نقاشی در مورد میکروب ها برای کلاس دوم



مهدی

بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

نقاشی در مورد میکروب ها برای کلاس دوم را از این سایت دریافت کنید.

مصاحبه با میکروب کلاس دوم

مصاحبه با میکروب کلاس دوم/دانش آموز:هی سلام ... روی سیب من بهت خوش میگذرهمیکروب :آره اینجا من تغذیه می کنم و همه جا رو بهم می ریزم.

مصاحبه با میکروب کلاس دوم

دسته بندی: تحقیق برای بچه ها, کلاس دوم

بازدید

مصاحبه با میکروب کلاس دوم

مقدمه:

بعضی موقع می دیدم که وقتی مامانم برام میوه یا نون توی کیفم میذاره بعضی جاهاش کمی خراب شده خیلی کنجکاو بودم تا اینکه در مدرسه به معلمم گفتم و معلمم به من گفت که باید با میکروسکوپ یا ذره بین اونو ببینم و بلاخره موفق شدم که میکروب رو در زیر میکروسکوپ ببینم.

دانش آموز:

هی سلام … روی سیب من بهت خوش میگذره

میکروب :

آره اینجا من تغذیه می کنم و همه جا رو بهم می ریزم.

دانش آموز:

تو کی هستی ؟

میکروب:

من موجود ریزی هستم که با چشم عادی نمی توانید مرا ببینید و از این بابت خیلی خوشحالم.

مصاحبه با میکروب کلاس دوم

دانش آموز:

میشه بگی چرا همه چیز رو خراب می کنی ؟

میکروب: هی صبر کن … صبر کن … ما میکروب ها 2 نوع هستیم :بعضی از میکروب ها مضرند و بعضی دیگر مفیدند.

اعداد میکروب‌های مفید، بیش از انواع زیان‌آور است.

میکروب های مضر، باعث فاسد شدن میوه و خوراکی و غذا میشه.

ولی میکروب های مفید می توانند انگور را سرکه و یا شیر را به پنیر یا ماست تبدیل کنند.

بعضی از واکسن ها از میکروب ها ساخته می شوند.

دانش آموز:

چه کاری بکنیم که تو مواد خوراکی و میوه و نان رو فاسد نکنی؟

میکروب :

ای کلک می خوای منو از بین ببری … حالا باشه بهت میگم!

برای از بین برن میکروب باید غذا رو خوب بپزید یا آب رو بجوشانید و یا تمام مواد خوراکی را استریل کنید، یا در مجاورت هوا قرار ندهید، یا در فریزر یخچال و مدت کوتاهی نگهداری کنید.

دانش آموز:

از دیدنت خوشحال نشدم ولی خیلی چیزا یاد گرفتم، امیدوارم اون یکی میکروب های مفید رو ببینم.

میکروب :

هی روزگار بهش درس میدی آخرش هم از من خوشش نیومد.

مصاحبه با میکروب کلاس دوم

تهیه و تنظیم: تیم محتوای سایت کلاس درسی

چرا عالم تماشاخانه ی شگفتی های آفرینش است

چرا حیواناتی مثل کلاغ را در قفس نگهداری نمی کنند

چرا باید مدرسه بسازیم

درباره دلیل نگهداری مواد غذایی در جاهای مختلف از بزرگ ترها بپرسید

تحقیق در مورد گربه کلاس دوم

منبع : KelaseDarsi.ir

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : kelasedarsi.ir

میکروب چیست ؟ — به زبان ساده – فرادرس

میکروب به ارگانیسم‌هایی که اندازه‌های کوچکی دارند و اغلب از نوع تک سلولی هستند، اشاره دارد. باکتری‌ها، آرکی‌باکترها، قارچ‌ها جزیی از میکروب‌ها هستند.

میکروب چیست؟ — به زبان ساده

آخرین به‌روزرسانی: ۵ خرداد ۱۴۰۰ زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

زیست شناسی، علوم پایه ۱۹۱۰۰ بازدید

میکروب (Microbe) یک موجود زنده با اندازه‌ای بسیار کوچک است که تنها با چشم ‌مسلح قابل مشاهده است. نمونه‌‌هایی از میکروب ها شامل باکتری‌‌ها، آرکی باکترها، جلبک‌‌ها، تک یاخته‌‌ها و جانوران میکروسکوپی مانند کنه و مایت‌ها هستند.

فهرست مطالب این نوشته

فیلم آموزش آشنایی با انواع میکروب ها به زبان ساده

انواع میکروب

نمونه‌‌هایی از انواع میکروب‌‌

میکروب ها موجوداتی هستند که همیشه به عنوان موضوعی جذاب برای مطالعه توسط دانشمندان زیست شناسی و پزشکی به شمار می‌آیند. در واقع، پیش از زمانی که «آنتون فون لیوونوئک» (Anton von Leeuwenhoek) میکروسکوپ را اختراع کند، انسان‌ها نمی‌دانستند که میکروب ها وجود دارند، تا آن زمان تصور می‌شد که پدیده‌‌هایی مانند بیماری و فاسد شدن مواد غذایی ناشی از ‌بخارات موجود در هوا‌ یا ‌تولید خود به خود عوامل فاسد کننده (نظریه خلق الساعه)‌ هستند.

تصویر ۱: آنتون فون لیوونوئک کسی که اولین میکروسکوپ را اختراع کرد.

اختراع میکروسکوپ توسط لیوونوئک پیشرفت‌های بسیاری را در مورد شناخت این موجودات زنده کوچک رقم زد. پس از این دوران بود که دانشمند بزرگ فرانسوی «لوئیز پاستور» (Louis Pasteur) متوجه شد که بسیاری از بیماری‌‌ها توسط میکروب ها ایجاد می‌شوند و به همین دلیل روشی را برای از بین بردن این موجودات ابداع کرد که این روش پاستوریزاسیون نام گرفت، امروزه از روش پاستوریزاسیون برای از بین بردن انواع میکروب ها در صنایع مواد غذایی به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اکنون می‌دانیم که انواع میکروب‌‌ مسئول بسیاری از پدیده‌هایی هستند که در جهان اطراف ما اتفاق می‌افتند. میکروب ها تقریباً در همه جا یافت می‌شوند، به جز محیط‌‌هایی که توسط انسان به صورت مصنوعی استریل شده‌اند. حتی این‌ محیط نیز باید دائماً استریل شده و با دقت محافظت شوند، در غیر این صورت میکروب ها می‌توانند به آن‌ها نفوذ کرده و آن‌ها را آلوده کنند.

میکروب ها در آب، خاک، پوست و دستگاه گوارش انواع جانوران و حتی گیاه زندگی می‌کنند. به همین دلیل است که همه موجودات زنده باید دارای سیستم ایمنی باشند، زیرا برخی از میکروب ها می‌توانند خطراتی را برای جانداران دیگر ایجاد کنند و باعث ایجاد بیماری شوند. از سویی دیگر، بسیاری از میکروب ها می‌تواند برای محیط زیست و سایر جانداران مفید باشند.

تصویر ۲: میکروب های موجود در سیستم گوارش بدن انسان

میکروب‌‌ها مانند همه ارگانیسم‌‌ها در اکوسیستم‌‌هایی که زندگی می‌کنند، نقش مهمی‌ را بر عهده دارند. در ادامه مطلب به بررسی چند مورد از نقش‌های میکروب ها در اکوسیستم‌ها می‌پردازیم.

فیلم آموزش آشنایی با انواع میکروب ها به زبان ساده

در ویدئوی زیر، به پرسش میکروب چیست پاسخ داده می‌شود و همچنین، انواع میکروب‌ها توضیح داده می‌شوند.

انواع میکروب

میکروب یا ‌ارگانیسم میکروسکوپی‌ یک موجود زنده است که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست. برای دیدن آن‌ها باید از میکروسکوپ استفاده کنیم.

میکروب یک اصطلاح بسیار کلی است که برای توصیف انواع مختلفی از اشکال موجودات زنده با اندازه‌‌ها و خصوصیات منحصر به فرد و مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد:

باکتری‌ها آرکی باکتر‌ها قارچ‌ها آغازیان ویروس‌‌ها جانوران میکروسکوپی گیاهان میکروسکوپی

بدن انسان برای انواع گونه‌های میکروبی به عنوان زیستگاه شناخته می‌شود. گیا‌هان میکروسکوپی نیز در گروه میکروب‌ها قرار می‌گیرند، اگرچه آن‌ها به طور کلی در بدن انسان زندگی نمی‌کنند.

در ادامه به معرفی و بررسی خصوصیات هر یک از انواع میکروب‌ها می‌پردازیم.

باکتری‌ها

باکتری‌ها موجودات میکروسکوپی تک سلولی هستند که سلول‌های آن‌ها هیچ هسته‌ای ندارند و یک دیواره سلولی از جنس پپتیدوگلیکان اطراف آن‌ها را احاطه کرده است. باکتری‌‌ها نوادگان مستقیم اولین ارگانیسم‌‌هایی هستند که روی کره زمین زندگی می‌کردند و شواهد فسیلی نشان دهنده وجود آن‌ها در حدود 3٫5 میلیارد سال پیش هستند.

باکتری‌ها اندازه‌های متفاوتی دارند، بیشتر باکتری‌ها بسیار کوچکتر از سلول‌های انسان هستند، اگرچه تعداد کمی ‌از آن‌ها بسیار بزرگ‌تر از سلول‌های انسانی بوده و برخی دیگر به اندازه ویروس‌ها کوچک هستند. آن‌ها معمولاً هیچ اندامک پیچیده‌ای از نوع اندامک‌های غشادار (مانند هسته، میتوکندری، شبکه آندوپلاسمی) ندارند، اما یک غشای خارجی دارند. بیشتر باکتری‌ها نیز حداقل با یک لایه دیواره سلولی احاطه شده‌اند.

تصویر ۳: ساختمان باکتری باسیلوس

باکتری‌‌ها یک گروه بزرگ و متنوع هستند. اعضای آن اشکال، اندازه و کارکرد‌های زیادی دارند و تقریباً در هر محیط زیست در سراسر کره زمین زندگی می‌کنند.

باکتری‌ها که امروزه برای تمایز آن‌ها از آرکی باکترها به عنوان یوباکتر‌ها (eubacteria) یا باکتری‌های واقعی خوانده می‌شوند، موجوداتی هستند که تعداد و تنوع بالایی دارند. باکتری‌ها گروهی از میکروب ها هستند که بیشتر از سایر میکروارگانیسم‌ها مورد توجه انسان قرار گرفته‌اند.

این توجه به این دلیل است که اغلب باکتری‌ها می‌توانند در انسان بیماری ایجاد کنند. باکتری‌ها عامل بیشتر عفونت‌های پوستی هستند و همچنین می‌توانند باعث مسمومیت غذایی، ذات الریه، عفونت گلو و بسیاری از بیماری‌های دیگر شوند.

با این حال، برخی از باکتری‌ها نیز برای انسان بسیار مفید هستند. باکتری های خوب در بخش‌های مختلف دستگاه گوارش غذا در انسان حضور دارند و به انسان کمک می‌کنند تا مواد مغذی را از مواد غذایی دریافت کند و همچنین در مبارزه با عوامل بیماری‌زا که می توانند به بدن آسیب برساند، سیستم ایمنی را یاری می‌کنند.

فیلم‌های آموزشی مرتبط

آرکی باکترها

آرکی باکترها ارگانیسم‌‌های تک سلولی میکروسکوپی هستند که هسته سلولی ندارند و غشای خارجی آن‌ها حاوی لیپید‌های منحصر به فرد است. شکل ظاهری آرکی باکتر شبیه به باکتری‌ها است، آن‌ها می‌توانند اندازه و شکل مشابهی داشته باشند، مواد ژنتیکی آن‌ها از کروموزوم‌های حلقوی تشکیل شده‌ است، فاقد اندامک هستند و در محیط‌‌های مشابه باکتری زندگی می‌کنند. اما از نظر بیوشیمیایی، آرکی باکتر به همان اندازه که با انسان متفاوت هستند، با باکتری‌ها نیز تفاوت دارند.

تصویر ۴: انواع آرکی باکترها

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : blog.faradars.org

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب