شاخ آفریقا

شاخ آفریقا



مهدی

بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

شاخ آفریقا را از این سایت دریافت کنید.

شاخ آفریقا

شاخ آفریقا

مختصات: ۹°۵۰′ شمالی ۴۹°۱۰′ شرقی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

Horn of Africa

Countries and territories

گسترش شاخ آفریقا گسترش شاخ آفریقا Demonym(s)

Horn African Horner Barbari (historical) امپراتوری اتیوپی (historical) Puntite (historical) Cushite (historical)

Major regional organizations

اتحادیه کشورهای عرب Common Market for Eastern and Southern Africa Community of Sahel-Saharan States Intergovernmental Authority on Development

Population 122,618,170 (2016 est.)

Area 1,882,757 km2

Main native languages

زبان امهری زبان سومالیایی زبان تیگرینیا زبان اورومو زبان عفار Sidamo Wolaytta

Main foreign working languages

زبان انگلیسی (widely taught) زبان عربی (co-official in Somalia, Djibouti, Somaliland & liturgical language of Muslims) زبان فرانسوی (co-official in Djibouti) زبان ایتالیایی (formerly in Eritrea and Somalia)

Religion اسلام، مسیحیت، traditional faiths، یهودیت (formerly in Ethiopia, most have migrated to اسرائیل)

Time zones یوتی‌سی ۳:۰۰+

Currency بیر اتیوپی شیلینگ سومالی ناکفای اریتره فرانک جیبوتی شیلینگ سومالی‌لند

Capitals آدیس آبابا (Ethiopia)

موگادیشو (Somalia) هرجیسا (Somaliland) اسمره (Eritrea)

جیبوتی (شهر) (Djibouti)

Total تولید ناخالص داخلی (برابری قدرت خرید) $247.751 billion (2016)

($2,020 per capita)

Total تولید ناخالص داخلی (nominal) $102.057 billion (2016)

($832 per capita)

نقشه کشورهای شاخ آفریقا

شاخ آفریقا (گاهی نیز به نام «شمال‌شرقی آفریقا» و گاهی با عنوان «شبه‌جزیرهٔ سومالی» خوانده می‌شود) یک شبه جزیره در شرق آفریقا است که صدها کیلومتر در دریای عرب پیشروی کرده که در جنوب خلیج عدن قرار دارد. این محل شرقی‌ترین پیش‌رفتگی قاره آفریقا به‌شمار می‌آید. شاخ آفریقا از جنوب به اقیانوس هند و از شمال به خلیج عدن محدود می‌شود.

منطقهٔ شاخ آفریقا دربرگیرندهٔ کشورهای اریتره، جیبوتی، سومالی و اتیوپی است. برخی جغرافیدانان سودان و کنیا را نیز جزو آن می‌دانند. این منطقه وسعتی در حدود دو میلیون کیلومتر مربع را دربر گرفته و جمعیتی بالغ بر ۹۰٫۲ میلیون نفر را در خود جای داده‌است (اتیوپی ۱۱۴ میلیون، سومالی ۱۵ میلیون، اریتره ۶ میلیون، و جیبوتی ۱ میلیون نفر).

این سرزمین به علت وجود تنگهٔ باب‌المندب برای آسیا و آفریقا ارزش راهبردی دارد، زیرا این تنگه، دریای سرخ را به اقیانوس هند می‌پیوندد.

جغرافیا و آب وهوا[ویرایش]

تصویر شاخ آفریقا، گرفته شده توسط شاتل فضایی ناسا در سال ۱۹۹۳.

شاخ آفریقا که در فاصلهٔ تقریباً برابر از خط استوا و مدار رأس‌السرطان قرار گرفته، ناحیه‌ای خشک و کم‌باران است.

سوکوترا یک جزیرهٔ کوچک در کرانه‌های سومالی در آب‌های اقیانوس هند است که بخشی از آفریقا به‌شمار می‌آید. اندازهٔ این جزیره ۳٬۶۰۰ کیلومتر مربع است. این جزیره بخشی از یمن، جنوبی‌ترین کشور شبه‌جزیرهٔ عربستان است.

تاریخچه[ویرایش]

تاریخچه[ویرایش] تاریخ باستان[ویرایش]

پادشاهی آکسام (که بنام «آکزوم» نیز شناخته می‌شود)، یک دولت آفریقایی بود که در داخل اتیوپی، اریتره، شمال سومالی و یمن واقع گشته بود و در میان فاصلهٔ قرن‌های اول و هفتم از رونق بالایی برخوردار گردید. نظر به موقعیت راهبردی شاخ آفریقا، در گذشته از این محل به منظور ایجاد محدودیت دررفت‌وآمد دریای سرخ استفاده می‌نمودند.

در دوران عهد عتیق، این منطقه همچنین منبعی سرشار از منابع حیوانی و گیاهی شناخته شده بود: مصریان باستان، یونانیان باستان و رومیان گروه‌هایی اکتشافی را به‌منظور کشف کندر، درخت صمغ مُرّمَکّی، خون سیاووشان یا سولفور سیماب به منطقه اعزام نموده و سپس این کالاها را از طریق راه کناره بخور خوشبو برمی‌گرداندند. بر این اساس، اهالی روم به این منطقه نام «رجیو آروماتیکا» را داده بودند.

تاریخ معاصر[ویرایش]

شاخ آفریقا منطقه‌ای است که دائماً شاهد بحران بوده‌است. اتیوپی به لحاظ اهمیت جمعیتی، بخش قابل ملاحظه‌ای از منطقه شاخ را اشغال نموده‌است: حدود ۸۵٪ درصد جمعیت منطقه در این کشور زندگی می‌کنند. اما در عین حال تاریخ اتیوپی درگیری‌های بسیاری را بین مسلمانان و مسیحیان بر سر منابع و زمین برای زندگی نشان می‌دهد. همچنین در دوران معاصر درگیری‌های ملی‌گرایان و طرفداران مارکسیسم – لنینیسم نیز شمائی دیگر از درگیری‌ها بوده‌است. مابقی منطقه نیز شاهد جنگ‌های پیوسته بوده‌است: یک جنگ داخلی بسال ۱۹۷۷ در سومالی اتفاق افتاد، که نتیجه آن بدون دولت ملی ماندن این کشور از سال ۱۹۹۱ به بعد بوده‌است. جنگ‌های داخلی سودانی‌ها در کشور سودان نمونه مهم دیگری از بی‌ثباتی در کل منطقه بشمار می‌رود. همچنین دیجیبوتی و اریتره نیز شاهد درگیری‌های مشابه بوده‌اند.

از آن گذشته، این منطقه دائماً شاهد بلایای طبیعی مانند قحطی‌های مکرر (در اتیوپی) یا سیل (سومالی) که به ویژه به نقاط روستایی آسیب می‌رسانند. در نتیجه، این منطقه از بالاترین سطح سوء تغذیه در جهان برخوردار بوده و همواره با بحران‌های انسانی گسترده دست و پنجه نرم می‌کند. در فاصله سال‌های ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۲، حدود دو میلیون نفر از ساکنان منطقه شاخ آفریقا، بر اثر جنگ و خشکسالی، جان خود را از دست دادند.

از سال ۲۰۰۲، شاخ آفریقا نقطه اصلی تمرکز توجه ایالات متحده، فرانسه، آلمان به‌همراه یازده کشور آفریقائی در خصوص موضوع معروف جنگ علیه تروریسم قرار گرفته‌است.

فرهنگ و مسائل نژادی[ویرایش]

کشورهای منطقهٔ شاخ آفریقا از لحاظ فرهنگی با یکدیگر پیوستگی دارند. مردم محلی برای کشاورزی از گاوآهن استفاده نموده و برای زمانی طولانی به نگهداری شتران عربی به عنوان حیوانات اهلی، اشتغال داشته‌اند. برخی از گروه‌های مهم نژادی-زبانی شاخ آفریقا به‌شرح زیر می‌باشند:

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : fa.wikipedia.org

شاخ آفریقا کجاست؟

ممکن است تا به حال کلمه‌ی شاخ آفریقا را به کرات شنیده باشید. اما واقعا شاخ آفریقا کجاست و چه کشورهایی در آن واقع شده‌اند؟ با کجارو همراه باشید. - کجارو

شاخ آفریقا کجاست؟

مینا داودی | یکشنبه, ۲۷ دی ۹۴ ساعت ۲۲:۳۰

خانهجهانگردی

ممکن است تا به حال کلمه‌ی شاخ آفریقا را به کرات شنیده باشید. اما واقعا شاخ آفریقا کجاست و چه کشورهایی در آن واقع شده‌اند؟ با کجارو همراه باشید.

شاخ آفریقا شبه جزیره‌ای در شرق آفریقا است که گاهی نیز به نام شمال شرقی آفریقا و گاهی با عنوان شبه جزیره سومالی شناخته می‌شود. این شبه جزیره صدها کیلومتر در دریای عرب پیشروی کرده و در طول کناره جنوبی خلیج عدن قرار دارد. این محل، شرقی‌ترین پیش رفتگی قاره آفریقا محسوب می‌شود. شاخ آفریقا از سوی جنوب به اقیانوس هند و از سوی شمال به دریای سرخ محدود می‌شود.

منطقه شاخ آفریقا دربرگیرنده کشورهای اریتره، جیبوتی، سومالی و اتیوپی است. برخی جغرافی‌دانان، سودان و کنیا را نیز جز آن می‌دانند. این منطقه وسعتی در حدود ۲ میلیون کیلومتر مربع را در بر گرفته و جمعیتی بالغ بر ۹۰/۲ میلیون نفر را در خود جای داده‌است (اتیوپی ۷۵ میلیون، سومالی ۱۰ میلیون، اریتره ۴/۵ میلیون، و جیبوتی ۰/۷ میلیون نفر). این سرزمین به دلیل وجود تنگه باب‌المندب برای آسیا و آفریقا ارزش راهبردی دارد، زیرا این تنگه دریای سرخ را به اقیانوس هند وصل می‌کند.

منطقه‌ی شاخ آفریقا دائما شاهد بحران بوده‌است. اتیوپی از نظر اهمیت جمعیتی، بخش قابل ملاحظه‌ای از منطقه شاخ را اشغال کرده است (حدود ۸۵٪ درصد جمعیت منطقه در این کشور زندگی می‌کنند). اما در عین حال تاریخ اتیوپی درگیری‌های بسیاری را بین مسلمانان و مسیحیان سر منابع و زمین برای زندگی نشان می‌دهد. همچنین در دوران معاصر درگیری‌های ملی‌گرایان و طرفداران مارکسیسم – لنینیسم نیز نمونه‌ی دیگر از درگیری‌ها بوده است.

مابقی منطقه نیز شاهد جنگ‌های پیوسته بوده‌ است: در سال ۱۹۷۷ جنگ داخلی  در سومالی اتفاق افتاد که نتیجه آن بدون دولت ملی ماندن این کشور از سال ۱۹۹۱ به بعد بود. جنگ‌های داخلی سودانی نمونه مهم دیگری از بی‌ثباتی در کل منطقه به شمار می‌رود. همچنین جیبوتی و اریتره نیز شاهد درگیری‌های مشابه بوده‌اند.

از آن گذشته، این منطقه دائما شاهد بلایای طبیعی مانند قحطی‌های مکرر (در اتیوپی) و یا سیل (سومالی) است که به ویژه به نقاط روستایی آسیب می‌رسانند. در نتیجه، این منطقه از بالاترین سطح سو ءتغذیه در جهان برخوردار بوده و همواره با بحران‌های انسانی گسترده دست و پنجه نرم می‌کند. در فاصله سال‌های ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۲، حدود دو میلیون نفر از ساکنان منطقه شاخ آفریقا، بر اثر جنگ و خشکسالی، جان خود را از دست دادند.

از سال ۲۰۰۲، شاخ آفریقا نقطه اصلی توجه ایالات متحده، فرانسه و آلمان به‌ همراه یازده کشور آفریقائی در خصوص موضوع معروف جنگ علیه تروریسم قرار گرفته‌است.

مطالب مرتبط:

اهرام باشکوهی که در مصر نیستند

اهرام فراموش شده نوبیان ؛ مروئه

هواپیمای مسافربری در سودان جنوبی سقوط کرد

از بی پناهی تا امید؛ تیم پناهندگان در المپیک ریو ۲۰۱۶

منشور کوروش | تاریخچه اولین نماد حقوق بشر + ترجمه

دیدگاه

سفر خود را برنامه‌ریزی کنید

رستوران

کافه گریل 458

کافه هوکا (شریعتی)

رستوران ایران زمین

رستوران شاندیز (سعادت آباد)

رستوران ایتالیایی نارلی (نارلی برگر)

هتل

هتل های کیش

هتل های مشهد

هتل های تهران

هتل های قشم

هتل های تبریز

دیدنی

دیدنی های مشهد

دیدنی های شیراز

دیدنی های اصفهان

دیدنی های کیش

دیدنی های تهران

مقاصد محبوب

مشهد

ایروان

استانبول

کیش

اصفهان

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : www.kojaro.com

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب