مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
صندوق کار افرینی امید را از این سایت دریافت کنید.
مرکز پژوهشها
مجلس شورای اسلامی از نخستين دوره، برای كارشناسی طرحها و لوايح، از مشورت موردی كارشناسان استفاده ميكرد. در عين حال، اساس كار برفهم شخصی و توان علمی خود نمايندگان متكی بود؛ لكن از اواخر سال 1371 به دستور هيأت رئيسه محترم مجلس، نهادی مستقل، دائمی و سازمان يافته به نام «مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی» برای ارائه خدمات مستمر كارشناسی و مطالعاتی در كنار مجلس قرار گرفت. مراحل قانونی تأسيس اين مركز در پاييز سال 1374 به انجام رسيد.
جزئیات متن قانونشماره۱۶۹۵۴۲/ت۵۴۴۵۶هـ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ وزارت کشور
وزارت جهادکشاورزی ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ـ نهاد ریاست جمهوری
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
هیأت وزیران در جلسه ۱۳۹۶/۱۲/۲۷ به پیشنهاد شماره ۵۵۳۸۰ مورخ ۱۳۹۶/۵/۹
نهاد ریاست جمهوری و به استناد بند (و) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، اساسنامه صندوق کارآفرینی امید را به شرح زیر تصویب کرد:
اساسنامه صندوق کارآفرینی امید
ماده۱ـ صندوق کارآفرینی امید که در این اساسنامه به اختصار «صندوق» نامیده میشود، مؤسسه اعتباری است که به عنوان یک مؤسسه عمومی غیر دولتی دارای شخصیت حقوقی و استقلال اداری و مالی بوده و طبق مفاد این اساسنامه اداره میشود و در مواردی که در این اساسنامه پیش بینی نشده است تابع قانون پولی و بانکـی کشور ـ مصوب۱۳۵۱ـ، قانون عملیات بانکی بدون ربا ـ مصوب ۱۳۶۲ـ، قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی ـ مصوب ۱۳۸۳ـ و قانون تجارت ـ مصوب ۱۳۱۱ـ با اصلاحات بعدی آن، خواهد بود.
ماده۲ـ مدت فعالیت صندوق نامحدود است.
ماده۳ـ مرکز اصلی صندوق تهران است و میتواند به منظور تحقق اهداف و انجام وظایف خود با رعایت قوانین و مقررات مربوط نسبت به تأسیس شعب جدید با اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدام نماید.
ماده۴ـ سرمایه صندوق مبلغ هجده هزار و نهصد و سی میلیارد و پانصد و بیست و پنج میلیون و چهارصد و شصت هزار و دویست و هفتاد و نه (۲۷۹ر۴۶۰ر۵۲۵ر۹۳۰ر۱۸) ریال میباشد.
ماده۵ ـ منابع مالی صندوق عبارت است از:
الف ـ کمکهای فنی و اعتباری دولت و وجوه اداره شده و سایر اعتبارات مندرج در
قوانین و مقررات مربوط.
ب ـ حق عضویت و سپرده حسابهای قرضالحسنه پسانداز اشخاص حقیقی و حقوقی نزد صندوق.
پ ـ سپرده حسابهای قرضالحسنه ویژه.
ت ـ اقساط دریافتی تسهیلات و وامهای اعطایی.
ث ـ تسهیلات قرضالحسنه اعطایی شبکه بانکی.
ج ـ کمکها و هدایای نقدی و غیرنقدی و تسهیلات اعطایی اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و بینالمللی با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
چ ـ کمکهای فنی و اعتباری دستگاههای اجرایی، بانکها، مؤسسات اعتباری و بیمهها.
ح ـ درآمد ناشی از فعالیتهای صندوق اعم از کارمزد تسهیلات اعطایی، سود حاصل از انواع سپردههای بانکی، عواید حاصل از خرید و فروش سهام و اوراق مشارکت.
خ ـ درآمد حاصل از فروش اموال منقول و غیرمنقول.
د ـ درآمدهای وقفی و نذورات به عنوان منبع تأمین مالی خرد اسلامی.
ذ ـ سایر منابع مالی با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
تبصره ـ صندوق به عنوان قائم مقام قانونی صندوق مهر امام رضا (ع) است و منابع مالی، سرمایه، دارایی ها، حقوق و مطالبات، تعهدات و اعتبارات شامل تسهیلات اعطایی، مانده آن و برگشتی وام های اعطایی متعلق به صندوق مهر امام رضا(ع) حسب مورد جزو منابع مالی و برعهده صندوق خواهد بود.
ماده۶ ـ موضوع فعالیت و حدود عملیات صندوق به شرح زیر است:
الف ـ تجهیز منابع مالی جهت فعالیتهای اعتباری، اعطای انواع تسهیلات مالی از جمله تسهیلات قرضالحسنه و ارایه خدمات الکترونیکی و صدور انواع کارتهای اعتباری و نیز کمک مالی به اشخاص حقیقی و حقوقی با اولویت مناطق روستایی و محروم کشور.
ب ـ اعطای تسهیلات قرض الحسنه به منظور حمایت، توانمندسازی و ساماندهی زنجیرههای تولید، خوشههای کسب و کار، پشتیبانان مشاغل خانگی، خویشفرمایی و ایجاد و توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک و نیز حمایت از طرحهای کارآفرینی از جمله اجتماعی و دانش آموزی.
پ ـ قبول و اعطای عاملیت ارایه خدمات مالی و بانکداری و وجوه اداره شده در راستای اهداف صندوق در چارچوب ضوابط و تعهدات مندرج در تفاهم نامه ها و قراردادهای منعقده.
ت ـ اعطای تسهیلات قرض الحسنه به صورت شبکهسازی و نشان تجاری (نمانام) با مشارکت کلیه سازمانها و ذینفعان و کارآفرینان برای ایجاد اشتغال پایدار.
ث ـ اعطای تسهیلات قرضالحسنه اشتغال، ازدواج، ساخت، تأمین و تعمیرات مسکن و رفع نیازهای ضروری مانند هزینه های تهیه جهیزیه، درمان بیماری و کمک هزینههای تحصیلی با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته و گروههای اجتماعی کم درآمد.
ج ـ انجام امور مربوط به جذب منابع پولی و سایر فعالیت های پولی موضوع فعالیت صندوق.
چ ـ افتتاح حسابهای قرضالحسنه ویژه.
ح ـ افتتاح حساب قرضالحسنه پسانداز اشخاص حقیقی و حقوقی.
خ ـ قبول و انجام وظایف وکالت، وصایت، نظارت، تولیت، نمایندگی و اداره امور مربوط به اموال مشتریان طبق قوانین و مقررات مربوط.
د ـ قبول و جمع آوری کمک های بلاعوض نقدی، هدایا و سپرده های قرض الحسنه ی مردم، سازمان ها، نهادهای دولتی و عمومی غیردولتی، بخش خصوصی و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی در جهت تقویت بنیه ی مالی صندوق.
ذ ـ تحصیل وام و اعتبار از داخل و خارج از کشور با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
ر ـ انعقاد قرارداد و تأمین منابع مالی مربوط جهت ارایه خدمات فنی، مالی و مشاورهای، آموزشی و تحقیقاتی و توانمندسازی و بازاریابی در حوزه وظایف اشتغال و کارآفرینی.
ز ـ ایجاد نظام تأمین مالی خرد به منظور اعطای تسهیلات قرض الحسنه.
ژ ـ خرید سهام صندوقهای خرد محلی، منطقهای یا محصولی تخصصی یا بانک های موضوعی با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
س ـ تأسیس، بهرهبرداری و توسعه مراکز حمایتی نظیر مراکز شتاب دهنده با هدف راهبری تخصصی و ایجاد زنجیره حمایتی همافزا در راستای اهداف و مأموریتهای صندوق.
ش ـ ایجاد شرکت ها و مؤسسات وابسته با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
ماده۷ـ ارکان صندوق عبارت است از:
الف ـ هیأت امنا. ب ـ هیأت مدیره . پ ـ مدیر عامل.
ت ـ بازرس قانونی(حسابرس).
ماده۸ ـ اعضای هیأت امنا عبارتند از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی (رئیس هیأت امنا)، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، سرپرست نهاد ریاست جمهوری و وزرای کشور، جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، ورزش و جوانان و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون علمی و فناوری رییس جمهور.
تبصره ـ دبیری هیأت امنا بر عهده مدیر عامل صندوق است و در جلسات بدون حق رأی شرکت می کند.
منبع مطلب : rc.majlis.ir
صندوق کارآفرینی امید حامی کسب و کارهای خرد و کوچک
منبع مطلب : www.karafariniomid.ir