هورمون سروتونین چیست

هورمون سروتونین چیست



مهدی

بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

هورمون سروتونین چیست را از این سایت دریافت کنید.

سروتونین

سروتونین

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

سروتونین داده‌های بالینی

نام‌های دیگر 5-HT, 5-Hydroxytryptamine, Enteramine, Thrombocytin, ۳-(β-Aminoethyl)-5-hydroxyindole, Thrombotonin

داده‌های فیزیولوژیک

بافت‌های منبع هسته رافه، enterochromaffin cells

بافت‌های هدف system-wide

گیرنده‌ها 5-HT1, 5-HT2, 5-HT3, 5-HT4, 5-HT5, 5-HT6, 5-HT7

آگونیست‌ها Indirectly: بازدارنده‌های بازجذب سروتونینs, بازدارنده‌های مونوآمین اکسیدازs

پیش‌ماده ۵-هیدروکسی تریپتوفان

بیوسنتز Aromatic L-amino acid decarboxylase

متابولیسم مونوآمین اکسیداز

شناسه‌ها گسترش نام آیوپاک شمارهٔ CAS ۵۰-۶۷-۹ پاب‌کم CID ۵۲۰۲ IUPHAR/BPS ۵ کم‌اسپایدر ۵۰۱۳ KEGG C00780

لیگاند بانک داده پروتئین

SRO (PDBe, RCSB PDB)

CompTox Dashboard (EPA)

DTXSID8075330

ECHA InfoCard 100.000.054

سروتونین

نام‌گذاری آیوپاک [نهفتن]

5-Hydroxytryptamine or

3-(2-aminoethyl)-1-indol-5-ol

دیگر نام‌ها [نهفتن]

5-Hydroxytryptamine 5-HT Enteramine; Thrombocytin 3-(β-Aminoethyl)-5-hydroxyindole Thrombotonin

شناساگرها

شماره ثبت سی‌ای‌اس ۵۰-۶۷-۹

پاب‌کم ۵۲۰۲ کم‌اسپایدر ۵۰۱۳ UNII 333DO1RDJY KEGG C00780 MeSH Serotonin ChEBI CHEBI:28790 ChEMBL CHEMBL۳۹ IUPHAR ligand 5

جی‌مول-تصاویر سه بعدی Image 1

گسترش SMILES گسترش InChI خصوصیات

فرمول مولکولی C10H12N2O

جرم مولی 176.215 g/mol

شکل ظاهری White powder

دمای ذوب ۱۲۱–۱۲۲°C (ligroin)[۱]

دمای جوش ۴۱۶ ±۳۰٫۰°C (at 760 Torr)[۲]

انحلال‌پذیری در آب slightly soluble

گشتاور دوقطبی 2.98 D

خطرات MSDS External MSDS

LD50 750 mg/kg (subcutaneous, rat),[۳] 4500 mg/kg (intraperitoneal, rat),[۴] 60 mg/kg (oral, rat)

به استثنای جایی که اشاره شده‌است در غیر این صورت، داده‌ها برای مواد به وضعیت استانداردشان داده شده‌اند (در 25 °C (۷۷ °F)، ۱۰۰ kPa)

(بررسی) (چیست: /؟) Infobox references

سروتونین (به انگلیسی: Serotonin) یا هیدروکسی‌تریپتامین نوعی انتقال‌دهنده‌های عصبی از نوع مونوآمینه اسید بیوژنیک است. به لحاظ بیوشیمی از مشتقات تریپتوفان می‌باشد. سروتونین به‌طور اهم در دستگاه گوارش، پلاکت‌ها و سیستم عصبی مرکزی حیوانات و همین‌طور انسان یافت شده‌است. این ماده نزد افکار عمومی به‌عنوان جاری‌کنندهٔ «احساس خوب» شناخته شده‌است.

تقریباً ۹۰٪ از سروتونین موجود در بدن انسان در سلول‌های انتروکرومافین که به‌صورت پراکنده در غشای دستگاه گوارش موجودند متمرکز است و در آن‌جا موجب تنظیم تحرکات روده می‌گردد. مقادیر کمتری از سروتونین با شبکهٔ عصبی سروتونرژیک سیستم اعصاب مرکزی سنتز شده و کارکردهای گوناگونی می‌یابد، این کارکردها شامل تنظیم در حالات روحی، اشتها و خواب می‌گردد. سروتونین همچنین دارای عملکردهای شناختی، مانند تأثیرات بر حافظه و یادگیری نیز می‌باشد. مدولاسیون سروتونین در سیناپسها به‌عنوان عملکرد اصلی برای چندین کلاس مختلف از داروهای ضدافسردگی شناخته شده‌است.

سروتونین ترشح‌شده از سلول‌های انتروکرومافین دستگاه گوارش درنهایت به یاخته‌های خونی راه پیدا کرده و در آنجا فعالانه توسط پلاکت‌ها حمل شده و جاسازی می‌گردد. آن‌ها سروتونین را در هنگام لخته شدن آزاد می‌کنند که با ایجاد انقباض در عملیات هموستازی (خون ایستی) و انعقاد خون نقش‌آفرینی کند. سروتونین همچنین به‌عنوان بهبوددهنده آسیب‌ها، به‌عنوان یکی از فاکتورهای رشد در برخی از سلول‌ها شناسایی شده‌است.

متابولیسم سروتونین به‌طور عمده توسط کبد صورت می‌پذیرد. این متابولیسم در ابتدا با اکسیداسیون توسط مونوآمین اکسیداز monoamine axidaze با الدهید می‌انجامد، سپس 5-HIAA از اکسیداسیون دهیدروژناز آلدهید (Aldehyde dehydrogenases) با 5-HIAA ایندول استیک اسید منشعب می‌شود که توسط کلیه‌ها قابل دفع است. نوعی از تومور با نام کارسینوید در اثر عدم توازن ممکن است مقادیر انبوهی سروتونین در بدن ترشح کند که به این حالت سندرم کارسینوید گفته می‌شود و باعث بروز عوارضی مانند برافروختگی، اسهال و مشکلات قلبی می‌شود که به دلیل تأثیر سروتونین بر ماهیچه قلب (میوکارد) شخص مبتلا دچار ضربان بیشتر از حد عضله میوکارد شده و ممکن است دریچه سه‌لختی (تریکاسپید) قلبش دچار آسیب شود.

سروتونین در طبیعت[ویرایش]

همین‌طور که سروتونین در حیوانات نیز دارای کارکردهایی است، سروتونین در قارچ‌ها و گیاهان نیز یافت شده‌است. سروتونین در نیش حشرات و خارهای گیاهان به عنوان عامل ایجادکننده درد حضور دارد، به همان شکل که درد از عوارض تزریق مستقیم سروتونین نیز می‌باشد. سروتونین توسط آمیب‌های تک سلولی بیماری‌زا نیز تولید می‌شود که در روده‌ها باعث بروز اسهال می‌شود. موارد بی‌شماری از حضور سروتونین در دانه‌ها و میوه‌ها مشاهده شده که در دستگاه گوارش کمک به دفع دانه از دستگاه گوارش کند.

عملکردها[ویرایش]

سروتونین انتقال دهنده عصبی‌ای ست که در تمام جانداران شاخه دوسوئیان (Bilateria) یافت می‌شود، که در آنان عملکردی به عنوان واسط برای تحرکات روده و همین‌طور عامل ادراک موجودات نسبت به موجودیت منابع زیستی می‌باشد. در موجوداتی با ساختار زیستی ساده‌تر همچون بی مهرگان، منابع معنی ساده‌تری فقط به معنای موجود بودن غذا دارد. در موجوداتی پیشرفته‌تر به مانند بندپایان و مهره‌داران، تعریف منابع می‌تواند شامل مفاهیم گسترده‌تری مانند برتری‌های اجتماعی نیز باشد. در پاسخ به ادراک جاندار نسبت به کمبود یا فراوانی منابع، رشد، تولید مثل یا روحیه او می‌تواند ارتقا یا تنزل بیابد. این شاید آن چیزی باشد که تعیین‌کننده این است که چه میزانی از سروتونین می‌بایستی دفع یا جذب شود.

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : fa.wikipedia.org

دشمن سروتونین چیست ؟ افزایش سروتونین طبیعی و غیر طبیعی

سروتونین چیست ؟یک هورمون ضروری است که خلق و خوی ما را تنظیم می کند | چگونه علائم کمبود سروتونین را بفهمیم و چطور آن را در مغزمان افزایش دهیم؟

سروتونین چیست؟احتمالا این اسم و بارها شنیدین اما شاید ندونین که چی هست و چه فایده ای برای بدن مون داره.تا حالا فکر کردین که چرا بعضی وقتا حس و حالمون نسبت به همه چی خوبه و یه وقتایی هم انگار غم عالم تو دلمونه اما نمیدونیم چمونه.

سروتونین چیست؟

استرس دشمن درجه یک سروتونین

هورمون سروتونین چیست؟

از کجا بفهمیم سروتونین بدنمان کم شده؟

چرا سروتونین مغز پایین می آید؟

چطور سروتونین بدن را بالا ببریم؟

قرص سروتونین چیست؟

کمبود کدام هورمون باعث افسردگی میشود؟

سروتونین یکی از مهمترین هورمونهای بدن هست که باعث میشه احساس شادی و خوشبختی کنیم و انگیزه داشته باشیم. اگر سطح این هورمون توی بدن تنظیم باشه باعث آرامش و تمرکز بیشتر، خلق و خوی شاد، خواب راحت، هضم بهتر غذا، سلامت استخوان ها و ….میشه.توی این مقاله سیر تا پیاز سروتونین و راه های طبیعی افزایش این هورمون رو بهتون میگیم.

سروتونین چیست؟

سروتونین یک هورمون ضروری برای بدن است که خلق و خوی ما را تنظیم می کند و باعث می شود در زندگی احساس خوشبختی و شادی داشته باشیم.

این هورمون سلول های مغزی و سیستم عصبی را قادر به برقراری ارتباط با همدیگر کرده و سیگنال هایی را به انها ارسال می کند که می تواند روی کل بدن شما از خواب و خوراک گرفته تا کاهش افسردگی و … تاثیر بگذارد.

کاهش سروتونین منجر به افسردگی در افراد می شود و افزایش بیش از حد این هورمون باعث فعالیت زیاد سلول عصبی می شود.

دیدن اعداد مشابه پیام آور شادی هستند؟ برای مطالعه بیشتر به صفحه اعداد فرشتگان مراجعه فرمایید

دشمن سروتونین

استرس اصلی ترین دشمن سروتونین است.استرس طولانی مدت می تواند سطح سروتونین ما را پایین بیاورد.جامعه ای که بدنبال سریع بدست اوردن هرچیزی است و فست فود جای خوبی را در بین مردمانش باز کرده است در ایجاد این عدم تعادل نقش بزرگی دارد.

یکی از موثرترین راه ها برای کاهش استرس کمک گرفتن از مشاوره برای رزرو وقت روانشناسی به صفحه دکتر فرزانه محمدی مراجعه فرمایید

عوامل ژنتیکی، مشکلات گوارشی و … می تواند علت کمبود سروتونین در بدن باشد.چراکه این عوامل عمل جذب و تجزیه غذاهای ما را دچار اختلال میکند و همین امر توانایی ساخت سروتونین در بدن را کاهش میدهد.

اگر تغذیه صحیحی ندارید و پروتئین ، ویتامین یا مواد معدنی کافی برای ساختن انتقال دهنده های عصبی به بدنتان نمی رسانید خودتان باعث عدم تعادل در انتقال دهنده های عصبی و کاهش سروتونین در بدن می شوید.

مواد سمی مثل فلزات سنگین، آفت کش ها، مصرف مواد مخدر و برخی از داروها می تواند به سلولهای عصبی تولید کننده سروتونین آسیب برساند.

موادی مثل کافئین ، الکل ، نیکوتین و… و داروهای ضد افسردگی و برخی داروهای کاهنده کلسترول باعث کاهش سروتونین و سایر انتقال دهنده های عصبی می شوند.

تغییرات هورمونی و کمبود نور خورشید از دیگر علت های کم شدن سروتونین مغز، است.

هورمون سروتونین چیست؟

هورمون سروتونین با نام ۵هیدروکسی تریپتامین (۵-HT)  یک نوروترانسمیتر یا انتقال دهنده عصبی از گروه مونوآمین است که حاوی آمینو اسید می باشد.این هورمون ها در بسیاری از عملکردهای ما مانند تصمیم گیری، احساسات، شادی، پاداش نقش مهمی دارند که در نتیجه تمام اینها با سلامت روانی انسان مرتبط است.

از آنجاییکه هورمون سروتونین از ساقه یا ریشه مغز بیرون میزند به اکثر مناطق مغز می رسد  و به همین خاطر بر بسیاری از جنبه های رفتاری ما اثر می گذارد.

فرآیندهای عصبی روانی که توسط گیرنده های سروتونین تنظیم می شود شامل توجه، ادراک، تشویق یا پاداش(افرد با سروتونین پایین هیچ چیزی برایشان مهم نیست)، عصبانیت، پرخاشگری، حافظه، مهارت های حرکتی و اشتها می شود.البته نمی توان بدرستی تشخیص داد که کدامیک از رفتارهای انسانی توسط سروتونین تنظیم نمی شود.

همچنین هورمون سروتونین مسئول تحریک قسمتهایی از مغز است که خواب و بیداری را کنترل می کند.ملاتونین یک هورمون حیاتی برای عملکرد خواب است که بدن برای تولید آن به سروتونین نیاز دارد.

این هورمون نقش مهمی برای سایر قسمت های بدن دارد و بیشتر هورمون سروتونین بجای مغز در دستگاه گوارش یافت می شود.

۶ علائم کمبود سروتونین

اگر کنجکاوید بدانید که علائم کمبود سروتونین چیست در ادامه مواردی را بیان می کنیم که نشان میدهد سطح سروتونین در بدن شما کاهش یافته است:

اکثر مواقع عصبانی هستید

اگر دائما عصبانی می شوید، خلق و خوی تان مرتب تغییر می کند و رفتار های تهاجمی و پرخاشگرایانه از خود نشان می دهید ممکن است سروتونین شما کم شده باشد.

اگر به دنبال راهی اصولی برای کاهش عصبانیت های شدید هستید به مقاله   کنترل خشم و عصبانیت مراجعه فرمایید

تمایل زیادی به خوردن شکلات و نان دارید

معمولا افرادی که سروتونین شان پایین است علاقه بیشتری به خوردن کربوهیدرات ها دارند و با خوردن شکلات و نان باعث افزایش موقتی سطح سروتونین و کاهش سریع آن در بدنشان می شوند.

بدن شما اشتیاق به آشغال خوری ندارد بلکه بدنبال احساس خوشبختی است و چون آنرا در وجودتان پیدا نمی کنید سراغ خوردن شیرینی و … میروید.

پر خوری یکی از علائم مهم کمبود سروتونین است که موجب بیماری به نام بولیمیا می شود.

مشکل خواب دارید

سروتونین یک ماده حیاتی برای داشتن خواب راحت و آرام است.اگر مرتب از خواب بیدار می شوید، اینطرف انطرف میچرخید، احساس نگرانی می کنید و … با مساله کمبود سروتونین مواجه شده اید.

احساس نگرانی می کنید

کمبود سروتونین می تواند باعث ایجاد مشکلات اضطرابی، وسواس فکری، آشفتگی، استرس، وحشت شدید و … شود.

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : ravanagahclinic.com

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب