مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
مدار الکترونیکی را از این سایت دریافت کنید.
مدار الکترونیکی
مدار الکترونیکی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
مدارهای الکترونیکی (به انگلیسی: Electronic circuit) به دو دسته تقسیم میشود: مدار دیجیتال و مدار آنالوگ. مدار الکترونیکی دیجیتال معمولاً از مجموعههای بزرگ دروازههای منطقی (اغلب روی مدارهای مجتمع چاپشده) ساخته شدهاند.[۱]جستارهای وابسته[ویرایش]
شبیهسازی مدار الکترونیکی
مدار الکتریکی
منابع[ویرایش]
↑ "Electronic circuit". (به انگلیسی). 2019-10-10.
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ مدار الکترونیکی موجود است.
دادههای کتابخانهای: کتابخانههای ملی
فرانسه (دادهها) آلمان اسرائیل ایالات متحده آمریکا ژاپن جمهوری چک
ردهها: مدارهای الکترونیکیواژگان الکترونیکالکتریسیتهمهندسی الکترونیک
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
شناخت مدارهای الکترونیکی بخش اول: معرفی اولیه مدار و قطعات
مدارهای الکترونیکی شناخت مفاهیم بخش اول معرفی تغذیه و درک ولتاژ و جریان در مدارهای الکترونیکی قدم به قدم تا شناخت کامل قطعات و اجزای مدار
قطعات الکترونیک • مدارهای الکترونیک
شناخت مدارهای الکترونیکی بخش اول: معرفی اولیه مدار و قطعات
7 ماه قبلافزودن دیدگاهتوسط معین صابری321 بازدید7 دقیقه زمان مطالعه
نوشته شده توسط معین صابری
علم الکترونیک علمی است که موتور و نیروی محرکه علم و صنعت به شمار می رود. تصور دنیای بدون علم الکترونیک در حال حاضر، مانند تصور دنیای بدون آب است! همانطور که بدون آب نمی توان زندگی را بیش از سه روز ادامه داد، با دنیای صنعتی و وابسته به الکترونیک، ادامه زندگی محال است. در سلسله آموزش های شناخت مدارهای الکترونیکی قصد داریم تا به معرفی مدارهای الکترونیکی به صورت پایه ای بپردازیم. همچنین قصد داریم تا قطعات الکترونیک را مورد بررسی قرار دهیم. این بررسی شامل معرفی قطعه، کاربرد آن، شماتیک و قرار گیری در مدار و…. خواهد بود. در قسمت اول این سلسه آموزش به معرفی کلی مدارهای الکترونیکی و اطلاعات پایه های آن می پردازیم. سپس در ادامه با باز کردن مباحث، اطلاعات بیشتری را بررسی خواهیم کرد. در ادامه با مرجع تخصصی الکترونیک به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
تعریف مدار الکترونیکی
در اولین قسمت از آموزش سلسله ای مدارهای الکترونیکی، ابتدا به تعریف مدار می پردازیم. یک مدار الکترونیکی مجموعه از قطعات بوده که با ارتباط با هم، عملکرد مد نظر کاربر را فراهم می کنند. به عبارت دیگر یک مدار الکترونیکی را می توان شبکه ای از قطعات دانست که با ارسال پیغام های الکتریکی به یکدیگر، به اجرای فرامین کاربر می پردازند. به عنوان نمونه برد یک پکیج دیواری شامل انواع مقاومت ها، خازن ها، دیودها و…. بوده که در کنار پردازنده، به کنترل دمای محیط و آب می پردازند.
بردهای الکترونیکی را می توان به دو دسته پردازشی و غیر پردازشی تقسیم بندی نمود. بردهای پردازشی بردهایی هستند که از میکروکنترلر بهره می برند، حال آن که بردهای غیر پردازشی بدون واحد پردازنده می توانند اجرا شوند. به عنوان مثال برد یک هود آشپزخانه از نوع پردازشی و برد یک دیمر از نوع غیر پردازشی است. در هود آشپزخانه داده ها از کاربر دریافت شده و مطابق دمای تنظیم شده، فن هود عمل خواهد نمود.
در مقابل این مورد بردهایی وجود دارند که بدون نیاز به میکروکنترلر می توانند فعال باشند. به عنوان مثال دیمرها جهت کنترل نور لامپ، مدارهای ساده چشمک زن و… بدون میکروکنترلر عملیات مد نظر کاربر را اجرا می کنند. اما دو این دو دسته مدار در یک قسمت دارای وجه اشتراک هستند. این قسمت در قطعات الکترونیکی نظیر خازن هافف مقاومت ها، دیودها و…. هستند. این قطعات را در این سلسله آموزش به طور کامل شرح می دهیم. اما در ادامه این آموزش به معرفی یک مدار ساده خواهیم پرداخت.
اجزای یک مدار ساده الکترونیکی
پس از معرفی کلی مدارات الکترونیکی، این قسمت را به بررسی و معرفی یک مدار ساده اختصاص می دهیم. یک مدار الکترونیکی از منبع تغذیه و سایر المان ها نظیر خازن، دیود و… تشکیل شده است. اجازه دهید در اینجا این قطعات را مصرف کننده مدار بنامیم. این مصرف کننده ها به منبع تغذیه متصل شده و به اندازه نیاز خود جریان از منبع تغذیه مصرف می کنند. در زیر شکل یک مدار ساده را می بینیم.
مطابق تصویر فوق، یک منبع تغذیه در مدار و یک مصرف کننده مشاهده می شود. مطابق مدار فوق، به مصرف کننده ولتاژ مورد نظر اعمال شده و سپس مصرف کننده شروع به جریان کشی به اندازه نیاز خود از منبع تغذیه، می نماید. هر مصرف کننده با توجه به ویژگی های خود به جریانی از منبع تغذیه نیاز دارد. این جریان می بایست توسط منبع تغذیه قابل تامین باشد. در طرف دیگر ولتاژ اعمال شده به مصرف کننده نباید بیشتر از آستانه تحمل آن باشد. این موضوع شاید در نگاه اول کمی گنگ به نظر برسد. در قسمت بعدی بیشتر راجع به این موضوع صحبت خواهیم نمود. اما پیش از آن به مفهوم جریان و ولتاژ در مدارهای الکترونیکی می پردازیم.
مفهوم ولتاژ و جریان در مدارهای الکترونیکی
همانطور که اطلاع دارید، هر منبع تغذیه دارای یک ولتاژ و جریان مشخصی است. این دو پارامتر از پارامترهای تعیین کننده و اساسی در منابع تغذیه به شمار می روند. برای روشن شدن موضوع جریان و ولتاژ، مثالی را در نظر می آوریم. فرض کنید یک منبع آب با ظرفیت ۳۰۰ لیتر در اختیار داریم. در کنار این، جهت خروج آب از این منبع یک پمپ تعبیه شده است. این پمپ هم با یک توان مشخص می تواند آب را به بیرون هدایت نماید.
مطابق تصویر فوق، یک منبع آب را به همراه یک پمپ آب در نظر بگیرید. دراین منبع مقدار مشخصی آب جای می گیرد. در ظرف دیگر پمپ آب نیز می تواند با سرعت مشخصی، آب را از درون منبع به بیرون هدایت نماید. در طرف دیگر آب از دهانه پمپ یا یک قطر مشخص خارج می گردد. البته توجه داشته باشید که برای این منبع یک قانون ویژه نیز در نظر بگیرید؛ حجم آب موجود در این منبع پس از تخلیه هیچ گاه کم نمی شود. در این منبع، ولتاژ را می توان به عنوان قطر دهانه خروجی آب و سرعت انتقال آب توسط پمپ را به عنوان جریان الکتریکی در نظر گرفت. همانطور که در یک منبع آب مصرف کننده با توجه به قطر دهانه خروجی آب، به مقدار نیاز خود شیر آب را چرخانده و آب دریافت می کند، در یک منبع تغذیه نیز ولتاژ مانند قطر دهانه و جریان نیز به صورت سرعت انتقال آب به خروجی تفسیر می شود. در این حالت هر مصرف کننده بسته به نیاز خود، جریانی را از منبع تغذیه می طلبد. در این حالت سه صورت وضعیت رخ می دهد
مصرف کننده جریانی کمتر از جریان منبع تغذیه نیاز دارد.
مصرف کننده جریانی تقریبا برابر جریان منبع تغذیه نیاز دارد.
منبع مطلب : digispark.ir