مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
رتبه ایران در انرژی هسته ای را از این سایت دریافت کنید.
جایگاه ایران در تولید علوم هسته ای
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC ) با بررسی وضعیت تولیدعلم کشور در رشته های مهندسی فیزیک ریاضی، علوم پلیمر، شیمی آلی و هسته ای و شیمی معدنی گفت: ایران در حال حاضر همتراز با کشورهای توسعه یافته در تولید علم فعالیت می کند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC ) با بررسی وضعیت تولیدعلم کشور در رشته های مهندسی فیزیک ریاضی، علوم پلیمر، شیمی آلی و هسته ای و شیمی معدنی گفت: ایران در حال حاضر همتراز با کشورهای توسعه یافته در تولید علم فعالیت می کند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC ) با بررسی وضعیت تولیدعلم کشور در رشته های مهندسی فیزیک ریاضی، علوم پلیمر، شیمی آلی و هسته ای و شیمی معدنی گفت: ایران در حال حاضر همتراز با کشورهای توسعه یافته در تولید علم فعالیت می کند.
جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر از ارتقاء جایگاه تولید علم ایران خبر داد و گفت: مرجع سنجش تولید علم جهان در نشریات معتبر بین المللی wos و scopus است که هر دو به عنوان نظام بین المللی سنجش و اندازه گیری علم ایفای نقش می کنند .
وی افزود: بر اساس اطلاعات ثبت شده در wos در سال 1388 دانشمندان ایرانی نقش خود را به خوبی ایفا کرده و تقریبا همتراز با بسیاری از کشورهای پیشرفته و تعدادی از کشورهای در حال توسعه مانند کره جنوبی، اسپانیا، هندوستان و برزیل نقش آفرینی کرده اند .
رتبه کشورهای دنیا در تولید علم رشته فیزیک ریاضیسرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: رتبه ایران در سال 1388 در رشته فیزیک ریاضی 13 است. دانشمندان ایرانی در این سال با تولید 309 مقاله جلوتر از کره جنوبی و هلند که هر کدام به ترتیب 289 و 249 مقاله تولید کرده اند قرار گرفته اند. در رشته فیزیک ریاضی تعداد 104 کشور در رده بندی حضور دارند .
وی ادامه داد: کشورهای آمریکا، چین، آلمان، فرانسه و روسیه رتبه های اول تا پنجم را به خود اختصاص داده اند این کشورها در سال 1388 به ترتیب 2438، 2243، 983، 933 و 886 مقاله در wos به ثبت رسانیده اند .
جدول رتبه بندی برترین کشورهای دنیا در تولید مقاله رشته ریاضی فیزیک نام کشور آمار تولید علم رتبه جهانیآمریکا 2438 اول چین 2243 دوم آلمان 983 سوم فرانسه 933 چهارم روسیه 886 پنجم ایتالیا 778 ششم انگلستان 670 هفتم ژاپن 593 هشتم اسپانیا 511 نهم هندوستان 446 دهم کانادا 374 یازدهم برزیل 345 دوازدهم ایران 309 سیزدهم کرهجنوبی 289 چهاردهم هلند 249 پانزدهم
مهراد اضافه کرد: رتبه های ششم تا دوازدهم در حوزه فیزیک ریاضی به کشورهای ایتالیا با 778 مقاله، انگلستان با 670 مقاله، ژاپن با 593 مقاله، اسپانیا با 511 مقاله، هندوستان با 446 مقاله، کانادا با 374 مقاله و برزیل با 345 مقاله تعلق دارد .
رتبه کشورهای دنیا در تولید علوم پلیمروی خاطرنشان کرد: رشته علوم پلیمر از رشته هایی است که استادان و پژوهشگران ایرانی در بین 100 کشور دارای مدرک در wos در رتبه 13 قرار دارند. در سال 1388 تعداد 386 مقاله در wos به نام ایران به ثبت رسیده است که در مجموع 7./2 درصد از کل تولید علم جهان به حساب می آید. کشورهای ترکیه، روسیه، استرالیا و هلند به ترتیب با تولید 368، 317، 315 ، 302 مقاله در رتبه های 14 تا 17 قرار دارند .
جدول رتبه بندی برترین کشورهای دنیا در تولید مقاله رشته پلیمر نام کشور آمار تولید علم رتبه جهانیچین 3578 اول آمریکا 2276 دوم ژاپن 1572 سوم آلمان 1093 چهارم کرهجنوبی 960 پنجم هندوستان - ششم فرانسه - هفتم انگلستان - هشتم کانادا - نهم تایوان - دهم اسپانیا - یازدهم ایتالیا - دوازدهم
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: چین، آمریکا، ژاپن، آلمان و کره جنوبی به ترتیب با تولید 3578 مقاله (19.22 درصد)، 2276 مقاله (12.23 درصد)، 1572 مقاله (8.44 درصد)، 1093 مقاله (5.87 درصد) و 960 مقاله (5.16 درصد) در جایگاه اول تا پنجم تولید علم در رشته علم پلیمر نشسته اند .
به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) کشورهای هندوستان، فرانسه، انگلستان، کانادا، تایوان، اسپانیا و ایتالیا موفق شده اند رتبه های 6 تا 12 تولید علم جهان در این رشته کسب کنند. جالب است بدانیم که ایران با تولید 2.07 درصد از کل تولید علم جهان در رشته پلیمر با کشورهای انگلستان، کانادا، تایوان و اسپانیا که هر کدام بین 2.21 تا 2.58 درصد از کل تولید علم این رشته را در دست دارند فاصله زیادی ندارد .
رتبه کشورهای دنیا در تولید علم رشته شیمی آلی و هسته ایرئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری ایران اضافه کرد: با بررسی در رشته شیمی آلی و هسته ای که در آن 111 کشور دارای مدرک در wos حضور دارد موقعیت دانشمندان و پژوهشگران ایرانی در مقایسه با تعداد بیشتری از کشورها موقعیت قابل توجه و حائز اهمیت است .
جدول رتبه بندی برترین کشورهای دنیا در تولید مقاله رشته شیمی آلی و هسته ای نام کشور آمار تولید علم رتبه جهانیچین 2847 اول آمریکا 1845 دوم آلمان 1620 سوم هندوستان 852 چهارم روسیه 864 پنجم فرانسه - ششم ژاپن - هفتم اسپانیا - هشتم انگلستان - نهم ایتالیا - دهم کانادا - یازدهم لهستان - دوازدهم ایران 251 سیزدهم استرالیا 244
منبع مطلب : www.iust.ac.ir
رتبه ایران در تولید برق هستهای چند است؟
جدیدترین اخبار، تصاویر و فیلمها از دانشجویان و دانشگاههای سراسر کشور
رتبه ایران در تولید برق هستهای چند است؟
در حالی در ایران سهم برق هستهای در سبد برق کشور حدود ۱.۲ درصد است که این میزان در فرانسه نزدیک به ۷۱ درصد، در اوکراین و اسلواکی هرکدام نزدیک به ۵۴ درصد، در مجارستان حدود ۴۹ درصد، در بلژیک نزدیک به ۴۸ درصد و در مجموع بین ۳۱ کشور، ایران رتبه ۳۰ را با کمترین سهم برق هستهای از کل تولید برق دارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، طبق آمارهای شرکت مدیریت برق ایران، مصرف برق کشور در ساعات پیک روز اول خرداد سال جاری عدد عجیب 54 هزار مگاوات را لمس کرد، رقمی که در تاریخ اول خرداد سال 1399 حدود 44 هزار و 500 مگاوات بوده است. بهعبارتی در روز اول خرداد امسال مصرف برق در ساعات پیک، رشد 22درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است. مصطفی رجبیمشهدی، سخنگوی صنعت برق نیز درخصوص قطعیهای متعدد برق در روزهای گذشته میگوید، ناترازی تولید و مصرف برق در شبکه در این روزها 8500 تا 9000 مگاوات است. در این میان مشکل، زمانی جدیتر میشود که طبق اعلام شرکت توانیر 14درصد از ظرفیت تولید برق ایران مربوط به تولیدات نیروگاههای برقابی است که با کاهش ذخایر سدها و منابع آبی کشور، احتمال کاهش تولید برق و بحرانیتر شدن قطعی برق نیز وجود دارد.
نکته تکمیلی اینکه طبق آمارهای وزارت نیرو، حجم بارش کشور نسبت به سال گذشته کاهش 52درصدی و نسبت به دوره بلندمدت 52ساله، کاهش 36درصدی داشته است. همه اینها درحالی است که طبق آمارهای وزارت نیرو، ترکیب منابع تامین انرژی سبد برق ایران نیز به شکلی است که 81درصد آن مربوط به نیروگاههای حرارتی است که با اضافه کردن 14درصد نیروگاههای برقابی، یک درصد دیزلی و یک درصد منابع پراکنده، حدود 98درصد از منابع تولید برق ایران از مواردی غیر از انرژیهای تجدیدپذیر و اتمی تامین میشود. عدم تنوع منابع تامین برق کشور موجب شده، شاهد قطعی برق حتی در زمستان شویم، موضوعی که حالا با تکمیل زنجیره بحران مدیریتی دولت روحانی، مشکلات عدیدهای را این روزها بر کشور تحمیل کرده است.
نکته قابلتامل این است که براساس آنچه در گزارش پیشرو میآید، در سطح جهان کشورهای صاحب فناوری هستهای و همچنین کشورهایی که بخشی از فناوری هستهای را وارد کردهاند، برق هستهای سهم بسیار قابلتوجهی در سبد تامین برق کشورها دارد. براین اساس درحالی در ایران سهم برق هستهای در سبد برق کشور حدود 1.2درصد است که این میزان در فرانسه نزدیک به 71درصد، در اوکراین و اسلواکی هرکدام نزدیک به 54درصد، در مجارستان حدود 49درصد، در بلژیک نزدیک به 48درصد و درمجموع بین 31 کشور، ایران رتبه 30 را با کمترین سهم برق هستهای از کل تولید برق دارد. با قطعیهای برق در شرایط فعلی دو نکته حائز اهمیت است: 1- طی چند دهه اخیر برنامهریزی برای تنوعبخشی به سبد برق کشور انجام نشده و 2- برخلاف برخی اظهارات غیرکارشناسی بر بیفایده بودن تلاشها و هزینههای ایران برای دستیابی و حفاظت از فناوری هستهای، برق هستهای میتواند بخشی از نیاز برق کشور را تامین کند.
تولید برق هستهای جهان8 برابر کل مصرف ایران
براساس گزارش 2020 انجمن جهانی هستهای (World Nuclear Association) صنعت صلحآمیز هستهای امروز حدود 11.5 درصد از کل برق موردنیاز جهان را تولید میکند. طبق آمارهای این نهاد بینالمللی، درحال حاضر تعداد 440 نیروگاه در 31 کشور فعالاند (بدون درنظر گرفتن نیروگاههای درحال احداث کشورهای خاورمیانه) میزان تولید برق این 31 کشور از انرژی هستهای حدود 389 هزار و 920 مگاوات تا پایان سال 2020 بوده است. برای تصور درشتی این رقم کافی است بدانیم مصرف فعلی برق کشور در ساعت پیک خود حدود 50 هزار مگاوات است. با این حساب تولید برق از انرژی هستهای در جهان معادل 8/7 برابر مصرف فعلی ایران است.
برق هستهای منتقدان و مدافعان زیادی دارد، منتقدان میگویند پروژههای هستهای تعریفشده جدید علاوهبر مساله تامین مالی، با رقیبی بهنام انرژیها تجدیدپذیر مواجه هستند. بنابر دیدگاه منتقدان، صنایع انرژی تجدیدپذیر نسبتبه صنعت هستهای دربرابر اثرات همهگیری کرونا نیز مقاومت بهتری از خود نشان دادهاند. آنها میگویند تولید برق هستهای بهواسطه هزینهبر بودن احداث نیروگاهها و همچنین مشکل تامین سوخت، کار تولید برق را برای دولتها با مشکل مواجه میکند. اما در سویی دیگر، موافقان میگویند تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر مثل نیروگاههای خورشیدی و بادی کمهزینه نبوده و همچنین امکان تولید با حجم بالا برای اغلب کشورها ممکن نیست. برای مثال کشورهایی که درطول سال کمترین روزهای آفتابی را دارند، تامین برق با حجم بالا برای آنها امکانپذیر نیست و همچنین احداث نیروگاههای بادی نیز برای برخی کشورها که درطول سال بیشتر اوقات سرعت باد در آنها بیشتر است، مناسب خواهد بود. درمجموع با همه انتقادها، محققان علوم هستهای میگویند مشکل هزینه زیاد و مشکل تامین سوخت با ورود نسل جدید رآکتورهای ماژولار کوچک (SMRs) حل شده و خواهد شد. ازجمله حسین شیرانی در مقالهای که با عنوان «نیروگاههای هستهای و رآکتورهای ماژولار کوچک (SMRs)» در نشریه علوم و فنون سازندگی چاپ شده، به این موضوع اشاره کرده و میگوید رآکتورهای ماژولار کوچک (SMRs) پاسخ مهندسی هستهای به تقاضای روزافزون انرژی در سراسر جهان است و میتواند انتقادها و نگرانیها به هزینه بالای برق هستهای را مرتفع سازد.
آمارها نیز نشان میدهد درحالیکه در برخی کشورهای توسعهیافته اقداماتی برای کاهش تعداد نیروگاهها شده، اما در سطح خاورمیانه اغلب کشورها تمایل جدی برای گسترش برق هستهای داشتهاند. برای مثال طبق گزارش نهاد وضعیت صنعت هستهای (WNISR) که در پاریس مستقر است، برخلاف توقف تعدادی از رآکتورهای هستهای در کشورهایی همچون آلمان، آمریکا، ژاپن، فرانسه اما اماراتمتحده عربی چهار نیروگاه اتمی با ظرفیت 5 هزار و 400 مگاوات را در دست احداث دارد که یکی از آنها در آستانه بهرهبرداری است. در همین حال ترکیه دو نیروگاه اتمی با ظرفیت مجموع 2 هزار و 200 مگاوات را در دست ساخت دارد، مصر درحال آمادهسازی زیرساخت نیروگاه 4 هزار و 800 مگاواتی خود است و عربستان سعودی نیز درحال بستن قراردادها برای یک نیروگاه هستهای ۲ هزار مگاواتی است. البته ایران نیز قصد دارد با تکمیل فاز دوم نیروگاه بوشهر 915 مگاوات دیگر به برق هستهای خود اضافه کند.
منبع مطلب : snn.ir