مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
باقلا را از این سایت دریافت کنید.
باقلا
باقلا
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
باقلا
باقلا، ردهبندی علمی فرمانرو: گیاهان
(طبقهبندینشده): آوندداران
(طبقهبندینشده): گیاهان گلدار
(طبقهبندینشده): دولپهایهای نو
(طبقهبندینشده): گلسرخداران
راسته: باقلاسانان تیره: باقلاییان
زیرخانواده: باقالیها
سرده: گونه: نام دوبخشی
کارل لینه مترادف
میوهٔ باقالا به شکل غلاف
باقالا، باقلا، باقالی، باقله یا باقلی، باکله (تالشی) (نام علمی: ) گیاهی است یک ساله. دارای برگهای تخم مرغ شکل و میوهٔ غلاف مانند است. به میوه و دانه آن نیز باقله گفته میشود.[۱]باقلا
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۱٬۴۲۵ کیلوژول (۳۴۱ کیلوکالری)
کربوهیدرات58.29 g فیبر خوراکی 25 g
چربی1.53 g
پروتئین26.12 g
ویتامینهادرصد ارزش روزانه ویتامین (B۱) ۴۸٪ 0.555 میلیگرم (B۲) ۲۸٪ 0.333 میلیگرم نیاسین (B۳) ۱۹٪ 2.832 میلیگرم ویتامین ب۶ ۲۸٪ 0.366 میلیگرم فولیک (B۹) ۱۰۶٪ 423 میکروگرم ویتامین ث ۲٪ 1.4 میلیگرم ویتامین کا ۹٪ 9 میکروگرم
مواد معدنی مقداردرصد ارزش روزانه کلسیم ۱۰٪ 103 میلیگرم آهن ۵۲٪ 6.7 میلیگرم منیزیم ۵۴٪ 192 میلیگرم منگنز ۷۷٪ 1.626 میلیگرم فسفر ۶۰٪ 421 میلیگرم پتاسیم ۲۳٪ 1062 میلیگرم سدیم ۱٪ 13 میلیگرم روی ۳۳٪ 3.14 میلیگرم
Link to USDA Database entry
یکاها
μg = میکروگرم • mg = میلیگرم
IU = یکاهای بینالمللی
†درصدهای تقریبی ارائه شده برای افراد بزرگسال از روی مرجع مصرف رژیم غذایی هستند.
منبع: مرکز داده غذای وزارت کشاورزی آمریکا
فواید پزشکی گیاه باقالی[ویرایش]
مادهای که از گیاه باقلا به دست میآید میتواند برای تعیین گروه خونی افراد استفاده شود.[]
تاریخچه[ویرایش]
این گیاه پیشینهٔ کشت زیادی دارد. در مصر باستان، یونان باستان و روم باستان از این گیاه استفاده میشدهاست. و در ۲۸۰۰ سال پیش از میلاد مسیح به چین رسیدهاست.[۲]
خواص درمانی[ویرایش]
باقالا منبع تأمین فیبر مناسبی است. همچنین به دلیل بالا بودن میزان پروتئین، میتواند همراه با برنج (باقلاپلو) به یک غذای کامل تبدیل شود. کلسیم و پتاسیم موجود در باقله میتواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند.[۳]
برای باقالا خواصی در رابطه با سنگ کلیه، رماتیسم، مثانه و نقرس ذکر شدهاست. در عوض باقالا تحریککنندهٔ اصلی بیماری فاویسم بوده که به خاطر آن به این بیماری در فرهنگ عامه باقلهای گفته میشود. مصرف آن برای مبتلایان میتواند به مرگ بیمار منجر گردد. در بسیاری از افراد باقالا پاسخ آزمایش هپاتیت ب را مثبت میکند و باعث اشتباه شدن آزمایش خون میشود و توصیه میشود خانمهای باردار به هیچ عنوان مصرف نکنند تا به کودک آسیب وارد نشود.[]
موارد مصرف امروزه باقالا[ویرایش]
در عمل، امروزه باقلا خواصّ پزشکی سنّتی خود را از دست داده و فقط مصرف خوراکی دارد. در برخی از نواحی باقلاخیز، مانند گیلان و مازندران، باقلای خام، به تفنّن، تنها یا با برخی «مخلّفاتِ» دیگر (مثلاً، در گیلان باکته، «اشپل» یا تخم نمکسود ماهی) خورده میشود. اما خوردن باقلای پخته گرم (همراه با نمک و گلپر و سرکه) در کوچه و بازار به ویژه در فصل سرما در همه جا معمول است. به گزارش مارتین لیوی، باقلای پخته «یکی از خوراکیهای عمده مستمندان است و در شهرهای مصر بیشتر مردم باقلا و روغن و سرکه را با نان لقمه کرده به عنوان صبحانه میخورند». در ایران، باقلا جزء اصلی چند خوراک، از جمله باقلاپلو، خورشِ باقلا، باقلا قاتق و کوفته باقلا نیز هست. در ادب فارسی، مدح یا ذمی از باقلا سراغ نداریم، ولی بسیاری از شاعران عرب، فارغ از قیل و قال حکما، در وصف و تشبیه باقلا داد سخن دادهاند.[۴]
پانویس[ویرایش]
↑ یادکرد خالی (کمک)
↑ دانشنامهٔ رشد. «باقله». دریافتشده در ۱۳ مهر ۱۳۸۸.
↑ تغذیه و سلامت (تبیان). «ارزش غذایی باقله». دریافتشده در ۱۳ مهر ۱۳۸۸.
↑ http://www.wikifeqh.ir/باقلا#موارد مصرف امروزه باقلا
جستارهای وابسته[ویرایش]
فاویسم (بیماری باقلهای)
منابع[ویرایش]
دانشنامه رشد تبیان
دادههای کتابخانهای: کتابخانههای ملی
آلمان ژاپن جمهوری چک
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ موجود است.
گسترش نبو محصولات کشاورزی گسترش نبو آشپزی یونانی
ردهها: آرایه (زیستشناسی) نامگذاریشده توسط کارل لینهبقولاتحبوبات خوراکیگیاگان آفریقای شمالیگیاگان نپالگیاهان توصیفشده در ۱۷۵۳ (میلادی)گیاهان جالیزیگیاهان خوراکیگیاهان داروییگیاهان علوفهایگیاهان گیاهپالاییماشکهامحصولات کشاورزی از منشأ آفریقاگیاگان مالت
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
خواص غذایی باقلا سبز؛ بیماری فاویسم یا باقلهای را جدی بگیرید!
باقلا سبز در فصل بهار به بازار عرضه می شود و جزء اصلی چند غذا، از جمله باقلاپلو، خورش باقلا، باقلا قاتق و کوفته باقلا است.
خواص غذایی باقلا سبز؛ بیماری فاویسم یا باقلهای را جدی بگیرید!
باقلا سبز در فصل بهار به بازار عرضه می شود و جزء اصلی چند غذا، از جمله باقلاپلو، خورش باقلا، باقلا قاتق و کوفته باقلا است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ باقالا، باقلا، باقالی، باقله یا باقلی، گیاهی است یک ساله. دارای برگهای تخم مرغ شکل و میوهٔ غلاف مانند است. به میوه و دانه آن نیز باقله گفته میشود.
باقلا دارای فواید بسیاری برای سلامتی میباشد. باقلا در فصل بهار به بازار عرضه میشود و با آن میتوان غذاهای خوشمزه مانند باقلا پلو، باقلا قاتق، باقلا خورش، کوکو باقلا و... تهیه کرد.
باقلا منبع تأمین فیبر مناسبی است. همچنین به دلیل بالا بودن میزان پروتئین، میتواند همراه با برنج (باقله پلو) به یک غذای کامل تبدیل شود. کلسیم و پتاسیم موجود در باقلا میتواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند.
برای باقلا خواصی در رابطه با سنگ کلیه، رماتیسم، مثانه و نقرس بیان شده است. در عوض باقلا تحریککنندهٔ اصلی بیماری فاویسم بوده که به خاطر آن به این بیماری در فرهنگ عامه باقلهای گفته میشود. مصرف آن برای مبتلایان میتواند به مرگ بیمار منجر گردد در بسیاری از افراد باقالی جواب آزمایش هپاتیت ب را مثبت میکند و باعث اشتباه شدن آزمایش خون میشود و توصیه میشود خانمهای باردار به هیچ عنوان مصرف نکنند تا به کودک آسیب وارد نشود.
جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوانجلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان یکی از مهمترین خواص باقلا است. یک لیوان باقلا موجب تامین ۳۶ درصد از میزان منگنز مورد نیاز بدن میشود. افراد بزرگسال روزانه به ۱۱ میلی گرم منگنز احتیاج دارند. منگنز موجود در باقالی برای استخوانها مفید است و به افزایش حجم استخوانها میکند. همچنین منگنز سبب بهبود کمبود کلسیم میشود. منگنز برای داشتن استخوانهایی محکم و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان مفید است.
تقویت سیستم ایمنی
مصرف باقلا به دلیل مقدار مس فراوان سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به سلامت سلولهای خونی کمک میکند.
مس عملکرد گلبولهای سفید را در بدن بهبود میبخشد به همین دلیل سیستم ایمنی را تقویت میکند، زیرا گلبولهای سفید مولکولهای بیماری زا و رادیکالهای آزاد موجود در بدن را از بین میبرند. بدون این گلبول ها، بدن در معرض بیماری و عفونت قرار میگیرد.
افزایش انرژی بدنمصرف باقلا به دلیل وجود آهن سبب افزایش انرژی بدن میشود، زیرا آهن برای تولید هموگلوبین لازم است و هموگلوبین اکسیژن را به سلولها میدهد. کمبود آهن سبب کاهش اکسیژن در بدن و احساس خستگی و کسلی میشود. یک لیوان باقلای پخته شده ۱۴ درصد آهن مورد نیاز روزانه شما را تأمین میکند.
درمان یبوستباقلا به دلیل داشتن فیبر حرکات رودهای را بهبود میبخشد و برای پیشگیری و درمان یبوست سودمند است.
لاغری و کاهش وزنفیبر و پروتئین موجود در باقلا سبب کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری شده به همین علت مصرف باقالی به کاهش وزن و لاغری و کاهش چربی شکم کمک میکند.
فشار خون و قلبمنیزیم موجود در باقلا باعث کاهش فشار خون بالا و کاهش فشار خون دیاستولیک شده و سبب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و حمله قلبی میشود.
باقلای مرغوب
برای خرید باقلای مرغوب به چند نکته باید توجه کرد. باقلای خوب و تازه، رنگ سبز بدون زردی دارد. دقت داشته باشید بین دانه و پوست فضای خالی وجود نداشته باشد. پوست دانه نیز بایستی کاملا سبز باشد. هر قدر رنگ باقلا، زرد یا قهوهای متمایل باشد کیفیت آن پایینتر است. نرم بودن باقلا نشاندهنده کهنه بودن آن است. درست است که پوستگیری باقلای نرم راحتتر از باقلای سفت است ولی این سفتی نشاندهنده کیفیت بالای آن است. برای خرید باقلای سبز نیز نهایتا تا اواخر خرداد فرصت دارید.
عوارض و مضرات باقلا، چه کسانی نباید باقلا بخورند؟مصرف باقلا ممکن است باعث تشدید بیماری فاویسم (بیماری خونی ارثی در اثر کمبود G۶PD در بدن) و علائم آن از جمله سرگیجه، سردرد، ضعف شدید، رنگ پریدگی، کم خونی و یرقان شدید و حتی مرگ شود.باقلا از جمله مواد اکسیدان است. مواد اکسیدان باعث میشود گلبولهای قرمز فاویسمیها از بین بروند و پاره شوند این بیماری میتواند گاهی با بوئیدن گل و گردههای باقلا و عبور از کنار مزارع باقلا بروز نماید.
باقلا از جمله مواد غذایی اکسیدانی است که دارای موادی به نام «ویسین» یا «کوویسین» است که در مجرای گوارش و طی فرآیندهای شیمیایی عمل هضم، به «دی ویسین» و «ایزور امیل» تبدیل میشوند. همولیز گلبولهای قرمز در بیماران مبتلا به فاویسم، موجب بروز یک نوع کم خونی به نام کم خونی همولیتیک میگردد.
این مواد در باقلا از اکسیدانهای قوی به شمار میروند و به محض تماس با غشای گلبول قرمز در افرادی که کمبود آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز را دارند، گلبولهای قرمز را از بین میبرد و شخص به فاویسم مبتلا میشود.
برخی داروها نیز مانند باقلا، فرد را مبتلا به فاویسم میکند، مانند آسپیرین با دوز بالا، داروهای ضدمالاریا، برخی آنتی بیوتیک ها، نفتالین، حنا و عوامل عفونی که توانایی تخریب گلبولهای قرمز را دارند.منبع مطلب : www.iribnews.ir