مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
صرافی چیست را از این سایت دریافت کنید.
صرافی چیست و ???? نحوه کار آن چگونه است
معنوی لغوی صرافی، داد و ستد انواع پول است که می توان پیدایش آن را به عنوان یک حرفه ناشی از نیاز مردم به تعیین عیار مسکوکات گوناگونی دانست.
مقالات حسابداری و حسابرسی
صرافی و کار آن
مارس 14, 2021 نوشته شده توسط محمدرضا انگورانی
26 مارس
در سال های اخیر، صرافی ها فعالیت های خود را در زمینه های داد و ستد مسکوکات طلا و نقره، ارز های خارجی و اعطای وام گسترش داده اند.
مفهوم صراف: معنوی لغوی صرافی (Bureau de change) داد و ستد انواع پول است که می توان پیدایش آن را به عنوان یک حرفه ناشی از نیاز مردم به تعیین و صحت وزن و عیار مسکوکات گوناگونی دانست.انواع صرافی:
در گذشته صرافان به ۲ نوع زیر تقسیم می شدند:
صرافی نوع اول: این نوع صرافی، صرفا به خرید و فروش نقدی ارز و طلا و نقره می پردازد و انجام سایر معاملات ارزی برای این نوع صرافی ها، ممنون و غیر قانونی بود.صرافی نوع دوم: صرافی هایی که علاوه بر کار های فوق، به نقل و انتقال ارز نیز می پردازند، جز صرافی های نوع دوم محسوب می شوند. این نوع عملیات مربوط به حواله های ارزی می باشد که از طریق بانک و موسسات اعتباری که مجوز فعالیت از بانک مرکزی دارند، به انجام فعالیت می پردازند.این نوع صرافی ها همچنین خدمات برون مرزی را از طریق کارگزاران مجاز خارج از کشور، ارائه می دهند.
خدمات حسابداری شرکتها
بر اساس دستور العمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر نحوه کار صرافی ها، تقسیم بندی صرافی ها به دو نوع اول و دوم وجود ندارد و همه صرافی ها بر حسب توان و ظرفیت خود، می توانند عملیات مربوط به حواله های ارزی و خرید و فروش ارز را انجام دهند.
این دستور العمل با ۴۸ ماده و ۱۳ تبصره در جلسه شورای پول و اعتبار در تاریخ ۲۸/۵/۱۳۹۳ به تصویب رسید.
نحوه کار صرافی ها:
صرافی ها نیز مانند فروشنده های کالا و خدمات، ملزم می باشند که بهای تمام شده کالای خود را تعیین نموده و با کسب درصدی که به آن سود می گویند، اقدام به فروش نماید. این موضوع باعث می شود که صراف ها نیاز داشته باشند که از نرخ برابری ارز ها در مقابل پول رایج کشور خودشان، اطلاعات کامل و به روز را کسب نمایند.
این صنف، کار خرید و فروش سکه طلا را نیز در لابه لای فعالیت های خود در مورد ارز، انجام می دهد هر چند حساسیت اصلی کار آنها مربوط به حواله ها و پول های کاغذی می باشد. می دانید که در شرایط عادی، نرخ ارز را بازار های مالی بین المللی مانند بازار فارکس تعیین می کنند اما مبنای محاسبه نرخ ارز های خارجی، به عهده بانک مرکزی کشور ها می باشد. به معنای واقعی تر می توان گفت، نظام بانکی هر کشور مسئول می باشد که روزانه نرخ ارز صراف ها را در اختیار آنها قرار دهد.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله اوراق قرضه را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
صرافی ارز دیجیتال و کار آن
صرافی ارز دیجیتال و کار آن:
ارز دیجیتال نیز صرافی دارد که در آن به خرید و فروش انواع کوین ها می پردازند و مهم ترین بخش از یک بازار ارز دیجیتال محسوب می شود.
می توان نتیجه گرفت که میزان عرضه و تقاضا در صرافی های ارز دیجیتال، ارزش ارز های دیجیتال و بهای آنها را مشخص می کند.
بر اساس معیار عرضه و تقاضا و ایجاد تعادل در بین آنها می توان گفت که افزایش قیمت ارز، دارای ارتباط مستقیم با تقاضای آن در بازار ارز می باشد. همچنین عکس این مطلب نیز بر قرار است.
نکته ۱: عوامل مهم دیگری نیز وجود دارد که بر قیمت ارز ها تاثیر گذار می باشد.نکته ۲: امکانات و عملکرد صرافی های ارز دیجیتال می توانند با یکدیگر متفاوت باشند.نکته ۳: صرافی های ارز دیجیتال، رابط میان فروشنده و خریدار می باشد که در برابر این اقدام، کمیسیون دریافت می کند.نحوه کار صرافی ارز دیجیتال:در این نوع از صرافی ها، کیف پول اینترنتی برای مشتریان منظور می گردد که ارز های پشتیبانی شده را می پذیرد، از طریق این کیف پول، مشتریان می توانند اقدام به معامله نمایند.
خدمات مالی
جفت های معاملاتی ارز دیجیتال:به کمک جفت های معاملاتی ارز دیجیتال، می توان از نوسان قیمت ارز ها سود کسب نمود.
ساختار یک جفت ارز به این صورت است:ارز دیجیتال دوم / ارز دیجیتال اول
لازم به ذکر است که، موضوع مهمی که همواره اهمیت زیادی دارد جایگاه یک جفت ارز و نوع ارز است.
نکته: اکثر صرافی های دیجیتال معمولا جفت ارز های معاملاتی زیر را ارائه می دهند:BTC / LTC یا LTC / BTC و ETH / BTC یا BTC / ETH
پرسش و پاسخ متداول در مورد صرافی:
صرافی چیست و چه کارهایی در صرافی انجام می شود؟
در واقع صرافی یعنی، داد و ستد انواع پول و از مشاغلی می باشد که در آن داد و ستد طلا، نقره، ارز خارجی و اعطای وام صورت می گیرد.
چند نوع صرافی وجود دارد؟
صرافی به دو نوع تقسیم می شوند: نوع اول: این نوع از صرافی ها، فقط به خرید و فروش ارز، طلا و نقره به صورت نقدی می پردازند. نوع دوم: این نوع از صرافی ها، علاوه بر کارهای ذکر شده، نقل و انتقال ارز را هم انجام می دهند. این فعالیت را از طریق بانک و موسسات اعتباری دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی انجام می دهند.
صرافی های نوع دوم خدمات برون مرزی را به چه صورت انجام می دهند؟
این نوع از صرافی ها، خدمات برون مرزی را به وسیله کارگزاران مجاز خارج از کشور انجام می دهند.
سود کار صرافی ها به چه صورت می باشد؟
شرایط کاری صرافی ها به این صورت است که، مانند دیگر فروشنده های کالا و خدمات، بهای تمام شده کالای خود را محاسبه می کنند و با درصدی از سود آن را به مشتری ارائه می دهند. به همین منظور صرافی ها نرخ ارز را در برابر پول رایج کشور به روز محاسبه می کنند.
نرخ به روز ارز را چه ارگانی برای صرافی ها مشخص می کند؟
مبنای محاسبه نرخ به روز صرافی ها به وسیله بانک مرکزی کشور مشخص می شود و این نرخ را به صورت روزانه در اختیار صرافی ها قرار می دهند.
کار صرافی ارز دیجیتال چیست؟
ارز دیجیتال هم دارای صرافی می باشد و میزان عرضه و تقاضا، ارزش ارزهای دیجیتال در صرافی های ارز دیجیتال مشخص می شود. در واقع این صرافی ها، رابط میان فروشنده و خریدار می باشند و برای این عملیات کمیسیون دریافت می کنند.
منبع مطلب : moshaveranco.com
صرافی چیست
در این مقاله، ابتدا به این سوال پاسخ داده شده که صرافی چیست؛ سپس در ادامه، انواع آن، شامل صرافی دیجیتال و غیر دیجیتال معرفی شده و نحوه کار و خدمات آن توضیح داده شده است.
صرافی چیست
برای مشاوره صرافی برای مشاوره صرافی
در اقتصاد هر کشور، اشخاص مختلفی، اعم از حقیقی و حقوقی، به ایفای نقش پرداخته و با ارائه خدمات خود، بر آن مجموعه اقتصادی، اثرگذار می باشند. تجار حقیقی و بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، نمونه ای از این اشخاص می باشند.
یکی از مجموعه هایی که در اقتصاد هر کشور، در رابطه با خرید و فروش ارز، به فعالیت مشغول بوده، صرافی ها هستند که به دلیل نقشی که در معاملات این حوزه داشته، همواره مورد توجه دولت ها بوده اند. نکته ای که در رابطه با این بازیگران عرصه اقتصاد، باید مورد توجه قرار گیرد، آن است که این اشخاص، برای تاسیس، دارای شکل و قالب و حداقل سرمایه و همچنین، دارای نحوه کار و خدمات خاصی بوده که به موجب قوانین ومقررات، تعیین و مشخص شده است.
لذا، در این مقاله، ابتدا به این سوال پاسخ داده که صرافی چیست و پس از معرفی انواع، نحوه کار و خدمات این مجموعه ها، صرافی های دیجیتال، متمرکز و غیر متمرکز و صرافی های بانکی را تعریف خواهیم کرد.
صرافی چیست
یکی از مجموعه هایی که در اقتصاد هر کشور، در رابطه با خرید و فروش ارزهای خارجی، چه در شکل فیزیکی و چه در شکل دیجیتال آن، به فعالیت مشغول بوده، صرافی ها هستند که به دلیل نقشی که در معاملات این حوزه داشته و حساسیت شغلی آن ها، همواره مورد توجه دولت ها و به طور اخص، بانک های مرکزی بوده اند.
در پاسخ به این سوال که صرافی چیست و نحوه کار و خدمات آن به چه صورت می باشد، باید گفت، صرافی در لغت، به معنی داد و ستد انواع مختلف پول بوده؛ اما امروزه در حقوق کشور ما، به نوع خاصی از شرکت های تضامنی یا سهامی خاص گفته می شود که موضوع فعالیت آن، به طور اخص، خدمات صرافی می باشد.
خدمات صرافی، نیز مطابق دستورالعمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافی ها ،عبارت است از: «خريد و فروش نقدی ارز، انجام عمليات مربـوط بـه حوالـه هـای ارزی از طريق موسسات اعتباری و ارايه خدمات ارزی برون مـرزی از طريق کارگزاران در چارچوب قـوانين و مقـررات ارزی و خريـد و فروش مسکوک طلای ضرب شده توسط بانک مرکز»تاسیس صرافی، در کشور ما، توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(صرفا بانک ها موسسات مالی و اعتباری)، امکان پذیر می باشد. با این تفاوت که تاسیس صرافی توسط اشخاص حقیقی، صرفا در قالب شرکت تضامنی و تاسیس صرافی توسط بانک ها و موسسه های مالی و اعتبای، تنها به صورت شرکت سهامی خاص، امکان پذیر می باشد.
پس از پاسخ به این سوال که صرافی چیست، در بخش های بعد، به معرفی انواع صرافی پرداخته و پس از معرفی انواع صرافی، نحوه کار و خدمات آن را با توجه به دستورالعمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافی ها مصوب 1395 توضیح خواهیم داد.
حتما بخوانید : تاسیس و ثبت صرافی
معرفی انواع صرافی
در بخش قبل، در پاسخ به این سوال که صرافی چیست و نحوه کار و خدمات آن به چه صورت می باشد، گفتیم که، صرافی در لغت، به معنی داد و ستد انواع مختلف پول بوده؛ اما امروزه در حقوق کشور ما، به نوع خاصی از شرکت های تضامنی یا سهامی خاص گفته می شود که موضوع فعالیت آن، به طور اخص، عملیات صرافی می باشد.
پس از پاسخ به این سوال که صرافی چیست، در این بخش قصد داریم به این سوال، پاسخ دهیم که انواع صرافی ،شامل چه مواردی می باشد؟ از آنجا که صرافی، از جهات مختلف، دارای انواع متفاوتی نیز بوده، در این بخش، به معرفی انواع صرافی، از چند منظر گوناگون می پردازیم.
تا پیش از تصویب دستورالعمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافی ها ، یکی از انواع صرافی ها، به این صورت بود که صرافی ها، به دو گروه تقسیم می گشتند: صرافی هایی که صرفا حق خرید و فروش نقدی ارز و سکه طلا را داشتند و صرافی های بانک ها و موسسات اعتباری که علاوه بر این موارد، می توانستند سایر فعالیت های ارزی، یعنی حواله ارزی را انجام دهند که با تصویب دستورالعمل فوق الذکر، عملا این تقسیم بندی از بین رفته و امروزه، تمام صرافی ها، حق انجام تمام فعالیت های صرافی را دارند.
از انواع دیگر صرافی ها، می توان به صرافی های ایجاد شده توسط اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی، که از طریق ثبت در سامانه جامع ثبت شرکت ها، تاسیس می شود، اشاره نمود. صرافی های تاسیس، شده توسط اشخاص حقیقی، لزوما باید در قالب شرکت تضامنی تاسیس شده، اما صرافی تاسیس شده توسط اشخاص حقوقی(صرفا بانک ها و موسسات مالی و اعتباری) صرفا حق تاسیس در قالب شرکت سهامی خاص را خواهند داشت. البته، هر دو گروه صرافی، دارای خدمات و نحوه کار مشابه می باشند.
یکی دیگر از انواع صرافی ها، تقسیم بندی آن ها به صرافی های فیزیکی و دیجیتال می باشد. منظور از صرافی های فیزیکی، صرافی هایی بوده که خرید و فروش ارز را به شکل حضوری و نقدی انجام داده و صرافی های دیجیتال، صرافی هایی هستند که به کار خرید و فروش ارزهای دیجیتال، نظیر بیت کوین و اتریوم، مشغول می باشند.
منبع مطلب : www.heyvalaw.com