مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
ایران و امریکا را از این سایت دریافت کنید.
روابط ایالات متحده آمریکا و ایران
روابط ایالات متحده آمریکا و ایران
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
روابط ایران و ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده آمریکا ایران سفارت
سفارت ایالات متحده آمریکا سفارت ایران
سفیر
نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا برای ایران
رابرت مالی رئیس دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران
مهدی عاطفت
روابط ایران و آمریکا از اواسط قرن نوزدهم میلادی آغاز شد.[۱] این روابط از سال ۱۸۹۹ میلادی تا انقلاب ۱۳۵۷ در بهمن ماه سال ۱۳۵۷(مصادف با ۱۱ فوریه ۱۹۷۹ میلادی) برقرار بود.[۲] پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دو کشور در چند مورد محدود روابط سیاسی و نظامی محرمانهای با یکدیگر برقرار نموده بودند (ماجرای مکفارلین، کمک به یورش نظامیان آمریکایی از شمال افغانستان به مواضع طالبان توسط نیروهای سپاه و …) ولی در عین حال مناسبات رسمی با یکدیگر نداشتند تا ۷ خرداد ۱۳۸۷ که شروع ۳ دور مذاکرات فرستادگان ایران و آمریکا در بغداد بر سر برقراری صلح در عراق بود که به دلیل اختلاف نظرهای شدید دوطرف، مذاکرات ناکام باقی ماند. از آن زمان در خلال چند دور سفرهای محمود احمدینژاد، رئیسجمهور دولت نهم و دهم ایران به سازمان ملل متحد، وی پیشنهادهایی برای مذاکره مستقیم با دولت آمریکا مطرح نموده بود که با مخالفتهایی از جانب مقامات حکومت ایران و نیز سکوت دولتمردان آمریکایی همراه بود.[۳] اوج شکلگیری مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به ریاست حسن روحانی بر سر پرونده هستهای ایران آغاز شد. مذاکراتی که به صورت مستمر نزدیک دو سال ادامه داشت و در نهایت به انعقاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) انجامید.[۴] انعقاد این توافق، بالاترین سطح روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا پس از انقلاب اسلامی ایران محسوب میشود، با این حال حضور ایالات متحده در این توافق موقت بود و دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در ۸ مه ۲۰۱۸ بهطور یکجانبه از برجام خارج شد. روابط این دو کشور تا پایان ریاست جمهوری دونالد ترامپ بحرانی بود و برخی از تحلیلگران از احتمال وقوع جنگ خبر میدادند.[۵]از آغاز تا جنگ جهانی دوم[ویرایش]
مقالهٔ اصلی: روابط ایران و آمریکا از قرن نوزدهم تا جنگ جهانی دوم
میرزا علی قلی خان شارژ دافر ایران در واشینگتن به همراه همسرش، ۱۹۱۳
اول بار در کتابی با نام «تحفةالعالم» که نواده دختری ابوالقاسم میرفندرسکی در سال ۱۱۰۷ یعنی سال دوم سلطنت شاه سلطان حسین و ۲۰۲ سال پس از کشف آمریکا نوشته، از اجناس آمریکایی چون فرشها و لباسهای ینگی دنیا ذکری به میان آمدهاست. ینگی دنیا و ینگه دنیا نامی بود به زبان ترکی عثمانی به معنای «دنیای جدید» که برای اشاره به آمریکا بهکار میرفت.[۶] کتاب تحفةالعالم در بیان صفت جود و سخاوت در شاه سلطان حسین آوردهاست:
جود و سخا و تکثیر نوال و عطا که حرکت دست سخایش در بذل عطا از امواج دریا افزون و بارش سحاب احسان وجودش چون ابر نیسان از شمار بیرون است. از خلعتهای زربفت ینگی دنیا و دیبای روم و چین و تاج و طومارهای مرصّع به لآلی و جواهر ثمین و اسبان تازی نژاد با زین مرصّع و لجام طلا و سراپردههای ظهاره اطلس بطانه دیبا و امتعه و اقمشه نفیسه هند و ختا و فرنگ و اسلحه نادره و تحفه روز هیجا و جنگ از جزایری و تفنگ و کمان و شمشیر و زوبین و سنان و قدّاره و سپر و دشنه و خنجر و کلنگ و تبر و عمود و شمشیر و خُود و چهار آینه و زرههای داودی صنعت و برگستوانهای در کمال جودت و گرانی قیمت به اعزّه و شرفا و اهل آن و امرا و متجنّده و سپاهیان چندان بخشیده، که اگر قیمت آنها را بر ایام تقسیم نمایند، از ابتدای جلوس بر تخت سلطنت عظمی و خلافت کبری تا حال که یازده ماه است، هر بخشش روزی از هزار هزار تومان متجاوز میشود، سوای آنچه بی طلب به اهل فقر و مسکنت و احتیاج داده و سوای آنچه در برابر طلب و خواهش و سؤال سؤّال مبذول افتاده تا به امروز مسموع نشده که کسی از آن اعلی حضرت چیزی طلب کرده و او نداده باشد یا استدعای مبلغ خطیری یا شیء عظیمی کرده و مبذول نیفتاده باشد.
در نوشتههای قدیم در فارسی به ایالات متحده آمریکا گفته میشد که برگرفته از واژهٔ فرانسوی États-Unis، به معنای ایالتهای متحد[۷] است.
بر پایه اسناد، جاستین پرکینز اولین آمریکایی است که در تاریخ به ایران پای گذارد. از سوی دیگر، نخستین ایرانی که رسماً تابعیت ایالات متحده آمریکا را پذیرفت میرزا محمد علی حاج سیاح بود که در انقلاب مشروطیت نیز شرکت داشت.
در ژوئن ۱۸۸۳ (۱۳۰۰ هجری قمری) آمریکا اقدام به تأسیس کنسولگری در ایران کرد و دیپلمات ارشدی به نام ساموئل گرین بنجامین به تهران فرستاد. دولت ایران هم نخست در سال ۱۸۵۶ میرزا ابوالحسن شیرازی،[۲] و سپس در اکتبر ۱۸۸۸ میلادی (۱۳۰۶ هجری قمری) حاج حسینقلی خان صدرالسلطنه، فرزند میرزا آقاخان نوری را به عنوان نماینده رسمی به آمریکا فرستاد. وی به نام حاجی واشینگتن در تاریخ ایران ماندگار شدهاست.
جنگ جهانی دوم[ویرایش]
روابط در حد سفیر بین دو کشور در سال ۱۹۴۴ برقرار شد.[۲] والاس موری (Wallace Murray) که در سالهای دهه ۲۰ میلادی کاردار آمریکا در ایران بود، از نخستین سفیران این کشور در ایران شد.
درپی حمله متفقین به ایران در ۳ شهریور ۱۳۲۰ رضاشاه از آمریکاییها کمک خواست اما به دلیلی سردی روابط میان تهران و واشینگتن در خصوص ماجرای وزیر مختار ایران در آمریکا این درخواست مورد توجه فرانکلین روزولت قرار نگرفت. البته در جریان کنفرانس تهران ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و اتحاد شوروی استقلال ایران را به رسمیت شناختند.
متفقین برای سروسامان دادن به وضعیت اقتصادی ایران و همچنین تسهیل ارسال کمک به روسها با استخدام مستشاران مالی موافقت کردند. بدین ترتیب باردیگر آرتور میلسپو راهی ایران شد. اما این بار نیز وی نتوانست اقدام اساسی در وضعیت مالی ایران ایجاد کند و در سال ۱۳۲۳ تهران را ترک کرد. ایالات متحده آمریکا در طول جنگ جهانی دوم حدود ۴۵ میلیون دلار در چارچوب قانون وام و اجاره به ایران پرداخت کرد. همزمان برخی از شرکتهای نفتی آمریکا برای سرمایهگذاری در نفت ایران اعلام آمادگی کردند اما از آنجا که درخواست آمریکاییها موجب طرح درخواستهای مشابه از سوی روسها و انگلیسیها میشد دکتر محمد مصدق در مجلس شورای ملی سیاست موازنه منفی برای پرهیز از واگذاری هرگونه امتیاز نفتی به خارجیان تا پایان جنگ جهانی دوم را مطرح کرد.
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
ایران و آمریکا
ایران و آمریکا
ببینید | گل در جواب گل؛ آمریکا مقابل ایران زانو زد
۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۲۱:۰۵
رهبر انقلاب در آستانه ۱۳ آبان،روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و در دیدار دانشآموزان :
همه باید مراقب باشیم، با هرکار و سخن خود، چه پیامی به خارج کشور میفرستیم / جوانانی که خیابان آمدند، بچههای خودمان هستند
۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۱۴:۱۱
واکنش وزارت خارجه آمریکا به فضاسازی ضدایرانی وال استریت ژورنال
۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۰۰:۲۶
اولین اقدام تنبیهی آمریکا علیه عربستان
۱۴۰۱-۰۸-۰۸ ۱۲:۴۳
آمریکا دروغ می گوید / هدف ما کاهش دسترسی مردم اینترنت نبوده / فحاشی به کارمندان مان غیرمنصفانه و غیر اخلاقی است
۱۴۰۱-۰۸-۰۸ ۰۷:۰۰
واکنش ظریف به اخبار منتشر شده مبنی بر انتقال پول از سوی وی به خارج از کشور
۱۴۰۱-۰۸-۰۷ ۱۹:۰۵
واکنش ایران به تلاش آمریکا برای برگزاری نشست ضدایرانی
۱۴۰۱-۰۸-۰۷ ۱۰:۲۵
ارشادی: آمریکا قرار موقت دیوان بینالمللی دادگستری را نقض کرده است
۱۴۰۱-۰۸-۰۶ ۲۰:۴۳
ایران نهادهای آمریکایی و کانادایی را تحریم میکند
۱۴۰۱-۰۸-۰۶ ۲۰:۱۶
آمریکا بنیاد ۱۵ خرداد را تحریم کرد
۱۴۰۱-۰۸-۰۶ ۱۹:۱۹
ببینید | اظهارات جان بولتون در گفتگو با شبکه سعودی؛ منفعت آمریکا از ناآرامیها در ایران
۱۴۰۱-۰۸-۰۶ ۱۷:۳۱
اتهامزنی مجدد آمریکا و کانادا به ایران
۱۴۰۱-۰۸-۰۶ ۰۹:۵۶
واشنگتن به وزیر انرژی عربستان: روابط ما عاشقانه نیست
۱۴۰۱-۰۸-۰۵ ۱۵:۲۷
کاخ سفید: روی مذاکرات برجامی متمرکز نیستیم
۱۴۰۱-۰۸-۰۵ ۱۱:۳۷
ماسک با یک "سینک" به دفتر مرکزی توییتر رفت
۱۴۰۱-۰۸-۰۵ ۱۱:۲۰
آمریکا ۱۳ مسئول و ۳ نهاد ایرانی را تحریم کرد
۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۱۸:۴۵
آمریکا به اظهارات امیرعبداللهیان واکنش نشان داد
۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۱۰:۵۰
چرا آمریکا، هم پیام می فرستد ، هم فرستادن پیام را تکذیب می کند؟
۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۰۷:۰۸
تهدید«خیابان های آرام ناتو» از سوی نماینده دشتستان در مجلس / قطعا، میدان دعوا را خارج از ایران تعریف خواهیم کرد
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۱۹:۴۹
مدیر آژانس بینالمللی انرژی: به نفت روسیه نیاز داریم
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۱۹:۴۵
وندی شرمن: سامانه هستهای خود را در حالت آماده باش قرار میدهیم
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۱۷:۴۴
اظهار نظر کاخ سفید درباره سرمایهگذاریهای ایلان ماسک
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۱۵:۲۵
انتقاد رئیسی از «تاخیر» تصمیم برجامی آمریکا
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۱۳:۴۰
بازیگر آمریکایی در سانحه رانندگی درگذشت
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۱۲:۵۳
کدام کشورها بیشترین ابرثروتمندان را دارند؟/ جزیره موریس محبوب میلیونرها
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۱۲:۵۰
ببینید | سردار جلالی: سوریهسازی و لیبیسازی ایران، هدف آمریکا و رژیم صهیونیستی در اتفاقات اخیر بود
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۱۱:۳۶
آمریکا فرستادن پیام به ایران را تکذیب کرد
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۱۰:۱۰
احمدی: واشنگتن به دنبال اتخاذ رویههای سختگیرانهتر علیه تهران است
چرخش زیرپوستی آمریکا در قبال برجام/ پرونده توافق برای همیشه بسته شد؟
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۰۷:۰۰
ببینید | کنایه خبرساز فرمانده ارتش به آمریکاییها که باعث خنده مجری شد / جزئیات و تصاویر جدید از توقیف ۲ شناور بدون سرنشین آمریکا
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۰۱:۲۲
ببینید | جزییات مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در حاشیه اجلاس نیویورک از زبان وزیر امور خارجه
۱۴۰۱-۰۸-۰۲ ۲۲:۰۹
منبع مطلب : www.khabaronline.ir