مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
شهمیرزاد را از این سایت دریافت کنید.
شهمیرزاد
شهمیرزاد
مختصات: ۳۵٫۷۲°شمالی ۵۳٫۳۳°شرقی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
شهمیرزاد
کشور ایران استان سمنان شهرستان مهدیشهر بخش شهمیرزاد
نام(های) پیشین شهمار فریم نادری
سال شهرشدن ۱۳۰۶ مردم
جمعیت ۱۱٬۱۹۱ نفر(۱۳۹۵)
رشد جمعیت ۲۶٪+ (سال ۱۳۹۰تا ۱۳۹۵)
جغرافیای طبیعی
مساحت ۱۷۹۳ کیلومتر مربع
ارتفاع ۱۸۸۰ تا ۲۱۰۰ متر
اطلاعات شهری
رهآورد گردو، آلو، لواشک، شیرخس
تمبلک گردویی
پیششمارهٔ تلفن ۳۳۶۶–۰۲۳
شناسهٔ ملی خودرو ایران۹۶س
کد آماری ۱۵۴۳ شهمیرزاد روی نقشه ایران
۳۵٫۷۲°شمالی ۵۳٫۳۳°شرقی
شَهمیرزاد ،(به گویش شهمیرزادی: شامرزا)[۱] شهری در شمال استان سمنان است. این شهر از نظر گردشگری، تاریخی و کشاورزی دارای اهمیت میباشد. ارتفاع مرکز شهمیرزاد از سطح دریا ۱۹۳۵ متر میباشد.[۲] سرسبزی، وجود باغات و چشمه سارهای متعدد و آب و هوای مطبوع این شهر و واقع شدن در استان کویری سمنان، باعث شده است این شهر به بهشت کویر شهرت پیدا کند .تاریخچه تقسیمات کشوری[ویرایش]
شهر شهمیرزاد از سال ۱۳۳۱ شمسی دارای شهرداری است (سال شهر شدن: ۱۳۰۶) و در تقسیمات استانی سال ۱۳۸۶ به مرکز بخش ارتقاء یافت. شهمیرزاد در سالهای قبل از ۱۳۴۰ شمسی بخشی از شهرستان قائمشهر بود ولی در تقسیمات استانی انجام شده در سال ۱۳۴۰ شمسی و پس از جدا شدن شهرستان سوادکوه از شهرستان قائم شهر؛ از استان مازندران جدا شد و به «فرمانداری کل سمنان» منضم گردید. سمنان در آن زمان استان نبود و به عنوان فرمانداری کل که از استان دوم منفک شده بود، شناخته میشد و در سال ۱۳۵۵ شمسی به استان تبدیل شد. استان مازندران در فاصله سالهای ۱۳۱۶ تا ۱۳۳۹ شامل استانهای کنونی سمنان و گلستان و مازندران به انضمام شهرستانهای کاشان و قم و تهران بود[۳][۴] در سال ۱۳۴۰ طبق تصویبنامه هیئت وزیران سمنان و دامغان و شاهرود و بسطام و سنگسر (مهدی شهر) سرخه و شهمیرزاد و نقاط تابعه آنها از مرزهای مازندان مجزا و از نظر تقسیمات کشوری بنام فرمانداری کل سمنان نامگذاری شد و مرکزیت آن در شهر سمنان تعیین و مستقر گردید. در سال ۱۳۵۵ طبق تصمیم دولت وقت، فرمانداری کل سمنان به استان سمنان تبدیل شد.[۴][۵]
مردم و فرهنگ[ویرایش]
نقشهٔ زبانی استان سمنان: رنگ آبی زبانهای کومشی (سمنانی، سنگسری، افتری و سرخهای) - رنگ سبز تیره زبان مازندرانی (الیکایی، شهمیرزادی، دیباجی و مجنی) - رنگ نارنجی (زبانهای فارسی، مازندرانی، آذربایجانی و لری) - رنگ سبز روشن گویشهای فارسی-مازندرانی (ایوانکی) - رنگ زرد زبان فارسی - رنگ قرمز آذربایجانی
مردم شهمیرزاد به گویش شهمیرزادی که گویشی از زبان مازندرانی[۶] هست سخن میگویند . مردم شهمیرزاد به شهر خود شامرزا (šâmerzâ) میگویند. یکی از شعرهای معروف به نام «خِدا شامرزایی بَیمه» یا «شامرزا دور» که مردم شهمیرزاد هنگامی که از شهر خود دور و در شهرهای دیگر مازندران مثل بابل یا شاهی بودند برای هم مردم آنجا و به یاد دیار خود میخواندند:
نماشون صحرا مه ونگه ونگه خدا شهمیرزادی بیمه
چهار بیدار دشونه صدای زنگه خدا شهمیرزادی بیمه
کدیم چهار بیداره برار بهیرم خدا شهمیرزادی بیمه
دم به دم خبر شه یار بهیرم خدا شهمیرزادی بیمه
خدا شهمیرزادی بیمه شهمیرزاد راهی بیمه
بزن لله ته نالش بلاره خدا شهمیرزادی بیمه
اسا که ته خونش بلاره خدا شهمیرزادی بیمه
بزن لله گسفند چرا بهیره خدا شهمیرزادی بیمه
نیره مه کشه ور رکا بهیره خدا شهمیرزادی بیمه
خدا شهمیرزادی بیمه شهمیرزاد راهی بیمه
جمعیت[ویرایش]
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۱۱٬۱۹۱ نفر (۳٬۷۸۹ خانوار) بودهاست.[۷] جمعیت بخش شهمیرزاد ۲۲٬۱۸۶ نفر میباشد. البته شایان ذکر است که به دلیل ییلاقی بودن منطقه جمعیت آن در فصل سرد و گرم متغیر است. به طوری که در فصلهای بهار و تابستان جمعیت شهمیرزاد افزایش چشمگیری مییابد.
جمعیت تاریخی سال جمعیت ±% ۱۳۶۵ ۴٬۴۴۲ — ۱۳۷۰ ۴٬۲۹۰ ۳٫۴٪− ۱۳۷۵ ۵٬۴۷۸ ۲۷٫۷٪+ ۱۳۸۵ ۷٬۲۷۳ ۳۲٫۸٪+ ۱۳۹۰ ۸٬۸۸۲ ۲۲٫۱٪+ ۱۳۹۵ ۱۱٬۱۹۱ ۲۶٪+
دربارهٔ شهمیرزاد[ویرایش]
شهمیرزاد از نظر آب و هوایی زمستانی سرد و تابستانی معتدل دارد و از لحاظ پوشش گیاهی بسیار سبز و خرم است. همچنین نسبت به شهرهای همسایهاش خنک تر است. گردو و آلو ۲ محصول کشاورزی شهمیرزاد است و وجود خانه باغها در نقاط مختلف این شهر باعث جذابیت این شهر برای حضور گردشگران در این منطقه از استان سمنان شدهاست.[۸]
شرکت کشت و صنعت شهمیرزاد به همت جمعی از اهالی شهر در سال ۱۳۶۷تحت عنوان بزرگترین باغ گردوی جهان (با تأیید فائو[۹]) به مساحت حدود ۷۵۰ هکتار تأسیس شد. در شهمیرزاد بازیهایهای محلی مانند «جو گندم تاس» و «تیک تیک پلا دارک» و «خوزکه» یا «گردوبازی» از گذشته رواج داشتهاست. بسیاری از اهالی شهمیرزاد از سالیان قبل در فصل سرما به شهرهای مازندران کوچ میکردند و در شهرهای ساری، سوادکوه، قائمشهر، بابل، نکا و بهشهر ساکن میگردیدند و از اواسط بهار به شهمیرزاد بازمیگشتند. کوه نیزوا یکی از قلههای معروف کوههای البرز و سومین قله مرتفع استان سمنان در این بخش واقع است. از مشاهیر این شهر میتوان استاد ذبیحالله صفا را نام برد.[۱۰]
میدان امام خمینی - شهمیرزاد
تاریخ و جغرافیا[ویرایش]
شهمیرزاد که از دوره قاجار به این نام موسوم گردید در گذشته جزء حکومت طبرستان بود که از اواخر عهد هخامنشی در منطقه آمل تا شمال سمنان حکومت میکردند. بنا به روایت تاریخ طبرستان ابن اسفندیار و تاریخ قومس عبدالرفیع حقیقت و سایر مدارک تاریخی نام قدیم شهمیرزاد شهمار، سهار، شهار و شامار ذکر گردیدهاست. برخی به استناد به سفرنامه ابن بطوطه گفتهاند که شهمیرزاد «چهار کوه» نامیده میشد و برخی نیز از قول دکتر صفا نقل کردهاند که شهمیرزاد در گذشته «کهر» نام داشتهاست. در لغت نامه دهخدا، شهمیرزاد برگرفته از «شمرزاد» به معنی سرزمین دارای حوضچه و آبگیر فراوان ذکر شده و نیز برخی آن را متناسب با شمیران یعنی منطقه سردسیر میدانند؛ بنابراین روایات چنین استنباط میشود که شهمیرزاد دارای قدمت سه هزار ساله است که حتی قبل از مهاجرت آریاییها به ایران منطقه ای آباد بوده و وجود جشمه سارهایی به نام ارشک و اشکش که از نامهای دوران اشکانی است، قدمت شهمیرزاد و آبادی آن از دوران اشکانیان و حتی قبل از آن را تأیید میکند. راههای ارتباطی شهر عبارتند از راه ۲۴ کیلومتری شهمیرزاد به مهدیشهر و سمنان راه ۱۷۰ کیلومتری به ساری و ۵۵ کیلومتری به دوآب در استان مازندران که نزدیکترین راه شهمیرزاد به استان مازندران بهشمار میرود.
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
شهمیرزاد سمنان کجاست و چطور باید به آنجا سفر کرد؟
اگر تهرانی باشید حتما بارها نام شهمیرزاد را شنیدهاید. اما شهمیرزاد سمنان کجاست و چطور میتوان به آن سفر کرد؟ شهمیرزاد در فاصله 20 کیلومتری از شهر سمنان واقع شده اما از نظر آب و هوایی انگار که کیلومترها با سمنان کویری فاصله دارد. کلیک کنید و بیشتر بخوانید.
ورود | ثبت نام
شهمیرزاد سمنان کجاست و چطور باید به آنجا سفر کرد؟
نویسنده : میهمان شو تلگرام شهرگردی
تاریخ : پنج شنبه 1400/08/27 ساعت 23:00:00
عکس : مجله گردشگری میهمان شو
اگر تهرانی باشید حتما بارها نام شهمیرزاد را شنیدهاید. اما شهمیرزاد سمنان کجاست و چطور میتوان به آن سفر کرد؟ شهمیرزاد در فاصله 20 کیلومتری از شهر سمنان واقع شده اما از نظر آب و هوایی انگار که کیلومترها با سمنان کویری فاصله دارد. اگر میخواهید طبیعت هر فصل از سال را به معنای واقعی ببینید و لمس کنید قطعا باید راهی شهمیرزاد شوید، البته جز تابستان! شهمیرزاد سمنان با گرما بیگانه است، اینجا هوا رو به سردیست و کمتر پیش می آید احساس گرما کنید چه در بهار و چه در تابستان! پاییز یکی از زیباترین فصل های در شهمیرزاد است، برای زمستان هم اگر هوس برف بازی به سرتان زد میتوانید روی شهمیرزاد حساب کنید.
سفر به شهمیرزاد سمنان قطعاً یکی از خاطرهانگیزترین سفرهایی است که میتوانید در این استان تجربه کنید. اگر تا به حال در مسیر تهران به مشهد، از سمنان عبور کرده باشید، میدانید که این استان در منطقه کویری و خشک قرار گرفته است. پس احتمالاً تصورش را هم نمیکنید که در دل این کویر گرم و خشک، ییلاقی خوش آبوهوا و سرسبز پیدا کنید! درست است که استان سمنان در بخشهای جنوبی با مناطق خشک و کویری هممرز است؛ اما در بخشهای شمالیاش با استانهای سرسبز و توریستی مازندران و گلستان تلاقی پیدا میکند. همین باعث شده تا بخشهای شمالی استان سمنان، مانند شهمیرزاد، از نظر آبوهوا و پوشش گیاهی شبیه به شهرهای شمالی کشور باشند با این تفاوت که در اینجا هیچ خبری از هوای شرجی نیست!
اگر ساکن پایتخت هستید بد نیست که تعطیلات آخر هفته پاییزی را برای سفر به این شهر کوچک و خوش آب و هوا برنامهریزی کنید و از طبیعت خارقالعاده باغهای شهمیرزاد در کنار آبوهوای مطبوع و دلپذیرش لذت ببرید. در طول پاییز تمام کوچه باغ های شهمیرزاد با برگ های زرد و قرمز درختان گردو پوشیده شده که یکی از زیباترین صحنههای طبیعت را برایتان رقم زده میزند. با این مطلب از میهمان شو همراه باشید تا شما را برای سفر به این منطقه راهنمایی کنیم.
آب و هوای شهمیرزاد سمنان در مقایسه با دیگر شهرهای استان
از آنجایی که استان سمنان در منطقه کویری واقعشده است، آبوهوایی خشک و کویری دارد. شهر سمنان در تابستانها بهشدت گرم و سوزان و در زمستانها بهشدت سرد است. گرمای تابستان سمنان تا اواخر مهرماه هم ادامه دارد. شروع سرمای سمنان در آبان ماه است که در اواسط بهمن به اوج خود میرسد. روزهای زمستان به دلیل تابش خورشید تقریباً گرم است؛ اما با غروب خورشید شبهای سرد و سوزناک هم از راه میرسد. اسفندماه هوای سمنان بهاری میشود و این هوای بهاری تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد و خرداد هوا کاملاً گرم و تابستانی است.
اما سفر به شهمیرزاد، شاهرود و مهدیشهر در تابستان کاملاً متفاوت است. گرمای تابستان در این سه شهر کمتر کسی را آزردهخاطر میکند. هوای این شهرها بهخصوص شهمیرزاد سمنان در فصل تابستان غالباً خنک است؛ و میتوان برای یک سفر تابستانی هیجانانگیز روی آن حساب کنید. بد نیست بدانید شهمیرزاد همانقدر که تابستانهای خنک و دلچسبی دارد زمستانهای بلند و سختی را هم پشت سر میگذارد. اگر جادههای شهمیرزاد به خاطر بارش برف بسته نشوند، میتوانید از آذرماه برای برفبازی راهی این شهر بینظیر شوید. اینجا از معدود شهرهایی است که هنوز میتوان در کوچه خیابانهایش طعم یک برفبازی درست و حسابی را چشید.
بهترین مسیر دسترسی به شهمیرزاد سمنان
مسیر تهران به استان سمنان بسیار کوتاه است. اگر ساکن پایتخت هستید سفر به شهمیرزاد تنها 3 ساعت طول میکشد که هم میتوانید آن را با ماشین شخصی خودتان طی کنید و هم میتوانید از وسایل حملونقل عمومی مانند اتوبوس و قطار استفاده کنید. هرروز اتوبوسهای زیادی از پایانه مسافربری جنوب تهران راهی پایانه سمنان، دامغان و شاهرود میشوند. همچنین هرروز هفته قطارهای زیادی هم تهران را به مقصد شهرهای استان سمنان ترک میکنند. البته اگر مقصدتان شهرهای مهدیشهر و یا شهمیرزاد سمنان باشد باید از تهران راهی سمنان شده و از آنجا با تاکسی به شهمیرزاد بروید. فاصله سمنان تا شهمیرزاد 20 دقیقه بیشتر نیست. ایستگاه تاکسیهای شهمیرزاد را میتوانید در میدان معلم شهر سمنان پیدا کنید.
دیدنیهای شهمیرزاد سمنان کجاست؟
اگر بخواهید تمام جاهای دیدنی شهمیرزاد را بگردید اصلاً نباید در خانه بنشینید. از هتل بیرون بیایید و از اولین کوچهای که دیدید شروع کنید. اینجا تمامش کوچهباغ است. میتوانید ساعتها بین کوچهپسکوچههای شهمیرزاد بچرخید و خسته نشوید. در تمام کوچهها جوی آب همراهیتان میکند و پرندهها برایتان آواز میخوانند.
اما از چند نقطه در شهمیرزاد سمنان باید به شکل ویژه دیدن کرد. اولین دیدنی شهمیرزاد کهنسالترین درخت گردو است که بیش از 13 قرن از تولدش میگذرد. کمان رستم (نام درخت گردو) با 15 متر طول در همین کوچه پس کوچهها منتظر دیدار شماست. بهتر است آدرس دقیقش را از مردم محلی بخواهید. بلبل دره دومین جایی است که باید به آن سر بزنید. از اسمش پیداست. اینجا درهای سرسبز است که بلبلها ساکن آن هستند. بلبل دره هم در انتهای یکی از همین کوچهها قرار دارد. از سمت سمنان که وارد شهمیرزاد میشوید نرسیده به میدان باید وارد یکی از کوچههای سمت چپتان شوید. آدرس دقیقترش را مردم محلی به شما میگویند.
سومین مورد شیر قلعه است. برخلاف بلبل دره که در ابتدای شهر واقع شده شیر قلعه در انتهای شهمیرزاد قرار دارد. خودتان را برای یک آببازی جانانه آماده کنید و راهی رودخانه شیر قلعه شوید. غار دربند یک غار تاریخی بسیار دیدنی هم تنها در فاصله 4 کیلومتری از شهمیرزاد سمنان واقع شده و بد نیست به آن سری بزنید. خیلی ها این غار را از نظر ارزش و اعتبار هم رده غار علیصدر میدانند اما تا جایی که اطلاع داریم از غار دربند شهمیرزاد نمیتوان ان عظمت را انتظار داشت.
منبع مطلب : www.mihmansho.com