مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
انسانهای نخستین را از این سایت دریافت کنید.
فرگشت انسان
فرگشت انسان
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
بخشی از مجموعه مقالههای
زیستشناسی فرگشتی
سهرههای داروین توسط جان گولد
گسترش مباحث اصلی گسترش روندها و نتایج گسترش تاریخ طبیعی گسترش تاریخچه نگره فرگشتی گسترش شاخهها و کاربردها گسترش پیامدهای اجتماعی درگاه.ویکیپروژه نبو نبو
با وجود این که شروع فرگشت انسان به عنوان یک جاندار، مانند تمام جانداران دیگر، به زمان پیدایش حیات بر روی کره زمین بازمیگردد؛ ولی بهطور کلی واژهٔ فرگشت انسان به تاریخچهٔ فرگشت نخستیسانان (پستانداران شبیه انسان) و به خصوص سرده انسان، از جمله پیدایش انسانها به عنوان گونهای مجزا از انسانسایان (کپیهای بزرگ) گفته میشود. مطالعهٔ فرگشت انسان زمینههای مختلف علمی از جمله انسانشناسی فیزیکی، نخستیشناسی، باستانشناسی، زبانشناسی، رویانشناسی، و ژنتیک را در بر میگیرد.[۱]
مطالعات ژنتیک نشان میدهند که فرگشت نخستیسانان احتمالاً در اواخر دورهٔ کرتاسه، ۸۵ میلیون سال پیش، شروع شدهاست. مجموعهٔ سنگوارههای گردآوری شده نیز بیانگر آنست که این زمان پیش از دورهٔ پالئوسن، ۵۵ میلیون سال پیش، بودهاست.[۲][۳] خانوادهٔ انسانسایان، یا کپیهای بزرگ، بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون سال پیش از خانوادهٔ گیبونها جدا شدند. حدود ۱۴ میلیون سال پیش اورانگوتانها از خانوادهٔ انسانسایان جدا شدند.[۴] راه رفتن روی دوپا ابتداییترین انطباق در دودمان انسانتباران است، و نخستین انسانتبارانی که بر روی دوپا راه میرفتهاند، ساحلمردم و اررین بودهاند. آردیکپی که کاملاً بر روی دوپا راه میرفتهاست، اندکی بعد فرگشت پیدا کردهاست. گوریلها و شامپانزهها حدوداً در یک زمان از این دودمان جدا شدند و احتمالاً ساحلمردم یا اررین آخرین نیای مشترک ما و آنها بودهاست. راه رفتن اولیه بر روی دو پا سرانجام منجر به فرگشت جنوبیکپیآسا و بعدها سرده انسان گردید. انسانهای امروزی از انسانسایانی که بین ۲٫۳ تا ۲٫۴ میلیون سال پیش در آفریقا میزیستند، فرگشت یافتهاند.[۵][۶]
نخستین گونههای ثبت شده از سردهٔ ، انسان ماهر و انسان گاتنگی هستند که در حدود ۲٫۳ میلیون سال پیش فرگشت پیدا کردند. بر طبق شواهد موجود، اولین گونهای بوده که از ابزار استفاده میکردهاست. اندازهٔ مغز این انسانهای اولیه در حدود اندازهٔ مغز شامپانزه بودهاست. از آن زمان و در طول این چند میلیون سال تاکنون فرایند افزایش اندازهٔ مغز ادامه یافتهاست بهطوریکه با پیدایش انسان راستقامت، حجم جمجمهٔ آن به دو برابر حجم جمجمهٔ انسان ماهر افزایش یافته بود. انسان راستقامت و انسان کارورز نخستین انسانهایی بودند که به خارج از آفریقا کوچ کردند. این گونهها بین ۱٫۸ تا ۱٫۳ میلیون سال پیش در آفریقا، آسیا و اروپا پراکنده شدند. پنداشته میشود که این گونهها، نخستین گونههایی بودند که از آتش و ابزار پیچیده استفاده کردند.
دیدگاه غالب در میان دانشمندان این است که خاستگاه پیدایش انسان امروزی با فرضیه اخیر «خروج از آفریقا» یا «تک خاستگاهی» توضیح داده میشود[۷][۸][۹] که بیان میدارد آغاز فرگشت انسانهای امروزی در آفریقا بودهاست و سپس بین ۵۰،۰۰۰ تا ۱۰۰،۰۰۰ سال پیش آنها به خارج از قارهٔ آفریقا مهاجرت کردند و کمکم جایگزین انسانهای راست قامت در آسیا و نئاندرتالها در اروپا شدند. فرضیهٔ دیگری نیز به نام «فرضیهٔ چند ناحیهای» وجود دارد که عنوان میکند انسانها پس از مهاجرت انسانهای راست قامت از آفریقا به سایر نقاط جهان در حدود ۲٫۵ میلیون سال پیش در مناطق جغرافیایی مختلف به صورت جمعیتهای جداگانه ولی با پیوند بین نژادها فرگشت یافتند. شواهد نشان میدهد که هاپلوتیپهای متعددی که منشأ نئاندرتالی دارند در حال حاضر در جمعیتهای غیرآفریقایی یافت میشود. شواهد نشان دهندهٔ آن است که نئاندرتالها و گونههای دیگر انسانسایان مانند انسانتبار دنیسووا تا ۶ درصد در ژنهای انسانهای امروزی (در نژادهای مختلف این مقدار متفاوت است) مشارکت داشتهاند.[۱۰][۱۱][۱۲]
انسان امروزی که انسان خردمند نامیده میشود تنها گونهٔ بازمانده از انسانتباران است. انسانهای خردمند باستانی بین ۴۰۰٬۰۰۰ تا ۲۵۰٬۰۰۰ سال پیش فرگشت یافتند و از آنان انسانهای بهکالبد امروزی در اواسط دوره پارینه سنگی، حدود ۲۰۰٬۰۰۰ سال پیش فرگشت پیدا کردند.[۱۳] بنابر باور بسیاری از دانشمندان انسانهایی با رفتار نوین حدود ۵۰٬۰۰۰ سال پیش فرگشت یافتند، هرچند که عدهای آغاز رفتار نوین در انسانها را همزمان با فرگشت انسانهای بهکالبد امروزی میدانند.[۱۴]
تاریخچهٔ اندیشهها[ویرایش]
آناکسیماندروس، فیلسوف یونان باستان عنوان کردهاست: «بشر در ابتدا به صورت حیوانی دیگر، شبیه ماهی بودهاست».[۱۵]
کارل لینه کسی بود که برای اولین بار لغت را که امروزه در زیستشناسی (در مراجع انگلیسی) برای سردهٔ انسان به کار میرود را در سیستم طبقهبندی جانداران خود استفاده کرد. لینه و سایر دانشمندان هم عصرش کپیهای بزرگ را به عنوان نزدیکترین گونههای جانوری به انسان از نظر ریختشناسی و کالبدشناسی دستهبندی کردند. اندیشهٔ امکان وجود نیاکان مشترک برای انسان و کپیهای قدیم تر با انتشار کتاب توسط چارلز داروین در سال ۱۸۵۹ میلادی مطرح شد. داروین در این کتاب اندیشهٔ فرگشت گونههای جدید از گونههای قدیمتر را توضیح داد. کتاب داروین به منشأ پیدایش انسان پاسخی نداد و تنها به این نکته بسنده کرد که «به زودی منشأ پیدایش انسان و روند فرگشت آن روشن خواهد شد».
سنگوارههای انسانسایان در موزه استخوانشناسی اوکلاهما در شهر اوکلاهما سیتی آمریکا
نخستین مناظرهها دربارهٔ ماهیت فرگشت انسان بین توماس هاکسلی و ریچارد اون درگرفت. هاکسلی فرگشت انسان از کپیها را با ارائه موارد بسیاری از شباهتها و تفاوتهای بین انسانها و کپیها توضیح داد. او همچنین در سال ۱۸۶۳ میلادی کتابی با عنوان در این زمینه منتشر کرد. اما در هر حال خیلی از طرفداران اولیه داروین (مانند آلفرد راسل والاس و چارلز لایل) موافق نبودند که منشأ قابلیتهای ذهنی و احساسات اخلاقی انسانها میتواند با انتخاب طبیعی توضیح داده شود. داروین کاربرد نظریهٔ فرگشت و انتخاب جنسی در مورد انسانها را در کتابش با عنوان که در سال ۱۸۷۱ میلادی منتشر شد، توضیح داد.[۱۶]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
انسان های اولیه چه فرقی با انسان امروزی داشتند؟
در این مطلب لست سکند به معرفی گونههای انسان اولیه و راز جمجمه کشف شده انسان های نخستین میپردازیم.
لست سکند ورود / عضویت جستجو
انسان های اولیه چه فرقی با انسان امروزی داشتند؟
4.5 از 64 رای لست سکند / بلاگ /
مطالب جالب و خواندنی
/
انسان های اولیه چه فرقی با انسان امروزی داشتند؟
کشفی عجیب که تاریخ انسان های اولیه را دگرگون کرد! +تصاویر
18 خرداد 1401 08:00 28
بحث انسانهای اولیه سالیان سال است که کنجکاوی بیپایان انسان امروزی را برانگیخته است. هرچه بیشتر در مورد نیاکان خود اطلاعات بهدست میآوریم، با سؤالات عجیب و بیپاسخ بیشتری مواجه میشویم. بنابر اکتشافات دانشمندان، گونههای مختلفی از انسان اولیه در نقاط مختلف کره زمین زیستهاند که برخی آثار آنها را در موزههای ایران هم میتوانیم تماشا کنیم.
اگر بهدنبال این هستید که با زبانی ساده گونههای مختلف انسان اولیه را بشناسید، جای درستی آمدهاید. در این مطلب از لست سکند قرار است که قبل از شرح دادن یکی از آخرین و مهمترین اخبار اکتشافات انسان اولیه، به مهمترین گونههای انسان نخستین نگاهی بیندازیم.
آنچه در ادامه مطلب خواهید خواند
انسان های اولیه چگونه بودند؟
گونههای مختلف انسان اولیه
انسان راست قامت انسان نئاندرتال انسان خردمند
تکامل انسان خردمند و کشف مهم در آفریقا
انسان اولیه و غار دریمولن در آفریقا
اکتشافی که تاریخ زندگی انسان را دگرگون کرد
راز جمجمه کشف شده چه بود
شکل ظاهری جمجمه
نتیجه گیری نهایی از این اکتشاف
انسان های اولیه چگونه بودند؟
برای پاسخ به این سؤال، بهتر است مشخص کنیم در مورد کدامیک از گونههای انسان اولیه صحبت میکنیم؟ بدیهی است که تکامل در طول تاریخ موجب شده انسان اولیه، هم از لحاظ رفتاری و هم از لحاظ ظاهری به انسان امروزی شبیهتر شود. اما از طریق یک سری تفاوتهای جزئی میتوانیم جمجمه انسان اولیه را از جمجمه انسان خردمند امروزی تشخیص دهیم؛ برای مثال، جمجمه انسان های اولیه نسبت به جمجمه انسان امروزی، کشیدهتر است و این فقط یکی از تفاوتهای آنهاست.
باستانشناسان بسیاری هستند که در مورد چگونگی تعامل گونههای مختلف انسان های نخستین با یکدیگر اختلاف دارند. همچنین این اختلاف مربوط به گونههای مختلف آنها در دوران پیش از تاریخ نیز هست. با این حال، دیرینهشناسان با بررسی فسیل انواع گونههای انسان ماقبل تاریخ به اطلاعات مفیدی دست یافتهاند.
عکس انسان های اولیه
گونههای مختلف انسان اولیه
تاکنون گونههای متعددی از انسان های نخستین شناخته شده است که برخی از آنها در روند تکامل منقرض شده و برخی باقی ماندهاند. با این حال ما فقط عکس انسان اولیهای را در ذهن داریم که در رسانه دیدهایم. دستهبندیهای قدیمی بسیاری در مورد قدیمیترین انسانهای اولیه وجود دارند که از میان آنها ما به جدیدترین طبقهبندی آن، یعنی انسان راست قامت میپردازیم.
مهمترین گونههای انسان اولیه را در ادامه توضیح میدهیم که با نامشان آشنا شوید. البته شاید همین ابتدا برایتان این سؤال پیش آمده باشد که انسان های اولیه چه غذایی میخوردند که در لینک زیر میتوانید دربارهاش بخوانید.
انسان های اولیه چه میخوردند؟
انسان راست قامت
اولین فسیل انسان راست قامت در سال 1891 کشف شد که حاکی از کمرنگتر شدن شباهت انسان با میمونها بود. کشف بعدی این فسیل در شمال چین بود و به انسانی تعلق داشت که دارای جمجمهای بزرگتر و زندگی جمعی بود. در کنار این اکتشافات، ابزارهای ساخته شده از سنگ کوارتز، استخوان و چوب نیز یافته شد که شواهدی بر توانایی این گونه از انسانها برای شکار به شمار میرفت.
علاوه بر آن آثار، استفاده از آتش نیز در بین این گونه دیده شد. دیرینه شناسان احتمال میدهند که انسان راست قامت در غار زندگی میکرده است. از مهمترین گونههای انسان راست قامت میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
کاوش فسیل انسان های نخستین
انسان نئاندرتال
انسانهای نئاندرتال نزدیکترین خویشاوندان باستانی انسانهای امروزی هستند. تحقیقات هنوز مشخص نکردهاند که آیا انسان های نئاندرتال و انسان های خردمند نیاکان مشترک داشتهاند یا خیر. شواهد نشان میدهد که انسانهای نئاندرتال با اجداد ما در یک دوره همزمان بودهاند؛ زیرا گروهی از انسانهای امروزی دارای حدود دو درصد از ژن انسان های نئاندرتال هستند.
دوره پیشرفت این گونه از انسان های نخستین، بسیار طولانی بوده است. قدیمیترین فسیلهای آنها مربوط به حدود 430000 سال پیش است و مشهورترین آنها در 130000 تا 40000 سال پیش زندگی میکردهاند. از جالبترین ویژگیهای آنها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
بر اساس برخی از فرضیهها و اکتشافات در شمال عراق، این احتمال میرود که نئاندرتالها مردگان خود را دفن میکردند.
آنها هنرمندانی بودند که بر دیوار غارها نقاشی میکشیدند. در برخی از این نقاشیها تصاویر گذاشتن گل روی مردگان وجود دارد.
به غیر از انسان خردمند، نئاندرتالها تنها گونهای بودند که در استفاده از آتش مهارت بسیاری داشتند. آنها با آتش زدن برخی از مواد چسبنده طبیعی سنگ و چوب را به هم میچسباندند یا با آتش غذا درست میکردند.
انسان های نخستین نئاندرتال در شکار مهارت داشتند. این گونه به صورت دستهجمعی به حیوانات بزرگ حمله میکردند و با استفاده از ابزار شکار آنها را از پای در میآورند.
دلیل انقراض نئاندرتالها نامشخص است، اما پژوهشگران در سال 2018 دریافتند که همزمان با ناپدید شدن ابزار این گروه، یک دوره سرمای شدید و خشک در اروپا حاکم بوده که ممکن است دلیل انقراض اینگونه از انسان های نخستین باشد.
انسان اولیه نئاندرتال
منبع مطلب : lastsecond.ir