فرق آنفولانزا با کرونا

فرق آنفولانزا با کرونا



مهدی

بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

فرق آنفولانزا با کرونا را از این سایت دریافت کنید.

ویروس سرماخوردگی؛ علائم، علل و راه‌های درمان

روش‌های درمان و کنترل علائم ویروس سرماخوردگی بزرگسالان و سرماخوردگی کودکان با هم تفاوت‌های مهمی دارند که باید به آنها را بشناسید.

ویروس سرماخوردگی؛ علائم، علل و راه‌های درمان

نویسنده: تیم تحریریه درمانکده

دسته: بیماری‌های عفونی

انتشار: ۰۹/۲۳/۱۳۹۹ تعداد نظرات: 62 نظر 126,569 بازدید زمان مطالعه 14 دقیقه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین بیماری‌های ویروسی است. در این مقاله از درمانکده می‌خواهیم به بررسی علائم این بیماری در بزرگسالان و کودکان، درمان‌های سرماخوردگی، معرفی خوراکی‌های مفید برای این بیماری، تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا، تفاوت سرماخوردگی با کرونا و بررسی علائم این بیماری بپردازیم.

ویروس سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگی نوعی عفونت مسری دستگاه تنفسی فوقانی است که بینی، گلو، سینوس‌ها و نای را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بیش از ۲۰۰ نوع ویروس مختلف وجود دارند که می‌توانند منجر به بروز این بیماری شوند، اما بیشتر سرماخوردگی‌ها توسط راینو ویروس ایجاد می‌شوند.

ویروس سرماخوردگی به‌آسانی از فردی به فرد دیگر یا از سطحی به سطح دیگر منتقل می‌شود. بسیاری از این انواع ویروس‌ها می‌توانند ساعت‌ها و یا حتی روزها روی سطوح زندگی کنند. معمولا هر فرد بزرگسال در هر سال دو الی سه بار سرما می‌خورد. نوزادان و کودکان نیز ممکن است بیشتر از این میزان در معرض این بیماری قرار داشته باشند. اگرچه ویروس سرماخوردگی برای همه ما یک ویروس آشناست، اما نکاتی وجود دارند که می‌توانند در بهبود سریع‌تر این بیماری به شما کمک کنند.

مطب پزشک عفونی مورد نظرتان را آنلاین رزرو کنید

به صفحه پزشکان عفونی و تب دار درمانکده بروید و زمان مراجعه به مطب پزشک دلخواهتان را آنلاین انتخاب کنید.

دریافت نوبت عفونی

علائم  ویروس سرماخوردگی بزرگسالان

این بیماری می‌تواند خود را با یک سری از نشانه‌ها و علائم به‌خصوص در بزرگسالان نمایان کند. با درک تفاوت‌های سرماخوردگی و آنفولانزا و دانستن فرق کرونا و سرماخوردگی بر اساس تفاوت بین علائم کرونا و سرماخوردگی، می‌توانید بیماری خود را تشخیص دهید یا اینکه در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید. در بزرگسالان ممکن است علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. بااین‌حال شایع‌ترین علائم این بیماری شامل موارد زیر می‌شود:

فشار سینوس‌ها

آبریزش بینی یا گرفتگی و احتقان بینی

پرشدن بینی

ازدست‌دادن حس چشایی و ازبین‌رفتن بویایی در این بیماری

عطسه کردن که علت عطسه در این بیماری به دلیل تحریک مخاط بینی است

ترشحات آبکی از بینی

ورود مواد و ترشحات بینی به گلو

کاهش حس شنوایی

احساس پر بودن یا گرفتگی گوش‌ها

ازدست‌رفتن تعادل

گوش درد در سرماخوردگی

تورم و قرمزی گوش خارجی

عفونت در گوش میانی

سرگیجه یا زنگ زدن در گوش

حس وز وز در گوش‌ها ورم ملتحمه چشم

قرمز شدن سفیدی چشم‌ها

حساسیت به نور تورم پلک‌ها

خروج ترشحات سفید، شفاف یا زردرنگ از چشم‌ها

آبریزش و خروج اشک از چشم‌ها

خروج ترشحات غلیظ از یک‌چشم

خارش چشم‌ها التهاب قرنیه سنگین شدن سر سردرد تورم غدد لنفاوی لرز بدن درد سرماخوردگی تب درجه پایین ناراحتی قفسه سینه مشکل در تنفس عمیق

علائم سرماخوردگی کودکان

علائم این بیماری در کودکان مشابه علائم بزرگسالان است. البته در برخی از کودکان علائم بیماری سرماخوردگی با عوارض گوارشی نیز خود را نشان می‌دهد و ممکن است اسهال و استفراغ نیز در کودکان مشاهده شود. دل‌ پیچه در کنار بی‌ اشتهایی و عدم تمایل به خوردن غذا از جمله نشانه‌های گوارشی سرماخوردگی در کودکان است.

درمان سرما خوردگی

راه‌های درمان این بیماری بسته به این که بیمار بزرگسال است یا کودک متفاوت است:

درمان سرماخوردگی بزرگسالان

در اکثر موارد، باید اجازه دهید ویروس‌هایی نظیر ویروس سرماخوردگی دوره خود را تمام کنند. در این شرایط می‌توانید علائم عفونت را درمان کنید، اما در واقع نمی‌توانید خود عفونت را درمان کنید. بزرگسالان می‌توانند برای درمان این بیماری، هم از دارو و هم از درمان‌های خانگی استفاده کنند.

درمان سرماخوردگی کودکان

سازمان غذا و دارو (FDA) مصرف داروهای سرماخوردگی را برای کودکان کمتر از ۲ سال توصیه نمی‌کند زیرا این داروها ممکن است منجر به بروز عوارض جانبی جدی و مهلکی شوند. تولیدکنندگان اکثر این داروهای سرما خوردگی و ضد سرفه ذکر می‌کنند که “برای کودکان زیر ۴ سال مصرف نکنید”. به همین خاطر بهتر است که برای تسکین علائم سرما خوردگی در کودکان، درمان‌های خانگی را امتحان کنید. اگر از پزشک اطفال سوال شود که در بیماری سرما خوردگی کودکان، چی واسه سرماخوردگی خوبه، قطعا یکی از مواردی که روی آن تاکید می‌کنند استراحت کافی است.

درمان خانگی سرماخوردگی

برای درمان ویروس سرماخوردگی در خانه می‌توانید از این راه‌حل‌ها استفاده کنید:

۱- مایعات مصرف کنید

مایعاتی نظیر آب و آبمیوه یا آب‌لیموی گرم به همراه عسل، به تسکین احتقان کمک می‌کنند و از کم‌آبی بدن جلوگیری می‌کنند. از مصرف قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار بپرهیزید زیرا این نوشیدنی‌ها می‌توانند منجر به تشدید کم‌آبی شوند.

۲- استراحت کنید

بدن برای بهبود یافتن پس از ابتلا به ویروس سرماخوردگی، به استراحت نیاز دارد. استراحت کافی به شما کمک می‌کند تا انرژی خود را حفظ کنید و ویروس را از بدن بیرون کنید.

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : www.darmankade.com

تفاوت ویروس آنفولانزا و کرونا

یکی از بیماری‌هایی که احتمال دلرد با ویروس کرونا اشتباه گرفته شود، آنفولانزا است. هر دو این ویروس‌ها تنفسی هستند اما آن‌ها از جنبه‌های مهمی با هم تفاوت دارند.

تفاوت آنفلوانزا و کرونا چیست؟

آنفولانزادانستنی‌های سلامتکووید-19

تفاوت ویروس آنفولانزا و کرونا

آخرین بروزرسانی 25 مرداد 1401

0726اشتراک گذاری

زمان مطالعه این مطلب: 3 دقیقه

یکی از بیماری‌هایی که احتمال دلرد با ویروس کرونا اشتباه گرفته شود، آنفولانزا است. هر دو این ویروس‌ها تنفسی هستند اما آن‌ها از جنبه‌های مهمی با هم تفاوت دارند.

در این مقاله به بررسی ویروس آنفولانزا و تفاوت‌های آن با ویروس کرونا می‌پردازیم.

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ویروس آنفولانزا

راه‌های انتقال ویروس آنفولانزا

تفاوت ویروس آنفولانزا با ویروس کرونا

جمع بندی

ویروس آنفولانزا

آنفولانزا ویروسی است که باعث بروز و گسترش بیماری های عفونی در دستگاه تنفس (بینی، گلو و ریه‌‎ها) می‌شود. برای بیشتر افراد، آنفولانزا خود به خود رفع می شود. اما، آنفولانزا و عوارض آن می‌تواند خطرناک و کشنده باشد. این بیماری بیشتر در اوایل فصل پاییز شایع می‎شود و تا ابتدای فصل بهار ادامه پیدا می‌کند.

راه‌های انتقال ویروس آنفولانزا

ویروس آنفولانزا از یک فرد به فرد دیگر قابل انتقال است. وقتی فرد دچار این بیماری می‌شود با سرفه یا عطسه باعث پخش ویروس در هوا می‌شود. همچنین زمانی که فرد اشیای آلوده به ویروس مانند دستگیره‌ی درب را لمس می‌کند و دست آلوده را به دهان و بینی‌اش می‌زند، ممکن است به این ویروس مبتلا شود.

درخواست تست آنفولانزا

تفاوت ویروس آنفولانزا با ویروس کرونا

در ادامه به بررسی تفاوت ویروس کرونا و آنفولانزا از تمامی جوانب می‌پردازیم که شامل:

علائم بالینی

تفاوت در علائم بالینی این دو ویروس شامل:

دوره‌ی نهفتگی؛ آنفولانزا دوره نهفتگی کوتاه‌تری نسبت به کرونا دارد.

تنگی تنفس از علامت‌های شایع کرونا است اما آنفولانزا معمولا باعث تنگی تنفس نمی‌شود.

وخامت بیماری و احتمال ابتلا به عفونت حاد در کرونا نسبت به آنفولانزا بیشتر است.

کویید ۱۹ می تواند برای برخی از افراد بسیار خطرناک تر باشد. برای برخی از علائم و نشانه ها که با علائم آنفولانزا متفاوت است، می توان به کم شدن یا از دست دادن حس بویایی و چشایی اشاره کرد.

مسری بودن

اولین تفاوت میان ویروی کرونا و آنفلوانزا این است که نتیج تحقیقات انجام نشان می‌دهد که، ویروس کرونا مسری‌تر است. فردی که به آنفولانزا مبتلا شده باشد، بیماری را به 1.3 نفر دیگر منتقل می کند. اما فرد مبتلا به ویروس کرونا این ویروس  را به 2 تا2.5  نفر دیگر منتقل می کند.

عامل ایجادکننده

تفاوت  دیگر بین آنفولانزا و ویروس کرونا در عوامل ایجاد کننده آنهاست. انواع مختلف ویروس آنفلوانزا متعلق به خانواده ویروس‌هایی به نام Orthomyxoviridae است. اما ویروس کرونا توسط ویروسی به نام SARS-CoV-2 ایجاد می شود که متعلق به خانواده Coronaviridae است.

تست کرونا در منزل

ماهیت فصلی

تعداد موارد مبتلا به آنفولانزا معمولاً در ماه‌های سردتر افزایش می‌یابد و در ماه‌های گرم سال کاهش می‌یابد. اما در مورد ویروس کرونا به دلیل شروع موج‌های مختلف در تمامی فصل‌ها، زمان دقیقی برای افزایش و همه‌گیری این بیماری وجود ندارد و فقط در صورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی این بیماری در جوامع افزایش می‌یابد.

شدت بیماری و مرگ و میر

ویروس کرونا از آنفولانزا مرگبارتر است. میزان مرگ و میر ناشی از آنفولانزا تقریب0.1  درصد است اما، میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا حدود 4.1 تا 4.5 است که خطر مرگ در افراد مسن بیشتر از افراد جوان است.

بیشتر بخوانید:مقایسه کرونا با آنفولانزا 1918هر چیزی که باید درباره واکسن آنفولانزا بدانیددرگیری ریه در کرونا و روش تشخیص

جمع بندی

این نکته بسیار مهم است که شما بتوانید در زمانی که احساس کردید علائم بیماری کرونا را دارید، ابتدا آن را از بیماری‌های مشابه و شایع که علائم مشابهی دارند تشخیص دهید. دلیل اهمیت این تشخیص نیز در این است که مراجعه به مراکز درمانی، مکان‌هایی با سطح آلودگی بالای ویروسی و میکروبی در مقایسه با سایر مکان‌های عمومی محسوب می‌گردند، خطر ابتلای شما به سایر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تغذیه مناسب می‌توانید از  ابتلا به هر دو ویروس پیشگیری کنید.

مطالب مرتبط:

روزشمار علائم کرونادوز چهارم چی بزنیم؟ اطلاعاتی درباره دوز چهارم واکسن کروناعلل افت اکسیژن خون در کرونا

تفاوت عوارض آنفولانزا و ویروس کرونا در چیست؟

بیشتر افرادی که به آنفولانزا مبتلا می شوند، طی چند روز تا کمتر از دو هفته بهبود میابند. اما برخی از افراد دچار عارضه هایی که در لیست بالا به برخی از آنها اشاره شده است می شوند. اما در ویروس کرونا لخته شدن خون در رگ ها و عروق ریه، قلب، پاها یا مغز و سندرم التهابی چند سیستم در کودکان (MIS-C) دیده می‌شود

آیا آنفولانزا ماننده کرونا کشنده است؟

بله، اگرچه مرگ و میر ناشی از این بیماری به سویه آن در طی هر سال بستگی دارد. البته میزان مرگ و میر بر اثر آنفولانزا نسبت به ویروس کرونا کمتر است.

علائم کرونا و آنفولانزا یکی است؟

به طور کلی علائم کرونا و آنفولانزا شبیه به هم است. ولی در موارد محدودی با هم تفاوت‌هایی دارند.

آیا امکان تشخیص همزمان کرونا و آنفولانزا وجود دارد؟

بله؛ آزمایشگاه تخصصی ویروس شناسی کیوان امکان انجام یک تست برای تشخیص کرونا و آنفولانزا به صورت همزمان را داراست. شما می‌توانید از طریق این لینک درخواست تست تشخیص کرونا-آنفولانزا در منزل را ثبت نمایید.

0726اشتراک گذاری
برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : keyvanlab.com

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب