مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
تقلب در کنکور 1400 را از این سایت دریافت کنید.
گزارش روزنامه «اعتماد» از تقلب در کنکور ۱۴۰۰
روزنامه اعتماد در گزارشی مدعی شده است شماری از متهمان تقلب در کنکور پس از ردشدن در امتحان مجدد سازمان سنجش با دخالت مجلس به دانشکدههای پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی برگشتهاند.
جمعه / ۱۰ تیر ۱۴۰۱ / ۰۷:۲۶
دستهبندی: رسانه دیگر
کد خبر: 1401041006557
منبع : مطبوعات
گزارش روزنامه «اعتماد» از تقلب در کنکور ۱۴۰۰
روزنامه اعتماد در گزارشی مدعی شده است شماری از متهمان تقلب در کنکور پس از ردشدن در امتحان مجدد سازمان سنجش با دخالت مجلس به دانشکدههای پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی برگشتهاند.
به گزارش ایسنا، روزنامه اعتماد نوشت: «رازی مگو که همه مردم شهر نزدیک به یک سال درباره آن حرف میزدند اما پس از فشردن دکمه ضبط صدا، سکوت پیش میگرفتند تا درست در یک هفته مانده به کنکوری تازه؛ حالا همه نگران تکرار اتفاق بیسابقه سال پیش هستند و شاید همین نگرانی هم بسیاری را به گفتوگو و ضبط صدایشان راضی کرده است. همه خبر را شنیدهاند و با جزییات پرونده را دنبال میکنند اما از نتیجه راضی نیستند؛ تقلبی گسترده در کنکور سراسری علوم تجربی ۱۴۰۰ که صدها نفر را به رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی دانشگاههای برتر دولتی رسانده و کار به امتحان دوباره سازمان سنجش، دهها شکایت قضایی و چندین جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هم رسیده اما نتیجه نتوانسته معترضان به تقلب را راضی کند. آنها میگویند متقلبان که حتی از فیلتر حداقلهای آزمون دوباره سنجش هم رد نشدند، با پیگیری برخی نمایندگان مجلس دوباره به دانشگاه برگشتهاند.
ماجرا به یکی دورافتادهترین مناطق ایران در یکی از محرومترین استانها برمیگردد: شهر لنده در استان کهگیلویهوبویراحمد. «مرتضی» یکی از ساکنان این شهر کوچک، درست در سال ۱۳۸۶ و زمانی که تنها یک دبیرستان پسرانه در لنده وجود داشت، دیپلم ریاضی خود را گرفت اما هر چه تلاش کرد به سد محکم کنکور آن سالها برخورد کرد و راهی به دانشگاه نیافت و در نهایت راهی بازار و صاحب مغازهای کوچک شد. ۱۴ سال برای مرتضی به نسبت عادی و یکنواخت طی شد تا اینکه امسال سر از دانشگاه دولتی آن هم رشته دندانپزشکی درآورد. مرتضی البته تنها گزینه حیرتآور کنکور ۱۴۰۰ در شهری ۱۵هزار نفری نبود و ساکنان هر گوشه از شهر و روستاهای افراد، مثالهای فراوانی برای گفتن دارند و کار تا جایی پیش رفته که بعضی از معلمان، والدینِ دانشآموزان کنکوری و مسئولان محلی هم در نامهها و استشهادهای مختلف، خواستار بررسی پرونده شدند.
نخ قصهای که در این گزارش و تحقیق از کهگیلویه آغاز شده اما به استانهای دیگری هم کشیده میشود؛ کرمان، ایلام و شاید استانهایی بیش از انگشتان یک دست: تقلبی گسترده و کمسابقه در کنکور سراسری ۱۴۰۰ که به جلسات مسئولان کشوری، دستگیری برخی عاملان و حتی تغییر در شیوه برگزاری کنکور هم کشیده شده اما همچنان بسیاری از متقلبان در دانشگاههای دولتی به تحصیل پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی مشغولند. در یکی از مهمترین و امنترین آزمونهای سراسری ایران، تقلبی تا این حد ساماندهیشده و گسترده چگونه رخ داد و چرا بخش زیادی از داوطلبان متهم به تقلب، حتی پس از اخراج از دانشگاه و محرومیت پنجساله از کنکور، دوباره به دانشگاه برگشتند؟
پیش از آن که به روایت کنکور پارسال و جزییات تقلب کمسابقه بپردازیم، نگاهی به کارزارهای پرتکرار این روزها بخشی از واقعیت رخداده را روشن میکند؛ وضعیت (استوری) واتساپ و اینستاگرام ساکنان کهگیلویه در چند روز گذشته به طور گسترده به یک درخواست مشخص ختم میشود: «کنکور را سالم برگزار کنید.» آنها این درخواست خود را از استوری شبکههای مجازی و اجتماعی هم فراتر بردهاند و در چندین خبرگزاری هم با امضای مجازی، کارزارهایی را برای مقابله با تکرار اتفاق سال گذشته ایجاد کردهاند؛ کمپین «اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از تکرار تقلب در کنکور ۱۴۰۱» در خبرگزاری فارس نزدیک به ۱۰ هزار امضا دارد و در وبسایت «کارزار» هم چندین کمپین و درخواست مشابه ایجاد شده است. در متن درخواست منتشرشده در فارس آمده است که «در سال گذشته عدم رعایت موارد امنیتی علیرغم تمام تذکرات و پیشبینیها متاسفانه با پدیده تقلب گسترده در کنکور سراسری روبرو شدیم و امسال نیز مجددا این تذکر را داده و خواهشمندیم سازمان سنجش و نهادهای امنیتی به موضوع برگزاری کنکور به صورت جدیتری ورود کرده و با اجرای این پیشنهادها از بروز مشکلات بعدی جلوگیری نمایند.»
داوطلبان کنکور و همچنین خانوادههای نگران، در این کارزارها راهکارهایی مانند نصب دستگاههایی موبایلیاب یا قطع اینترنت حوزه را هم مطرح کرده و در پایان هم بر هزینه «ازدسترفتن اعتماد عمومی» تاکید دارند: «لطفا هزینهبربودن درخواستها بهانهای برای عدم اجرای آن نباشد چون هزینه برگزاری کنکور را خود بچهها پرداخت میکنند. قطعا شفافیت هزینهبردار است ولی هزینه آن برای کشور نسبت به ازدسترفتن اعتماد عمومی و مشکلات امنیتی کمتر است.»
اینها البته تنها کمپینهای مرتبط با کنکور سراسری نیست و در این خبرگزاریها نزدیک به ۲۰ کارزار دیگر هم با عناوینی چون «نمرات عجیب دانشآموزان در کنکور ۱۴۰۰ پیگیری شود»، «درخواست پیگیری عوامل گروه تقلب در کنکور سراسری ۱۴۰۰» و «رسیدگی به تقلب سازماندهیشده در کنکور تجربی ۱۴۰۰» هم دیده میشود؛ با این همه درخواست و کارزار و امضا اما تاکنون نه تنها رسانهای به این پرونده نپرداخته که حتی مسئولان هم به طور رسمی و علنی روایت از ماجرا ارائه نکردهاند. دقیقا در کنکور سراسری ۱۴۰۰ چه اتفاقی رخ داد و تقلبی که گسترده خوانده میشود، چگونه ساماندهی و عملی شد؟
روایت اول؛ فردی که به زمزمهها رسمیت بخشید«همه همدیگر را میشناسیم، میدانیم کی چقدر درس خوانده و معدلش چند بوده و رتبهاش چند شده است. اصلا تقلب امسال عجیب بوده»؛ این را راننده یک تاکسی در دهدشت میگوید و بلافاصله چندین روایت از زندگی و کار چندین دانشجوی کنونی پزشکی و دندانپزشکی دانشگاههای مختلف هم مطرح میکند. جملهاش تمام نشده از یک ویدئو هم میگوید: «همین چند روز پیش یه دانشجو توی جلسه با فرماندار هم از این تقلب حرف زده، فیملش هست.»
در دوران یکهتازی شبکههای اجتماعی پیداکردن یک فیلم آن هم با موضوعی که حالا دغدغه بسیاری از ایرانیان است، کار چندان دشواری نیست. راننده تاکسی با دو تماس تلفنی فیلم را در واتساپ دریافت میکند و بلافاصله هم دکمه پخش گوشیاش را میزند. ماجرا به جلسه فرماندار با رتبههای برتر کنکور شهری کوچک در استان کهگیلویهوبویراحمد و تقدیر از این دانشجویان برمیگردد که در حین بحث، دانشجویی به انتقاد از شیوه برگزاری کنکور و تقلب گسترده سخن میگوید و خواستار پیگیری این موضوع و مقابله با تکرار آن میشود.
منبع مطلب : www.isna.ir
تقلب در کنکور 1400 ؛ ماجرا چیست و کاربران چه می گویند؟
برخی گزارش ها حاکی از این است که امنیت برگزاری کنکور از امتحانات نهایی نیز پایین تر بوده است. با ما برای بررسی وضعیت تقلب در کنکور 1400 همراه باشید.
اخبار داخلی علی شاهرخ 11 ماه قبل ۱۳ نظر
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام | توییتر
تقلب در کنکور 1400 ؛ ماجرا چیست و کاربران چه می گویند؟
برخی گزارش ها حاکی از این است که امنیت برگزاری کنکور از امتحانات نهایی نیز پایین تر بوده است. با ما برای بررسی وضعیت تقلب در کنکور 1400 همراه باشید.
برخلاف سالیان گذشته، امسال نه نیازی به جستجو برای سوالات و حتی کلید سوالات کنکور بود و نه نیازی به هزینه بالای چند صدمیلیونی برای دریافت سوالات! در همان ساعات اولیه کنکور، برخی کانال های تلگرامی به صورت کاملا رایگان اقدام به پخش سوالات آزمون سراسری و کلید سوالات کردند.
برخی گزارش ها حکایت از تقلب با هندزفری نامرئی در کنکور سراسری 1400 دارد. وضعیت بدین گونه است که افراد زیادی در کنکور امسال موفق به تقلب شده اند و سازمان سنجش کشور هم واکنش خاصی به این موضوع نشان نداده است. در ادامه با ما باشید تا موضوع تقلب در کنکور 1400 را بررسی کنیم.
تقلب در کنکور 1400
تقلب با هندزفری نامرئی در کنکور
امسال هم مانند سالیان گذشته و در آستانه کنکور سراسری، باز فضای مجازی محلی شد برای رقابت سودجویانی که با رقم های نجومی مدعی دسترسی به سوالات کنکور کلید سوالات بودند. تمامی افراد مدعی بودند که سوالات را در اختیار دارند و بخشی از پول را قبل و بخش دیگری را بعد از کنکور می گیرند.
در برخی از این کانالهای مجازی قیمت کل سوالات گروه علوم تجربی ۳۰ میلیون تومان، گروه علوم ریاضی ۲۵ میلیون تومان و گروه علوم انسانی ۲۳ میلیون تومان اعلام شده بود. برخی از آنها برای تاکید بر ادعای خود مباحثی از این دست که این تیم محرمانه کار می کند، تعداد انگشت شمار فروخته می شود و مدارک هویتی داده می شود را مطرح می کردند.
امسال اما ابزارهای جدید تکنولوژیکی نیز پا به عرصه تقلب در کنکور 1400 گذاشتند و گزارش ها از تقلب با هندزفری نامرئی در کنکور 1400 و مواردی از این دست داشت. یک کانال نیز به عنوان کانال تلگرامی تقلب کنکور 1400 در مدت اخیر سروصدای زیادی به پا کرده که به آن خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: جشن تولد سارا و نیکا فرقانی اصل
کانال تلگرامی تقلب کنکور 1400
یک کانال تلگرامی به نام کلید مدیا که توسط فرد یا افرادی ناشناس اداره می شود مدعی شده که در طول کنکور 1400، یعنی دقیقا در زمان برگزاری کنکور، شمار معتنابهی از داوطلبان کنکور تجربی از طریق اطلاعات این کانال نسبت به تقلب در کنکور 1400 اقدام کرده اند.
تقلب گسترده در کنکور 1400
این کانال لحظاتی پس از آغاز کنکور مدعی شده بود که سوالات عمومی و خصوصی این آزمون را به همراه کلید سوالات در دست دارد و به تدریج آن را منتشر کرده است. این کانال با ارائه برخی اخبار مدعی شده که هر ساله تقلب گسترده ای در آزمون سراسری رخ می دهد و این مختص 1400 نیست.
البته هنوز کسی صحت و سقم این ادعای کانال مورد بحث را تایید نکرده است، اما این مدت بحث از کانال تلگرامی تقلب کنکور 1400 همواره به همین کانال ختم شده است. البته پلیس فتا از زمان انتشار چنین اخباری گفته که با همکاری وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات درصدد پیگیری دقیق ماجرا و دستگیری متخلفین است. مورد کانال تلگرامی تقلب کنکور 1400 را اگر در کنار مسئله تقلب با هندزفری نامرئی در کنکور بگذاریم، ابعاد تقلب در کنکور 1400 بسیار گسترده تر می شود.
بیشتر بخوانید: واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی
آیا تقلب در کنکور 1400 واقعیت دارد؟
همواره و در ایام نزدیک به کنکور سراسری افرادی هستند که در فضای مجازی با تبلیغات زیاد و ادعاهای عجیب، مدعی در دست داشتن سوالات و کلید سوالات کنکور می شوند و مبالغ زیادی را برای فروش سوال طلب می کنند. البته همواره با پیگیری نهادهای قضایی و پلیس فتا، برخی از این افراد به سرعت دستگیر می شوند و از کلاهبرداری بیشتر جلوگیری به عمل می آید.
استاد مسعودی معلم ریاضی با انتشار کلیپی از کانال کلید مئدیا از تقلب آشکار در کنکور سراسری 1400 پرده برداشت و مدعی است که خیلی از دانش اموزها توسط کانال تلگرامی کلید مئدیا تقلب کرده اند در تصویر زیر قسمتی از عکس از کلیپ منتشر شده را خواهید دید.
تقلب گسترده در کنکور 1400
تقلب در کنکور سراسری 1400 : برخورد وزارت اطلاعات با متخلفین
از زمانی که بحث تقلب با هندزفری نامرئی در کنکور سراسری و کانال تلگرامی تقلب کنکور 1400 مطرح شد، تا مدتی مسئولین نهادهای آموزشی کشور سکوت کردند و اکنشی نشان ندادند. اما اخیرا رئیس سازمان سنجش و البته وزارت اطلاعات نسبت به موضوع تقلب در کنکور سراسری 1400 واکنش نشان داد.
وزارت اطلاعات مدعی شده که تحرکات چند شبکه کلاهبرداری که در زمینه عرضه و فروش سوالات فعالیت دارند را شناسایی کرده است. در اطلاعیه وزارت اطلاعات آمده است:
در راستای حفظ سلامت و آرامش روانی خانوادههای داوطلبان آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مراکز علمی کشور، با اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، تحرکات چند شبکه کلاهبرداری که در زمینه عرضه و فروش سوالات غیر واقعی آزمون سراسری ۱۴۰۰ فعالیت داشتند؛ با هماهنگی دستگاه قضائی شناسایی و مورد برخورد قرار گرفته و تعدادی از سودجویان شبکهای دستگیر شدند.
پلیس فتا نیز اعلام کرده که اخیرا 20 تن از مدعیان فروش سوالات کنکور سراسری 1400 را دستگیر کرده است. سردار وحید محید رئیس پلیس سایبری کشور در این باره گفت:
در رصد پیشدستانه فضای سایبر، در بیش از ۱۰۰ کارگروه استانی و شهرستانی طی ایام منتهی به برگزاری کنکور سراسری سال ۱۴۰۰، تعداد زیادی سایت و تارنما که اقدام به فعالیت مجرمانه در این خصوص میکردند، مورد شناسایی قرار گرفتند.
بیشتر بخوانید: وام ودیعه مسکن 1400
رئیس سازمان سنجش : هیچ سوالی لو نرفت!
ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش کشور در گفتگویی به موضوع تقلب در کنکور سراسری 1400 پرداخته است و درباره تقلب ها و نگرانی ها در این باره گفته که امسال کنکور سراسری در نهایت آرامش و طی 4 روز در صحت و سلامت کامل برگزار شد. خدایی می گوید:
منبع مطلب : techrato.com