مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
علت فشار چشم را از این سایت دریافت کنید.
دلیل بالا رفتن فشار چشم چیست
دلیل بالا رفتن فشار چشم می تواند عوامل زمینه ای و محیطی داشته باشد. دلیل بالا رفتن فشار چشم می تواند در اثر کهولت سن، ورزش، داروها و ... باشد
شما اینجا هستید مقالات
دلیل بالا رفتن فشار چشم چیست
دلیل بالا رفتن فشار چشم چیست
گردآوری شده توسط : گروه تحقیقاتی کلینیک چشم بینایی
آخرین به روز رسانی :1399/08/28
مطالب مربوط با دلیل بالا رفتن فشار چشم چیست
انواع عوارض چشمی و مراقبت از چشم در برابر آن ها
با بالارفتن قندخون در افراد دیابتی و با پیشرفت این بیماری در بدن فرد مبتلا به بیماری های زیادی گرفتار می شود از جمله عوارض دیابت ،دیابت چشمی است که اغلب باعث کم بینائی یا نابینائی فرد مبتلا می شود.
بهترین برندهای تزریق بوتاکس کدامند
بهترین برندهای تزریق بوتاکس در ایران آنهایی هستند که تاثیرگذاری و ماندگاری بالاتری دارند. البته برخی مواقع فاکتورهای دیگری اهمیت پیدا می کنند.
آیا جراحی لیزیک می تواند شما را کور کند
جراحی لیزیک یک جراحی نسبتا کم خطر و موفق محسوب می شود.اگرچه ممکن است عوارضی ایجاد کند ولی باعث کوری نمی شود.
چگونه چشمان خود را سالم نگه داریم؟
آشنایی با روش های سالم نگه داشتن چشم ها از مهمترین دغدغه های افراد می باشد. برای آشنایی با روش های سالم نگه داشتن چشم ها با ما همراه باشید.
آشنایی با روش های پیشگیری از آب سیاه
آب سیاه چشم یا گلوکوم از جمله بیماری های خطرناک چشمی محسوب می شود که در صورت ابتلا و عدم درمان به موقع می تواند در مدت نسبتا کوتاهی موجب نابینایی فرد گردد.
تفاوت معاینه چشم اطفال با بزرگسالان چیست؟
برای درمان بیماری های چشمی که برای افراد در سنین مختلف به وجود می آید، روش های درمانی مختلفی وجود دارد که در این مقاله با تفاوت های معاینه چشم اطفال با بزرگسالان آشنا خواهید شد.
مراقبت های بعد از کاشت لنز کدامند
مراقبت های بعد از کاشت لنز از جمله مهم ترین اقداماتی است که باید پس از عمل جراحی به خوبی آن ها را انجام داده تا مانع از بروز عوارض عمل شده و از رخداد هر اتفاقی جلوگیری نمایید
کنتراست چشم چیست و چرا اهمیت دارد
نقش کنتراست چشم و اهمیت آن در رانندگی هنگام شب بسیار چشمگیر است افرادی که در هنگام شب قادر به تشخیص اجسام نیستند از کنتراست چشم و اهمیت آن بی اطلاع هستند.
جلوگیری از خستگی چشم هنگام استفاده از دستگاه های دیجیتال
قطره در جلوگیری از خستگی چشم هنگام استفاده از دستگاه های دیجیتال موثر است.پلک زدن در جلوگیری از خستگی چشم هنگام استفاده از دستگاه های دیجیتال موثر است.
آیا بیماری پارکینسون به چشم ها آسیب میزند
بیماری پارکینسون یکی از بیماری ها در بین سنین بالا بوده ک احتمال رساندن آسیب ب چشم را خواهد داشت که در این مقاله با بیماری پارکینسون و ارتباط آن با چشم آشنا می شوید.
دلایل بالا رفتن فشار چشم
فشار چشم یکی از مشکلات چشم است که باید به عنوان یک وضعیت هشدار دهنده برای ابتلای فرد به آب سیاه تلقی شود. این مشکل در اثر فشار مایع داخلی چشم ایجاد می شود که دلایل مختلفی دارد. دلیل بالا رفتن فشار چشم می تواند در اثر عوامل مختلفی از جمله بیماری های چشم، کهولت سن، داروها، ورزش و ... باشد. در این مقاله می خواهیم با بررسی این مشکل، دلایل بالا رفتن فشار چشم را بررسی کنیم.
چشم
چشم یکی از اجزای مهم بدن و به عنوان مهم ترین عضو دستگاه بینایی انسان ها شناخته می شود که قابلیت مشاهده محیط اطراف را به انسان ها می دهد. در واقع چشم عضو مهمی است که فقدان آن برای انسان می تواند بسیار دردآور و پشیمان کننده باشد. چشم ها نور را شناسایی می کنند و با تبدیل آن به پیام های الکتروشیمیایی، می توانند تصویر واضحی از اجسام پیرامون داشته باشند. چشم را می توان یک اندام نوری پیشرفته دانست که در حیوانات و گونه های مختلف جانوران، ساختار پیچیده و متفاوتی دارند.
جالب است بدانید قدرت بینایی انسان ها 576 مگاپیکسل مشاهده شده است. در ادامه می خواهیم به یکی از مشکلاتی که ممکن است برای این عضو حیاتی انسان ها پیش آید، صحبت کنیم و بال دلایل آن بیشتر آشنا شویم.
فشار چشم چیست؟
فشار چشم يا فشار داخل چشم (IOP) به فشار ناشی از مایع داخلی چشم اطلاق می شود. این مشکل از طریق روشی به نام تونومتری تشخیص داده می شود که می تواند یکی از مهمترین راه های ارزیابی و بررسی بیماران مبتلا و یا در شرف ابتلا به آب سیاه باشد. شما برای بررسی فشار چشم خود نیاز دارید تا به متخصصین چشم پزشک مراجعه کنید تا این مشکل بررسی شود.
در تعریف دیگر می توان به بیان ساده گفت فشار چشم، فشاری است که با لمس قدام حس می شود. این فشار ناشی از فشار مایع زلالیه بر واحد سطح لایه خارجی است که در صورت تولید یا خروجی بیش از حد ایجاد می شود. تونومتر ها این فشار ناشی از مایع داخلی چشم را برحسب میلی متر جیوه محاسبه و اندازه گیری می نمایند.
فشار چشم چیستبررسی فشار چشم از نظر فیزیولوژی
فشار داخل چشم با تولید و تخلیه رطوبت آبی توسط جسم مژگانی و تخلیه آن از طریق شبکه ترابکولار و جریان خروجی فوق حفره ای تعیین می شود. دلیل این امر این است که شوک زجاجیه ای در قسمت خلفی دارای حجم نسبتاً ثابتی است و بنابراین بر تنظیم فشار داخل چشم تأثیر نمی گذارد.
در شیوه محاسبه این فشار از یک معادله مهم که به معادله گلدمن معروف است، استفاده می شود که همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، از پارامتر های مختلفی تشکیل شده است.
P0: فشار چشم بر حسب میلی متر جیوه است
F: میزان تشکیل شوک آبی در میکرولیتر به ازای هر دقیقه
U: جذب شوک آبی از طریق مسیر فوق حفره ای بر حسب میکرو لیتر بر دقیقه
C: امکان خروجی به ازای هر میکرولیتر در دقیقه و در میلی متر جیوه است
Pv: فشار وریدی اپیزولرال در میلی متر جیوه است
بررسی فشار چشم و دلایل به وجود آمدن آندلیل بالا رفتن فشار چشم
از جمله دلیل بالا رفتن فشار چشم می توان به موارد مختلفی اشاره نمود که عبارتند از:
ناپایداری ها در طول روز: در مورد دلیل بالا رفتن فشار چشم باید بدانید فشار داخل چشم در کل شب و روز متفاوت بوده و در طول می تواند بین 3 تا 6 میلی متر جیوه تغییر کند. این عامل می تواند سبب تغییر و افزایش گلوکوماتوز چشم ها شود. در طول شب، فشار چشم ممکن است با وجود تولید آرام تر زلالیه کاهش نیابد.منبع مطلب : www.binaii.com
فشار چشم چگونه به وجود می آید؟
فشار داخل چشمی، فشاری است که در اثر تولید مایع زلالیه و تغییر حجم کروئید و تونوسیتی عضلات خارج چشمی ایجاد شده و مقدار متوسط آن 15 میلی متر جیوه می باشد. زمانی که فشار چشم از 21 میلی متر جیوه بالاتر رود، نیرویی در داخل چشم ایجاد شده که می تواند به عصب بینایی چشم آسیب رساند.
فشار چشم چگونه به وجود می آید؟
فشار چشم چگونه به وجود می آید؟ تشخیص فشار چشم، قرص فشار چشم و درمان سریع آن، فشار چشم و سر درد
تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴آخرین به روز رسانی: ۱۴۰۱-۰۶-۱۴ زمان مطالعه: 4 دقیقه
فهرست مطالب
فشارچشم
فشار داخل چشمی، فشاری است که در اثر تولید مایع زلالیه و تغییر حجم کروئید و تونوسیتی عضلات خارج چشمی ایجاد شده و مقدار متوسط آن ۱۵ میلی متر جیوه می باشد. زمانی که فشار چشم از ۲۱ میلی متر جیوه بالاتر رود، نیرویی در داخل چشم ایجاد شده که می تواند به عصب بینایی چشم آسیب رساند. می توانید با متخصص چشم پزشک گفت و گو کنید .
درمان فشار بالای چشم بسیار اهمیت دارد چرا که ممکن است به بیماری گلوکوم (آب سیاه) منجر شود.
تغییرات مداوم فشار داخل چشم که بدون درمان باقی بمانند، در نهایت می توانند باعث مشکلات بینایی و منجر به بیماری های جدی چشم شوند.
متخصص آنلاین چشم پزشک
فشار بالای چشم چه علائمی دارد؟
توجه داشته باشید که خودتان نمی توانید متوجه شوید که آیا فشار چشم تان بالاست یا نه، چرا که هیچ نشانه ای از قبیل درد چشم یا قرمزی چشم در این عارضه وجود ندارد.
در طول معاینه کامل، چشم پزشک فشار چشم را اندازه گیری کرده و آن را با سطوح نرمال مقایسه می کند. در نهایت اگر فشار چشم تان بالاست متوجه خواهد شد.
چه دلایلی باعث بالا رفتن فشار چشم می شود؟
مصرف الکلمصرف کافئین سرفه
بلند کردن اجسام سنگین
مصرف داروهای خاصی مانند کورتیکواستروئیدها
آسیب دیدن چشم ها ضربه دیدن چشم
دیابتابتلا به بیماری هایی از قبیل آب سیاه
بالا رفتن سن
داشتن سابقه خانوادگی فشار چشم
جراحی چشم
درمان فشار چشم
اگر چشم پزشک متوجه شود که فشار چشم تان بالاست احتمالا در مرحله اول قطره کاهش فشار چشم تجویز خواهد کرد. ولی از آنجایی که این داروها ممکن است اثرات جانبی داشته باشند، بعضی پزشکان در صورتی دارو تجویز می کنند که بیمار نشانه های گلوکوم را داشته باشد.
اگر قطره های چشمی موثر واقع نشد در قدم بعد، پزشک روش های دیگر درمان گلوکوم را تجویز خواهد کرد که یکی از این روش ها جراحی است.
به دلیل اهمیت جلوگیری از بیماری آب سیاه توصیه می شود به طور مرتب برای چک کردن فشار چشم به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید.
نوشته های مشابه
بلفاریت چشم چیست و چه علائمی دارد؟
۱۴۰۱-۰۴-۰۹
علت ضعیف شدن چشم کودکان و علائم ضعیفی چشم در کودکان چیست؟
۱۴۰۰-۰۸-۱۸
درمان های خانگی فشار چشم
اسید داکوساگزنئوئیک مصرف کنید
اسید داکوساگزنئوئیک یک نوع اسید چرب امگا۳ است که عملکرد شبکیه سالم را حفظ کرده و از ایجاد فشار در چشم جلوگیری می کند.
این اسید امگا ۳ در ماهی قزل آلا، ماهی تن، ساردین، صدف و شاه ماهی یافت می شود. سعی کنید هر دو هفته یک بار از این مواد غذایی مصرف کنید.
از چربی های ترانس اجتناب کنید
همانطور که در بالا ذکر شد، اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش فشار داخل چشم کمک می کند. با این حال، غذاهایی که دارای چربی ترانس بالا هستند، مانع از عملکرد امگا ۳ در بدن شده که می توانند منجر به افزایش فشار چشم شوند.
در نتیجه، ایده خوبی است که مصرف غذاهای غنی از چربی های ترانس را محدود کنید. این غذاها عبارتند از:
غذاهای فرآوری شده یا پخته شده
غذاهای سرخ شده بستنی ذرت بو داده و گوشت گاو.
غذاهای حاوی لوتئین و زاکسنتین مصرف کنید
غذاهای حاوی منابع عالی لوتئین و زاکسنتین عبارتند از :
کلم اسفناج گلاب سبزیجات بروکسل کلم بروکلی و زرده تخم مرغ خام.
سعی کنید حداقل یکی از این غذاها را در هر وعده غذایی روزانه قرار دهید.
سطح انسولین بدن خود را کاهش دهید
افرادی که از شرایطی مانند:
چاقیدیابتو فشار خون بالا رنج می برند
اغلب به انسولین مقاوم می شوند، که در واقع سبب تولید انسولین بیشتر در بدن شده و سطوح انسولین بالا باعث افزایش فشار چشم می شود.
برای حل این مساله توصیه می شود از غذاهایی که میتواند موجب افزایش ناگهانی در میزان انسولین شوند استفاده نکنید.
این غذاها عبارت اند از: قند، نان، ماکارونی، برنج، غلات و سیب زمینی
یکی دیگر از راه های پایین نگه داشتن انسولین ورزش کردن است. سعی کنید حد اقل ۳۰ دقیقه در روز و سه تا پنج بار در هفته تمرین کنید.
شما میتوانید از طریق مشاوره با پزشکان متخصص چشم پذیرش۲۴، پاسخ مناسب پرسشهای خود را بیابید. و به صورت شبانه روزی و آنلاین از چشم پزشک مورد نظرتان، مشاوره آنلاین چشم بگیرید.
شما عزیزان میتوانید، در صورت داشتن هرگونه سوالی در زمینه چشم و فشار چشم، در قسمت نظرات برای ما بنویسید. پزشکان متخصص چشم پذیرش ۲۴، به آنها در سریعترین زمان ممکن پاسخ خواهند داد.
سوالات متداول درباره فشار چشم
پاسخ سوالات تحت نظر و مورد تایید اقای دکتر سعید رضا مشفقی متخصص چشم پزشکی میباشد.
آیا بین فشار چشم و سردرد رابطهای است؟
هر سر درد و درد چشمی معادل فشار چشم نیست. گاهی اوقات افرادی به متخصص چشم پزشکی مراجعه میکنند که سر درد و چشم دردهای محدودی به چشم دارند و آنها الزاما دچار فشار چشم نیستند. درد چشم زمانی به سر درد منجر میشود که میزان آن به بالای ۳۰ میلیمتر جیوه برسد و معمولا همراه با علائمی چون قرمزی چشم، سر دردهای قابل توجه، احساس تهوع و پخش نور خواهد بود. گاهی نیز این درد چشم میتواند نشان دهنده سینوزبت فعال و میگرن باشد.
منبع مطلب : www.paziresh24.com