محمدرضا باهنر
دوره مسئولیت۱۲ خرداد ۱۳۸۷[۵] – ۶ خرداد ۱۳۹۱
سرپرست: ۱۲–۸ خرداد ۱۳۸۷[۶]
نایب اول سید محمدحسن ابوترابیفرد
محمدرضا باهنر
نایب دوم محمدرضا باهنر
سید شهابالدین صدر
پس از غلامعلی حداد عادل
نمایندهٔ مجلس شورای اسلامی
دورههای هشتم، نهم و دهم
دوره مسئولیت۸ خرداد ۱۳۹۵ – ۶ خرداد ۱۳۹۹
همکار امیرآبادی و ذوالنوری
حوزه انتخاباتی قم
اکثریت ۱۹۱٬۳۲۹ (۴۳٫۱۱٪)
دوره مسئولیت۷ خرداد ۱۳۹۱ – ۶ خرداد ۱۳۹۵
همکار آشتیانی و امیرآبادی
حوزه انتخاباتی قم
اکثریت ۲۷۰٬۳۸۲ (۶۵٫۱۷٪)
دوره مسئولیت۷ خرداد ۱۳۸۷ – ۶ خرداد ۱۳۹۱
همکار آشتیانی و بنایی
حوزه انتخاباتی قم
اکثریت ۲۳۹٬۴۳۶ (۷۳٫۰۱٪)
دومین دبیر شورای عالی امنیت ملی
دوره مسئولیت۲۴ مرداد ۱۳۸۴ – ۲۸ مهر ۱۳۸۶
رئیسجمهور محمود احمدینژاد
قائممقام عبدالرضا رحمانی فضلی
پس از حسن روحانی پیش از سعید جلیلی
عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام
متصدیآغاز به کار۸ خرداد ۱۳۹۹
گمارنده سید علی خامنهای
رئیس صادق لاریجانی
دوره مسئولیت۲۷ اسفند ۱۳۷۵[۷] – ۸ خرداد ۱۳۸۷
گمارنده سید علی خامنهای
رئیس اکبر هاشمی رفسنجانی
سومین رئیس سازمان صدا و سیما
دوره مسئولیت۲۴ بهمن ۱۳۷۲[۸] – ۳ خرداد ۱۳۸۳
گمارنده سید علی خامنهای
پس از محمد هاشمی رفسنجانی
پیش از سید عزتالله ضرغامی
دوره مسئولیت۲۵ بهمن ۱۳۵۹[۹] – تیر ۱۳۶۰[۱۰]
گمارنده
پس از سید علیاکبر محتشمیپور و عبدالله نوری (سرپرستان مشترک)
پیش از محمد هاشمی رفسنجانی
پنجمین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
دوره مسئولیت۲۰ مرداد ۱۳۷۱[۱۱] – ۲۶ بهمن ۱۳۷۲[۱۲]
سرپرست: ۲۵ تیر–۲۰ مرداد ۱۳۷۱[۱۳]
رئیسجمهور اکبر هاشمی رفسنجانی
قائممقام علیاکبر اشعری
پس از سید محمد خاتمی
پیش از سید مصطفی میرسلیم
اطلاعات شخصی
زاده علی اردشیر لاریجانی
۱۳ خرداد ۱۳۳۶ (۶۵ ساله)
نجف، عراق حزب سیاسی [۱۴][۱۵]
دیگر عضویتهای سیاسی جبهه متحد اصولگرایان (۱۳۹۰)
ائتلاف فراگیر اصولگرایان (۱۳۸۶)
شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی (۱۳۸۴)
جمعیت مؤتلفه اسلامی (دههٔ ۱۳۷۰)[۱۶]
همسر(ان) فریده مطهری (ا. ۱۳۵۶)[۱۷]
فرزندان فاطمه، سارا، مرتضی و محمدرضا[۱۸]
پدر میرزا هاشم آملی
خویشاوندان محمدجواد لاریجانی (برادر)
فاضل لاریجانی (برادر)
صادق لاریجانی (برادر)
باقر لاریجانی (برادر)
مرتضی مطهری (پدر همسر)
علی مطهری (برادر همسر)
سید مصطفی محقق داماد (شوهر خواهر)[۱۹]
احمد توکلی (پسرخاله)[۲۰]
هیئت دولت دولت پنجم دولت ششم دین اسلام (شیعه) امضا وبگاه وبگاه رسمی پسزمینههای علمی
دانشگاه دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه تهران
عنوان پایاننامه (۱۳۷۴)
استاد راهنما غلامعلی حداد عادل
تأثیرات ایمانوئل کانت[۲۱]
کار علمی رشتهٔ تحصیلی فلسفه
زیرشاخهٔ فلسفه ریاضیات
نهاد دانشگاه تهران
علی اردشیر لاریجانی (زادهٔ ۱۳ خرداد ۱۳۳۶) سیاستمدار اصولگرا[۲۲] بدون عضویت در حزب خاص و مشخص است.[۲۳] او از خرداد ۱۳۸۷ تا خرداد ۱۳۹۹ پنجمین رئیس مجلس شورای اسلامی بود.[۲۴] وی خود را عضو هیچ حزب سیاسی از جمله اصولگرایان و اصلاحطلبان نمیداند.[۲۵][۲۶] او دانشآموخته کارشناسی علوم رایانه از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد و دکتری فلسفه از دانشگاه تهران است.[۲۷] وی در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۹ با حکم سید علی خامنهای به سمت مشاور رهبر ایران و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد.[۲۸] لاریجانی عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز میباشد.[۲۹]لاریجانی از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۱ رئیس واحد مرکزی خبر بود[۳۰] و از ۱۳۶۱ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. او از ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۲ معاون امور مجلس وزیر کار و امور اجتماعی و در سال ۱۳۶۲ نیز برای مدتی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر پست، تلگراف و تلفن بود.[۳۱] وی از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۸ معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت سپاه پاسداران را برعهده داشت[۳۲] و از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ به عنوان جانشین رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران فعالیت میکرد. در دولت پنجم، از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و برای مدت بیش از یک دهه، در فاصله سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۳ ریاست سازمان صدا و سیما را برعهده داشت. لاریجانی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی فعالیت میکرد.[۳۳] لاریجانی که از ۱۲ خرداد ۱۳۸۷ در دوره هشتم ریاست و نمایندگی قم در مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۸ نامزد نشد.
ابتدای زندگی و تحصیلات[ویرایش]
مقالهٔ اصلی: خانواده لاریجانی
علی لاریجانی در هفتسالگی
علی اردشیر لاریجانی در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۳۳۶ در شهر نجف، عراق زاده شد. وی فرزند روحانی شیعه میرزا هاشم آملی و داماد مرتضی مطهری میباشد.[۳۴] خانواده وی اهل منطقه لاریجان، آمل[۳۵][۳۶] میباشند و پیش از تولد وی، پدرش مدتی برای تحصیل در حوزه علمیه نجف، به کشور عراق نقل مکان کرده بود و وی نیز در آن جا به دنیا آمد. او چهار برادر به نامهای محمد جواد، صادق، باقر و فاضل دارد و خواهرش نیز همسر مصطفی محقق داماد میباشد.[۳۷][۳۸] احمد توکلی نماینده ادوار پیشین مجلس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ پسرِ دخترخالهٔ او است.[۳۹][۴۰][۴۱][۴۲][۴۳] علی لاریجانی دارای چهار فرزند با نامهای فاطمه، سارا، مرتضی و محمدرضا میباشد.[۴۴]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
۳ آینده متفاوت سیاسی علی لاریجانی / امضای رهبری پای حُکم جدید برای لاریجانی؟
قرن نو نوشت: عملکرد ابراهیم رئیسی در یکسال گذشته این تفکر را میان اهالی سیاست ایجاد کرده است که او احتمالا تنها رئیس جمهور تک دورهای ایران شود، در این صورت بعید نیست لاریجانی بار دیگر پا به عرصه رقابت گذاشته و با کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۴ بخواهد رقیب را از میان به در کند.
۱۱ نفر
۲۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۱
۳ آینده متفاوت سیاسی علی لاریجانی / امضای رهبری پای حُکم جدید برای لاریجانی؟
قرن نو نوشت: عملکرد ابراهیم رئیسی در یکسال گذشته این تفکر را میان اهالی سیاست ایجاد کرده است که او احتمالا تنها رئیس جمهور تک دورهای ایران شود، در این صورت بعید نیست لاریجانی بار دیگر پا به عرصه رقابت گذاشته و با کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۴ بخواهد رقیب را از میان به در کند.
پس از رد صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ توسط شورای نگهبان، بازار حرف و حدیث ها درباره حذف او از سپهر سیاسی ایران داغ شد و کناره گیری او از مسئولیت پیگیری امور ایران و چین به این زمزمه ها بیشتر دامن می زد. اما، حکم انتصاب رئیس سابق مجلس به عنوان عضو حقیقی شورای عالی انقلاب مُهری بر پایان این گمانه ها شد و این پالس را رساند که لاریجانی حذف شدنی نیست.
گمانه ها و خبرهایی که طی مدت اخیر در گوشه و کنار محافل سیاسی درباره رئیس سابق پارلمان ایران منتشر شده است، ۳ آینده متفاوتی را برای او ترسیم می کند.
شایعه ای که خبر می شود؟ / نگرانی بزرگ قالیباف از علی لاریجانی
لاریجانی رقیب ابراهیم رئیسی در ۱۴۰۴می شود؟
حضور علی لاریجانی در انتخابات هیچگاه قابل پیش بینی نبوده است، مانند انتخابات ۹۸ که به یکباره از حضور در انتخابات مجلس کناره گیری کرد یا در انتخابات ۱۴۰۰ که ناگهان در آخرین روز از ثبت نام کاندیداها به ساختمان سیاسی خیابان فاطمی رفت تا بار دیگر شانس خود را برای رسیدن به صندلی ریاست جمهوری بیازماید. شانسی که این بار با او یار نبود و مشاور رهبری نتوانست از گیت شورای نگهبان بگذرد.
در ماه های اخیر هم که حضور در گعده های سیاسی به همراه حسن روحانی، سید حسن خمینی، علی اکبر ناطق نوری و سید محمد خاتمی حاشیه ساز بوده و شائبه تشکیل حزب جدید سیاسی را توسط این چهره ها تقویب کرده است.
هر چند که اطرافیان لاریجانی مانند عزت الله یوسفیان ملا، احتمال تشکیل حزب توسط لاریجانی را به ضرس قاطع رد می کنند اما، خودش در این باره گفته است:« ممکن است اما الان باید نظرات مطرح شود تا نقد کنند. چون حزبی که فقط برای قدرت باشد، دچار انشعاب و… میشود و نتیجهای حاصل نخواهد شد. حزب نیازمند پیوند ایدئولوژیک و فکری است که باید پایههای آن را بپذیرند، وگرنه تخریب میشود. در غیر این صورت مثل خیلی از احزاب ما تبدیل به دورهمی میشود. باید افراد سیاسی که دور هم جمع میشوند، بگویند ما این اندیشه سیاسی را داریم.»
از سوی دیگر عملکرد ابراهیم رئیسی در یکسال گذشته این تفکر را میان اهالی سیاست ایجاد کرده است که او احتمالا تنها رئیس جمهور تک دورهای ایران شود، در این صورت بعید نیست لاریجانی بار دیگر پا به عرصه رقابت گذاشته و با کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۴ بخواهد رقیب را از میان به در کند.
ریاست مجمع تشخیص به علی لاریجانی می رسد؟
با به پایان رسیدن مجلس دهم و پایان ریاست ۱۲ ساله علی لاریجانی در ساختمان هرمی شکل بهارستان، او با حکم رهبر انقلاب به عضویت مجمع تشخیص درآمد و در طی ۲ سال گذشته حضوری فعال در مجمع داشت.
همزمان با نزدیک شدن به پایان ماموریت اعضای فعلی مجمع تشخیص گمانه زنی ها درباره تغییرات آن و رئیس آینده مجمع بیشتر شده است.
در این میان، درحالی که افرادی چون محمدرضا باهنر از احتمال ابقای صادق لاریجانی به ریاست مجمع سخن می گویند، در این سوی میدان نیز، برخی برادر او یعنی علی لاریجانی را مناسب مدیریت مجمع می دانند. مانند منصور حقیقت پور، نماینده سابق مجلس که در گفتگو با قرن نو، با اشاره به حضور آملی لاریجانی در جایگاه ریاست مجمع گفت:« به نظر من، آقای آملی لاریجانی ریاست مجمع را همچنان داشته باشند. از قرائن و شواهد احساس می شود ایشان کم کم جا افتادهاند و پخته شدهاند. البته امسالی مثل اقای علی لاریجانی نیز می توانند مدیریت مجمع را نیز داشته باشند.»
لاریجانی در میان سران قوا؟
گمانه زنی جدید درباره آینده سیاسی لاریجانی از روز گذشته کلید خورد. روز گذشته، برخی کانال های خبری، از انتصاب علی لاریجانی، به ریاست هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه خبر دادند. خبری که فورا با واکنش یک رسانه اصولگرا مواجه شد و ان را تکذیب کرد اما، بنابر آنچه که ایسنا نوشته است، دفتر رئیس سابق مجلس این خبر را نه تایید کرده است و نه تکذیب. این خبرگزاری نوشته است:« دفتر وی نفیاً و اثباتاً این خبر را نه تایید کرد و نه تکذیب و انتشار آن را «شیطنت رسانهای» دانست.»
با این حال، این که مشاور رهبر انقلاب به یک سمت جدید منصوب شود یا خیر هنوز مشخص نیست اما، نکته مهم این است که لاریجانی یک مهره مهم در میان اصولگرایان و اعتدالیون است و حذف او به سادگی امکانپذیر نیست.
از سوی دیگر طبق بند هفت اصل ۱۱۰ قانون اساسی،«حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه»از وظایف و اختیارات رهبر جمهوری اسلامی به حساب میآید و حضور لاریجانی در این جایگاه نشانه ای دیگر از اعتماد رهبری انقلاب به او خواهد بود.
۲۱۲۱۷ کد خبر 1672535
برچسبها
علی لاریجانی دولت دوازدهم مطالب مرتبط
اصولگرایان در لاک دفاعی فرو رفته اند / حذف چهره های رقیب و هرس شناسنامه دارهای درون اردوگاهی کارساز نشد
دفتر لاریجانی : این خبر «شیطنت رسانهای» است
مرعشی : نظام اجازه دهد جبهههای سیاسی شخصیتهای طراز اولشان را بیاورند / بازی بچگانه و بازی با مدیران درجه سه و چهار را باید تبدیل کنیم به بازی بزرگان
دیدار محمد خاتمی با پادشاه جدید انگلیس + عکس
صفر تا ۱۰۰ هیأت عالی حل اختلاف قوا / ریشه شایعه انتصاب لاریجانی از سوی رهبری چیست ؟
منبع مطلب : www.khabaronline.ir