شبهات حجاب

شبهات حجاب



مهدی

بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

شبهات حجاب را از این سایت دریافت کنید.

معرفی و دانلود کتاب شبهات حجاب

کتاب شبهات حجاب نوشته‌ی محمدحسین ملامیرزائی، به شبهات مهم و مطرح در سطح جامعه با نگاهی جامع و رویکردی برون دینی، عقلانی و کاملاً دقیق و منطقی، بدون حواشی و اضافات، با ادبیاتی روان و جوان‌پسند می‌پردازد. حجاب به عنوان...

خانه›دین و آیین›فقه و اصول›کتاب شبهات حجاب

معرفی و دانلود کتاب شبهات حجاب

(۱۴ رای)

نویسنده: محمدحسین ملامیرزائی

ناشر: انتشارات مجلسی

برای دانلود قانونی کتاب شبهات حجاب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب شبهات حجاب

کتاب شبهات حجاب نوشته‌ی محمدحسین ملامیرزائی، به شبهات مهم و مطرح در سطح جامعه با نگاهی جامع و رویکردی برون دینی، عقلانی و کاملاً دقیق و منطقی، بدون حواشی و اضافات، با ادبیاتی روان و جوان‌پسند می‌پردازد.

حجاب به عنوان یکی از احکام ضروری دین مبین اسلام، همیشه مورد هجوم شبهات دشمنان بوده است. زیرا حجاب و پوشش اسلامی به واقع، عیار سنجش میزان تدیّن مردم یک جامعه به شمار می‌آید و هرچه التزام عملی زنان، به حجاب بیشتر باشد بیانگر عفاف و خویشتن‌داری بیشتر آن‌ها و همینطور بیانگر غیرت و دغدغه‌مندی بیشتر مردان آن جامعه است.

از این رو دشمنان اسلام با القای شبهات، به دنبال آن هستند تا ضرورت، فوائد و کارآمدی حجاب را در ذهن زنان و مردان زیر سؤال ببرند تا بتوانند در التزام عملی آن‌ها به حجاب اسلامی خلل وارد کنند. لذا بسیار حائز اهمیت است که ضمن تبیین درست مسأله‌ی حجاب و ضرورت‌های آن، به پاسخگویی شبهات نیز پرداخته شود.

در بسیاری از نوشته‌های مربوط به شبهات حجاب، پاسخ‌های درون دینی داده شده و حال آنکه رویکرد اصلی بسیاری از شبهات، برون دینی و با تحلیل عقلانی و اجتماعی است. لذا اگر چه اساس مسأله حجاب، بر تعبّد و تسلیم بودن در برابر خداوند استوار است، اما پاسخ‌های عقلانی و با رویکرد برون دینی را نیز می‌طلبد. از این رو در این نوشتار تلاش شده است که پاسخ‌های برون دینی و عقلانی نسبت به شبهات ارائه شود. امید آنکه مورد رضایت خداوند متعال و حضرت ولی عصر (عج) قرار بگیرد.

شبهه، سخن باطلی است که خود را شبیه به حق می‌نمایاند و شناخت حق از باطل را دشوار و فرد را در گرداب شک و تردید گرفتار مى‌کند. شبهه، آفتی است که ریشه باورها و اعتقادات را می خشکاند. پس ضروریست هرگاه شبهه‌ای برایمان حاصل شد، سریعاً در یافتن پاسخ آن بکوشیم و خود را از چنگ این آفت رها کنیم. در این کتاب به برخی از شبهات پیرامون موضوع حجاب، با رویکردی برون دینی و عقلانی پرداخته شده است.

در بخشی از کتاب شبهات حجاب می‌خوانیم:

اوّل: زنان، از لحاظ ظاهری با هم تفاوت‌های زیادی دارند. اگر قرار باشد که در قانون حجاب، میزان پوشش، متناسب با هر فرد در نظر گرفته شود، لازمه‌اش آن است که به تعداد تک تک زنان، قانون مستقلی برای کیفیّت پوشش وجود داشته باشد که چنین چیزی نه شدنی است و نه مفید است. زیرا تعدّد قوانین و سختی تطبیق وضعیّت هر فردی با قوانین، موجب سختیِ در تشخیص و عسر و حرج مکلّفین می‌شود و همچنین راهی برای ولنگاری قانون‌ گریزان نیز فراهم می‌شود. زیرا اثبات آن که او بر خلاف قانون متناسب خودش رفتار می‌کند کاری سخت و دشوار است و باید نهادی تاسیس شود تا به تعیین قانون هر فردی بپردازد که هم از لحاظ عقلائی و هم از لحاظ اجرائی مقدور و عملی نمی‌باشد.

بنابراین قانون باید به صورت یک دستور کلّی باشد تا بتواند غرض مورد نظر از وضع قانون را در تمامی افراد چه زیبا، چه نازیبا تأمین نماید. از این رو چون معمولاً بدن زن، برای مردان، زیبا و جذّاب است و تحریک و رغبت جنسی را در بینندگان بوجود می‌آورد لذا قانون حجاب، بر پوشش تمامی بدن زن تعلّق گرفته است و رخصت در صورت و دو دست با وجود زیبا بودن آن‌ها، از باب دفع عسر و حرج برای زنان در تعاملات اجتماعی است و از سوی دیگر به عفاف رفتاری زنان و عفاف بینائی مردان نیز امر شده است.

دوّم: زیبائی و جذّابیت امری نسبی و سلیقه‌ای است. ممکن است زنی و لو به ظاهر ساده و بدون برازنده‌گی‌های خاص جنسی، برای فردی، ایده‌آل و مطلوب باشد و با آن به التذاذ برسد و همان زن برای دیگری هیچ جاذبه‌ای نداشته باشد. لذا صرف عدم جذابیت نزد گروهی، نمی‌توان گفت او هیچ خواستاری ندارد و موجب التذاذ و التهاب غریزی گروه دیگری نمی‌شود. شاهد بر این مدعا آن است که بسیاری از همین‌هایی که می‌گویند زیبائی خاصی ندارند، خواستگاری می‌شوند، ازدواج می‌کنند و در رضایت جنسی کامل با هم زندگی می‌کنند.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه

شبهه اوّل: حجاب در اسلام، موجب سلب آزادی زنان

پاسخ به شبهه

شبهه دوّم: حجاب موجب انزوای زنان و مانع پیشرفت آنان

پاسخ به شبهه

شبهه سوّم: حجاب مسأله‌ای شخصی

پاسخ به شبهه

شبهه چهارم: چرا حجاب اجباری؟

پاسخ به شبهه

شبهه پنجم: رنگ سیاه چادر، سبب افسردگی زنان و اطرافیانشان

پاسخ به شبهه

شبهه ششم: پوشیدگی زنان، موجب حریص‌تر شدن مردان

پاسخ به شبهه

شبهه هفتم: مردها نگاه نکنند! چرا زن‌ها خود را بپوشانند؟

پاسخ به شبهه

شبهه هشتم: حجاب در تعارض با زیبائی و جلوه‌های خدا دادی

پاسخ به شبهه

شبهه نهم: حجاب، موجب کاهش اعتماد به نفس

پاسخ به شبهه

شبهه دهم: حجاب، موجب نداشتن خواستگار

پاسخ به شبهه

شبهه یازدهم: حجاب، تحمیلی از سوی فرهنگ عرب‌ها

پاسخ به شبهه

شبهه دوازدهم: بی‌حجابی بی‌حیایی نیست

پاسخ به شبهه

شبهه سیزدهم: ظاهر مهم نیست! باید قلب انسان پاک باشد!

پاسخ به شبهه

شبهه چهاردهم: چرا باید حجاب، برای همه به یک اندازه باشد؟

پاسخ به شبهه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتاب کتاب شبهات حجاب

نویسنده محمدحسین ملامیرزائی

ناشر چاپی انتشارات مجلسی

سال انتشار ۱۳۹۸ فرمت کتاب EPUB تعداد صفحات ۵۸ زبان فارسی

شابک 978-600-6315-27-0

موضوع کتاب کتاب‌های فقه و اصول

قیمت نسخه الکترونیک ۶۰۰۰ ت - 1.49 یورو خرید کتاب الکترونیک

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : www.ketabrah.ir

طرح ۱۰ شبهه اساسی و پاسخ های آن پیرامون حجاب برتر اسلامی/ چرا حجاب اجباری است

اينكه هركسي هركار كه مي خواهد بكند و بعد هم دلش پاك باشد به يك شوخي شبيه تر است تا به يك حرف معقول زيرا اصولا اين تقيد به فرائض ديني است كه دل را پاك نگه مي دارد و نه هُرهُري مذهب بودن. حرف صحيح اين است كه محجبه باش تا دلت پاك باشد و مومن و ديندار باشي. حرف فوق سخن شيطان است.

طرح ۱۰ شبهه اساسی و پاسخ های آن پیرامون حجاب برتر اسلامی/ چرا حجاب اجباری است

اينكه هركسي هركار كه مي خواهد بكند و بعد هم دلش پاك باشد به يك شوخي شبيه تر است تا به يك حرف معقول زيرا اصولا اين تقيد به فرائض ديني است كه دل را پاك نگه مي دارد و نه هُرهُري مذهب بودن. حرف صحيح اين است كه محجبه باش تا دلت پاك باشد و مومن و ديندار باشي. حرف فوق سخن شيطان است.

به گزارش شیرازه، بینش مادی و دنیوی غرب که از افق نزدیک خور و خواب و خشم و شهوت دورتر نمی رود یک نظام اقتصادی متناسب با خود نیز ایجاد کرده است. نتیجتا زن در نظام غربی، نه تنها وسیله ای برای مصرف شدن و مصرف کردن خود می شود که وسیله ای برای مصرف هرچه بیشتر هر چیز دیگر می شود. در چنین جامعه ای که زن فقط «جسم» است و یک شیء که مرد او را دائما در دو کفه ترازوی «چشمان» خود ارزیابی می کند مفهوم پوشش و حجاب چه معنایی دارد؟ شعار آزادی بی قید و بند از نوع غربی، یک هدف و آرمان انسانی نیست بلکه وسیله ای برای به تسلیم کشاندن کشورهای اسلامی است.

در ادامه به طرح ۱۰ شبهه اساسی پیرامون حجاب برتر و پاسخ به آنها پرداخته ایم. شما می توانید نقطه نظرات و سوالات خود را در پایین همین متن کامنت بگذارید.

شبهه ۱: حجاب و دخالت در پوشش افراد مخالف آزادی است و با «لااکراه فی الدین» نمی سازد. ضمن اینکه اگر به کار رضاشاه پهلوی در کشف حجاب انگ دیکتاتوری می خورد اجباری بودن حجاب نیز همان مشکل را برمی تابد.

پاسخ: اولا منظور از آیه کریمه فوق، اکراه و اجبار در اصل اعتقاد به دین و قبول آن است نه برخوردار بودن دین از نظام قانونی.

ثانیا هر کسی که در جامعه اسلامی زندگی می کند مطابق با نظام دموکراسی باید به ارزش های پذیرفته شده اکثریت آن جامعه احترام بگذارد.

ثالثا دین اسلام از اول آزادی را مشروط به عدم مخالفت با قوانین الهی اعلام داشته نه غیر مشروط. اما در کشورهای اومانیستی که آزادی را اصل غیر مشروط می دانند مخالفت با حجاب مخالفت با آزادی محسوب می شود. البته کشورهای اومانیستی بر حسب انسان محور بودن و عدم ارادت به خالق متعال در امور اجتماعی، آزادی را به معنویات و احکام الله مقید نمی دانند و الا نسبت به امور مادی اتفاقا بسیار مقیدند؛ مثلا به سربازی رفتن، رعایت نظافت، رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و صدها امر مادی دیگر کاملا مقید است و آزادی در این موارد معنایی ندارد و با مخالفین برخورد قانونی می شود.

رابعا معنای دیکتاتوری اجبار افراد بر حسب میل و نظر شخصی است نه اجبار بر اساس قوانین فطری و معقول الهی. ضمن اینکه اجبار در معقولات بسیار پسندیده است به عنوان مثال اجبار والدین در درس خواندن فرزندان.

شبهه ۲: چادر و حفظ آن سخت است، گرم است، مانع فعالیت اجتماعی است، خودنمایی نیاز طبیعی زن است و…

پاسخ: روایت است که «افضل العباده احمزها» یعنی بالاترین عبادات سخت ترین آنهاست. لذا هرگاه امیرالمومنین علی علیه السلام نزد رسول خدا (صل الله علیه و آله) می آمد، می فرمود: «یا رسول الله! سخت ترین کار را (که غالبا بر زمین می ماند) به من بدهید». ضمن اینکه به این سختی هم که می گویند نیست و اگر قابل تحمل نبود خداوند تکلیف نمی کرد «لایکلف الله نفسا الا وسعها» و بانوان محجبه در عرصه های مختلف اجتماعی تا حد وزارت، نمایندگی در مجلس شورای اسلامی، ورزش، سخنگوی وزارت امور خارجه و… مشغول به خدمت هستند و به قول معروف «ادلّ الدلیل علی امکان شی‏ء وقوعه» بهترین و رساترین دلیل بر امکان چیزی، این است که خود آن چیز اتّفاق بیفتد. ضمن اینکه ارزش حفظ عفت و نجابت و رضای خدا خیلی برتر از زحمت ناچیز پوشیدن چادر است و هر آنچه که سودش بر زحمتش غالب باشد عقلایی است. و البته راه برای ارائه مدل های مختلف چادر با حفظ کمالات آن، جهت سهولت در استفاده باز است. لذا این قبیل سخنان از حرف های سست و بی پایه است. و نیز اسلام با خودنمایی و زینت کردن زن مخالف نیست اما در محدوده خانواده و صرفا جهت همسر.

شبهه ۳: دلت پاک باشه ایمان و دینداری که به حجاب و اینجور چیزها نیست…

پاسخ: اینکه هر کسی هر کاری که می خواهد بکند و بعد هم دلش پاک باشد به یک شوخی شبیه تر است تا به یک حرف معقول زیرا اصولا این تقید به فرائض دینی است که دل را پاک نگه می دارد و نه هُرهُری مذهب بودن. لذا حرف صحیح این است که محجبه باش تا دلت پاک باشد و مومن و دیندار باشی. حرف فوق سخن شیطان است و آنچه که ما گفتیم سخن ما نیست بلکه بنا بر آیات و روایات متن و مُرّ دین است.

شبهه ۴: اگر حجاب برای پیش گیری از شهوترانی و جنسی کردن فضای جامعه است چرا صورت زن که زیباترین عضو است از پوشش استثناء شده است؟

پاسخ: در واقع باید زن صورتش را نیز می پوشاند اما چون دین اسلام دین سهله و سمحه است پوشش صورت و دست ها از مچ واجب نشده است و با وجوب پوشش سایر اعضاء بدن به ویژه موی سر و ممنوعیت آرایش در بیرون از منزل، جلوه گری این زیبایی را به حداقل رسانده است. ضمنا اگر زن بداند که کسی از روی شهوت به او نگاه می کند پوشاندن چهره نیز بر او واجب می شود.

شبهه ۵: رعایت حجاب، مرد را بیشتر کنجکاو و تحریک می کند. از قدیم گفته اند: «الانسانُ حریصٌ علی مامُنعِ؛ انسان نسبت به آنچه از آن منع شود، طمع می ورزد.»

پاسخ: اولا اینکه مى‏ گویند: «الْانْسانُ حَریصٌ عَلى‏ ما مُنعَ مِنْهُ» مطلب صحیحى است ولى نیازمند به توضیح است. انسان به چیزى حرص مى‏ ورزد که هم از آن ممنوع شود و هم به سوى آن تحریک شود؛ به اصطلاح تمناى چیزى را در وجود شخصى بیدار کنند و آنگاه او را ممنوع سازند. اما اگر امرى اصلاً عرضه نشود یا کمتر عرضه شود، حرص و وَلَع هم نسبت بدان کمتر خواهد بود.

دوما اینکه ما نمی خواهیم کشش بین زن و مرد که زیبایی زندگی است از بین برود. اتفاقا اگر از بین برود زشت و نازیبا ست. بلکه این کشش باید باشد اما تعدیل شده، کنترل شده و قاعده مند، نه ول و رها. و اتفاقا حفظ کشش و جذابیت همراه با حریم از کارایی های مهم حجاب است.

ضمن اینکه «پلینت روث» می گوید: رواج فرهنگ برهنگی نه تنها آن را به صورت عادی و یک چیز بی اهمیت در نیاورده بلکه عطش روحی را افزایش داده است. آری بی حجابی نیز حریص بودن را کم نمی کند اما قطعا رابطه دو جنس مخالف را به لجن می کشاند و زن را بی ارزش می کند.

شبهه ۶: حجاب کفن است.

پاسخ: اگر حجاب کفن است پس چرا غرب از آن هراس دارد؟ زن بی حجاب زن بزم است و زن محجبه زن رزم. برای ستمکاران عالم زن بزم خطر ندارد ولی زن رزم ریشه آنان را می کند. لذا پشت سر زنان بزم، پُر است از ستمگران عالم. در دوران رضاشاه پهلوی نیز مساله بدحجابی با چماق تحمیل شد نه اینکه تمایل اولیه زنان ایرانی باشد. علت تحمیل هم این بود که زن بزم، مردان رزم تحویل جامعه نمی دهند لذا دربار، فراماسونرها، بابیت و وهابیت، زنان بدکاره، محصلین فرنگ و رضاشاه دیکتاتور از جریان بی حجابی پشتیبانی کردند. حجاب کفن نیست بلکه حجاب، فرهنگ غرب و استثمار و استعمارگران را کفن می کند.

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : shiraze.ir

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب