
با توجه به اینکه طی سال های اخیر، تعداد علاقه مندان به تحصیل در مقاطع تکمیلی افزایش چشمگیری داشتند، با در نظر گرفتن تلاش فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد برای ورود به مقطع دکتری، برای کلیه داوطلبان لازم است تا با داشتن برنامه ای اصولی و استاندارد نسبت به آماده سازی خود برای حضوری پررنگ در آزمون دکتری اقدام نمایند.
از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار موفقیت در آزمون دکتری می توان به مطالعه کامل، دقیق و بی نقص منابع آزمون دکتری، تکمیل رزومه پژوهشی – آموزشی تا پیش از شرکت در مصاحبه دکتری و انجام صحیح رویه آماده سازی حضور در مرحله مصاحبه شفاهی اشاره نمود. پشت سر گذاشتن موفق تمامی این موارد، مستلزم طرح ریزی اصولی و حساب شده یک برنامه ریزی آزمون دکتری می باشد که بتواند متقاضیان را در رسیدن به اهداف شان یاری نماید.
بهره گیری از توصیه های مشاوران خبره، پذیرفته شدگان سال های گذشته و رتبه های برتر آزمون دکتری می تواند تاثیر به سزایی بر روند پیشرفت متقاضیان شرکت در این آزمون داشته باشد.
چگونه برای کنکور دکتری 1402 برنامه ریزی کنیم؟
برنامه ریزی یکی از اصلی ترین اساس های دستیابی به اهداف است؛ زیرا با یک برنامه ریزی صحیح و سنجیده می توانید نتیجه مطلوب را در زمانی مشخص شده، کسب کنید. برای موفقیت در آزمون دکتری نیز می بایست با توجه به شرایط موجود، بهترین برنامه ممکن را طراحی نمایید.
تعیین هدف
تعیین هدف، اولین قدم برای طراحی استاندارد یک برنامه ریزی اصولی می باشد که در نظر گرفتن آن، نتیجه مطلوبی را برای شما در بر خواهد داشت. بهتر است، قبل از ثبت نام یا انجام برنامه ریزی دکتری به این موضوع فکر کنید که چرا قصد ادامه تحصیل در این مقطع را دارید؟ آیا با ادامه تحصیل در مقطع دکتری می توانید به اهداف بزرگ تر خود نزدیک تر شوید؟ چه لزومی برای شرکت در آزمون دکتری وجود دارد؟ دادن پاسخی قانع کننده به این سوالات می تواند انگیزه و اشتیاق شما را در مسیر آمادگی برای حضور در این رقابت حساس حفظ نماید.
همچنین شما می توانید رشته های تحصیلی و دانشگاه های مورد نظر خود را با مراجعه به دفترچه ثبت نام آزمون دکتری سراسری، بررسی و انتخاب نموده و پس از بررسی حدنصاب دعوت شدگان به مصاحبه رشته ها و دانشگاه های مذکور، زمان لازم برای مطالعه هر درس، مبحث و موضوع را تعیین کنید.
بهتر است تا اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود را نیز مشخص کنید. یعنی برای مطالعه مباحث و منابع آزمون دکتری 1402، در وهله اول یک سری دروس را انتخاب کنید که باید آن ها را در مدت معین مانند یک هفته تا یک ماه به اتمام برسانید. در اهداف بلند مدت نیز لازم است که زمان اتمام مطالعه و شروع فرآیند جمع بندی را تعیین نمایید.
شناسایی منابع آزمون دکتری
دروس امتحانی که می بایست برای آزمون دکتری مطالعه نمود مربوط به مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و همچنین زبان انگلیسی و استعداد تحصیلی می باشد اما برای موفقیت در این آزمون و داشتن رقابتی مفید به فایده تر، علاوه بر کتب و جزواتی که در دانشگاه ها توسط اساتید تدریس می شود، منابع کمکی شامل کتاب های کمک درسی و تست زنی را نیز مورد مطالعه و تمرین قرار دهید.
سعی کنید که در هنگام فراهم نمودن منابع مطالعاتی کنکور دکتری، آن دسته از کتاب هایی را خریداری نمایید که نسبت به بقیه از جامعیت و شهرت بیشتری برخوردارند. انتخاب چندین منبع متعدد، نتیجه ای جز سردرگمی متقاضیان و دور شدن آن ها از هدف موردنظرشان در پی نخواهد داشت.
به علاوه این که، به دلیل حجم زیاد مراجع مطالعاتی و زمان محدود آماده سازی آزمون دکتری، مطالعه چند رفرنس مختلف برای یک مبحث، قدری دشوار و غیرمنطقی به نظر می رسد. همچنین برای برنامه ریزی بهتر می توانید با مراجعه به لینک زیر از مهم ترین منابع گردآوری شده اطلاع یابید.
منابع آزمون دکتری 1402 |
مشاهده منابع آزمون دکتری 1402 (جهت مشاهده منابع، روی لینک فوق کلیک نمایید.) |
بررسی نوع سوالات آزمون
این آزمون شامل دو دفترچه می باشد. دفترچه اول شامل سوالات اختصاصی و دیگری شامل سوالات استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی است و بخش دوم علاوه بر استعداد تحصیلی، شامل سوالات تحلیلی، کمی و منطقی برای رشته های غیر مهندسی و تجسمی برای رشته های مهندسی نیز خواهد بود.
توجه داشته باشید که اصلی ترین ملاک پذیرش داوطلبان در آزمون سراسری دکتری، عنوان رشته و گرایش در هر کد رشته امتحانی است. توجه به ضرایب دروس مختلف نیز می تواند تاثیر به سزایی بر روی نحوه برنامه ریزی درسی شما داشته باشد. اهمیت بیشتر به دروس ضریب دار و صرف زمان دوچندان برای مطالعه آن ها، می تواند در بهبود تراز، رتبه و شانس پذیرش شما موثر واقع گردد.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که بر اساس مندرجات دفترچه ثبت نام آزمون دکتری، ضریب دروس عمومی مانند زبان انگلیسی و استعداد تحصیلی در این آزمون، برابر 1 و ضریب دروس اختصاصی نیز در کلیه زیرگروه های آزمایشی معادل 4 خواهد بود.
یکی از توصیه های مهم مشاوران برای افزایش سطح آمادگی داوطلبان شرکت در آزمون دکتری، تهیه و حل سوالات آزمون سال های گذشته، در دوران جمع بندی می باشد. در این وضعیت، سعی کنید که با شبیه سازی محیط آزمون به شناختی نسبی در رابطه با میزان توانمندی و سطح اندوخته های علمی خود دست یافته و به این ترتیب، مطالعات خود را به نحوی صحیح و اصولی محک بزنید.
بررسی و شناخت وضعیت خود
یکی از اقدامات ضروری برای برنامه ریزی مناسب، شناخت توانایی ها، علایق، نقاط قوت و ضعف شخصی می باشد که شما می توانید با توجه به تجربیات قبلی تان، توانایی خود در دروس مختلف را بسنجید. دست یابی به این شناخت، پیش از انجام برنامه ریزی و در حین دوران مطالعاتی آزمون دکتری، به شدت ارزشمند است و باعث می شود که بتوانید به صورت کاملا آگاهانه، نسبت به برطرف نمودن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خود گام بردارید و زمان لازم برای مطالعه هر مبحث را به نحوی استاندارد تخمین بزنید.
از طرفی متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکتری، معمولا بنابر دلایلی همچون اشتغال و تاهل، گاها نمی توانند زمانی کافی از ساعات شبانه روز را به مطالعه اختصاص دهند و همین امر می تواند شرایط را کمی پیچیده تر کند اما با برنامه ریزی و برآورد ساعاتی که در طول روز می توانید به امر مطالعه و تمرین بپردازید، از پس این مرحله نیز به خوبی بر می آیید. تمامی این موارد، مستلزم رسیدن به سطح قابل قبولی از خودشناسی است.
برنامه ریزی
حالا زمان آن فرا رسیده تا بعد از شناخت کامل منابع دکتری و توانایی های فردی خود، برنامه ای جامع و مناسب را طراحی کنید. برای یک برنامه ریزی درست و اصولی می بایست 8 نکته زیر را در نظر بگیرید.
برنامه ریزی آزمون دکتری | |
اگر دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد یا فارغ التحصیل این مقطع می باشید، توصیه می کنیم که فرصت را از دست ندهید و از همین حالا شروع به برنامه ریزی کنید. چرا که برای قبولی در آزمون دکتری می بایست بیشترین زمان ممکن را در برنامه ریزی خود برای هر درس اختصاص دهید. | توصیه می کنیم که مباحث مربوط به زبان انگلیسی عمومی و استعداد تحصیلی آزمون دکتری را به صورت مستمر مطالعه کنید و در برنامه خود به صورت هر روز یا یک روز در میان ساعاتی را برای این دروس در نظر بگیرید. زبان انگلیسی فرار است و یادگیری تثبیت شده آن نیازمند تلاش و استمرار زیادی خواهد بود. |
در برنامه ریزی خود حتما زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید. بدیهی است که خستگی موجب کاهش تمرکز و به دنبال آن مانع یادگیری مطالب می شود. صرف زمان و انرژی بیش از حد برای مطالعه مباحث آزمون دکتری، بدون در نظر گرفتن زمان کافی برای استراحت، تفریح و تغذیه، اثر نامطلوبی بر روحیه داوطلب و روند آماده سازی وی خواهد داشت. | مطالعه منابعی که تمرکز بیشتر طراحی سوالات (با توجه به آزمون های سال گذشته) معطوف به آن ها می باشد را در اولویت قرار دهید؛ زیرا تجربه ثابت کرده است که احتمال طرح پرسش از این مباحث بیشتر خواهد بود. اگر زمان کمی برای آماده سازی خود در اختیار دارید، بیشترین زمان درس خواندن را به همین مطالب مهم اختصاص دهید و از پرداختن به حواشی، مباحث غیرضروری و… بپرهیزید. |
سعی کنید به صورت منعطف برنامه ریزی کنید. در دوران آماده سازی برای آزمون ممکن است اتفاقاتی بیفتد که نتوانید برنامه خود را در زمان تعیین شده به انجام برسانید. در چنین شرایطی لازم است که به جبران این عقب ماندن ها بپردازید. برنامه هایی که مملو از ساعات مطالعاتی بدون زمان جبرانی هستند، با کوچک ترین بروز اختلالی در روند درس خواندن، به هم می ریزند و امکان ساماندهی به آن ها در این حالت بسیار دشوار خواهد بود. | به دلیل حجم زیاد مطالب، بهتر است در ابتدا منابع جامع و مناسبی را انتخاب کنید و از تغییر آن ها در دوران مطالعه خود اجتناب کنید؛ چرا که این تغییر جز سردرگمی شما بین منابع مختلف، نتیجه ای در بر نخواهد داشت. |
برنامه ریزی می بایست به طور کاملا اختصاصی انجام شود و در نظر گرفتن یک برنامه روتین و از پیش نوشته شده برای تعداد زیادی متقاضی شرکت در آزمون دکتری، امری نا به جا و غیراستاندارد است. از آن جا که ویژگی ها، توانایی ها، قابلیت ها و استعدادهای هر داوطلب با دیگری تفاوت دارد، در نتیجه نمی توان عیار همه را با یک ترازو سنجید و به تمامی متقاضیان یک برنامه ثابت داد! در نظر گرفتن ظرفیت و توانمندی هر داوطلب در زمان چینش برنامه اختصاصی برای وی، ضروری است. | بهره گیری از مشاوره تحصیلی دکتری می تواند تا حد زیادی بر روی روند پیشرفت داوطلبان تاثیر مثبت بگذارد. توصیه ها و تجربیات مشاوران خبره، پذیرفته شدگان دکتری سال های گذشته و رتبه های برتر آزمون دکتری در نوع خود به شدت ارزشمند و تاثیرگذار است و می توان نکات ذکر شده توسط این افراد را در حین چینش برنامه ریزی درسی لحاظ نمود. |
معرفی دوره های دکتری 1402
دوره های آزمون دکتری را می توان به دو بخش آموزشی- پژوهشی و پژوهش محور تقسیم نمود. لذا در این قسمت به معرفی هر یک از دوره ها خواهیم پرداخت.
در دوره آموزشی_پژوهشی محور داوطب موظف است تعداد قابل توجهی از واحد ها را بگذراند با این شرط که در پایان ملزم به ارائه پایان نامه می باشد. در دوره پژوهش محور داوطلب واحد های محدودی را گذرانده و در نتیجه می تواند موضوعاتی را درخصوص فناوری، نظر و ایده جدید را ارائه دهد به علاوه این که پایان نامه نیز جهت ارائه مورد نیاز می باشد.طول دوره دکتری
به این موضوع توجه داشته باشید که طول دوره تحصیل در آزمون دکتری با توجه به دوره تحصیلی داوطلب متفاوت می باشد بنابراین طول دوره دکتری در دوره آموزشی-پژوهشی به میزان شش نیم سال یعنی 5 سال و گاها به 6 سال به طول می انجامد این در حالی است که طول دوره پژوهشی محور دکتری به میزان 3 و گاها 4 سال زمان می برد.
ثبت نام آزمون دکتری 1402

ثبت نام آزمون دکتری 1402 از میان داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل در این مقطع برای دوره های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس خودگردان، دانشگاه آزاد، پیام نور و موسسات غیرانتفاعی توسط سازمان سنجش آموزش کشور و در زمان ثبت نام آزمون دکتری انجام می شود. از آن جا که آزمون دکتری سراسری و آزاد، چند سالی است که با یکدیگر ادغام شده اند، رویه نام نویسی آن ها نیز به صورت مشترک صورت می پذیرد و متقاضیان می بایست پس از مطالعه دقیق و کامل دفترچه ثبت نام آزمون دکتری و در صورت برخورداری از شرایط نام برده، نسبت به تکمیل فرایند ثبت نام و ارسال مدارک و مشخصات لازم در سایت ثبت نام آزمون دکتری اقدام نمایند.
شرایط ثبت نام
توصیه می شود که پیش از تکمیل روند نام نویسی، نسبت به مطالعه دقیق دفترچه ثبت نام آزمون دکتری جهت اطلاع از شرایط عمومی و اختصاصی ثبت نام و شرکت در آزمون موردنظر مطلع گردید. این آزمون در دو مرحله کتبی و مصاحبه برگزار می شود و تمامی فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، در صورت دارا بودن شرایط ثبت نام و نداشتن محرومیت، نسبت به انجام نام نویسی اقدام نمایند که شرایط ثبت نام به شرح ذیل بیان می شود.
شرایط عمومی
اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان مطرح شده در قانون اساسی کشور ملتزم بودن نسبت به احکام عملی اسلام (انجام واجبات و پرهیز از محرمات) عدم کینه و دشمنی نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران نداشتن سابقه عضویت در فرقه های الحادی، تکفیری و معاند جمهوری اسلامی ایران و شرع مقدس عدم فساد اخلاقی عدم شهرت به انجام اعمال خلاف شئون شغلی و تحصیلی در طول دوران تحصیل یا زمان اشتغالشرایط اختصاصی
شرکت کنندگان باید دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا دکترای حرفه ای بوده یا دانشجوی سال آخر کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای باشند. طلاب حوزه های علمیه که مدرک آن ها توسط یکی از حوزه های علمیه قم یا خراسان صادر شده است و دوره سطح سه خود را گذرانده اند یا تا تاریخ مشخص فارغ التحصیل می شوند، می توانند در یکی از کد رشته محل های مربوط به علوم انسانی در آزمون دکتری 1402 شرکت کنند. داوطلبانی که در مقطع دکتری تخصصی روزانه مشغول به تحصیل هستند، در صورت عدم انصراف از تحصیل، تا پایان مهلت ثبت نام کنکور دکتری 1402، مجاز به شرکت در این آزمون نمی باشند. دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های غیر روزانه دکتری (به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای برادران) می توانند بدون انصراف از تحصیل، در آزمون دکتری سال 1402 ثبت نام و شرکت نمایند اما پس از قبولی می بایست انصراف خود را قطعی کنند. با توجه به مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، پذیرفته شدگان نهایی در دوره های روزانه آزمون دکتری سال 1402، حتی در صورت عدم ثبت نام یا انصراف از رشته قبول شده، مجاز به ثبت نام و شرکت در آزمون دکتری تخصصی 1402 نمی باشند. متقاضیان فارغ التحصیل می بایست هنگام ثبت نام معدل دوره ی کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترای حرفه ای خود را در فرم تقاضانامه وارد نمایند. دانشجویانی که تا تاریخ 30 بهمن 1402 یا 31 شهریور ماه 1402 فارغ التحصیل می شوند باید در هنگام دریافت کارت ورود به جلسه آزمون دکتری 1402 میانگین نمرات واحدهای درسی گذرانده شده خود را وارد نمایند. سپردن تعهد خدمت توسط پذیرفته شدگان دوره روزانه، برابر طول مدت تحصیل دکتری، الزامی است. (تا در صورت نیاز، در محلی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی می کند، مشغول به کار شوند.) رشته امتحانی منتخب داوطلب با رشته تحصیلی در دوره ی کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای می بایست متناسب باشد. متقاضیانی که معدل آن ها کمتر از 14 می باشد، حق ثبت نام و شرکت در آزمون دکتری 1402 را ندارند. شرکت کنندگان مرد در آزمون دکتری 1402 نباید از لحاظ مقررات نظام وظیفه منعی داشته باشند. داوطلبان فارغ التحصیل و دانشجوی رشته های پزشکی از منظر طرح تعهد خدمت نباید مشکلی داشته باشند.انتخاب رشته آزمون دکتری 1402
پس از پشت سر گذاشتن آزمون کتبی و اعلام نتایج آزمون دکتری، داوطلبانی که موفق به کسب حد نصاب نمره لازم شده اند، می بایست خود را برای انجام صحیح و سودمند انتخاب رشته دکتری 1402 آماده نمایند. بهره گیری از مشاوره انتخاب رشته دکتری و مطالعه دفترچه انتخاب رشته دکتری می تواند به داوطلبان در انجام هر چه بهتر و دقیق تر این فرایند کمک کند. این رویه در بازه زمانی از پیش اعلام شده و از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس اینترنتی sanjesh.org به انجام می رسد و متقاضیان می توانند نسبت به وارد نمودن اولویت های خود در این سامانه اقدام نمایند.
نکاتی که پیش از انجام انتخاب رشته آزمون دکتری باید بدانید!
داوطلبان در ابتدا باید برای اطلاع از این که در چه دوره هایی مجاز به انتخاب رشته شده اند، کارنامه خود را با دقت بررسی کنند؛ زیرا ممکن است این افراد در دوره های روزانه و بورس خارج از کشور و یا دوره های غیر روزانه مانند دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد، دانشگاه غیرانتفاعی و پردیس های خودگردان مجاز شده باشند. متقاضیان می بایست با توجه به پذیرش خود در دانشگاه های روزانه و یا غیر روزانه، 50 کد رشته محل را از دفترچه انتخاب رشته دکتری انتخاب کرده و در فرم انتخاب رشته ثبت نمایند. توصیه می شود که این انتخاب ها را بر اساس علاقه شخصی، گرایش کارشناسی ارشد، وضعیت دانشگاه موردنظر و… اولویت بندی نمایید و کلیه جوانب لازم را در این فرایند در نظر بگیرید. پس از تکمیل فرم انتخاب رشته دکتری می بایست یک کد 15 رقمی از سوی سامانه دریافت نمایید و منتظر اطلاعیه های سازمان سنجش در خصوص زمان اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری باشید. پذیرش نهایی مقطع دکتری دانشگاه ها با توجه به لیست انتخاب رشته ها و تراز آزمون داوطلب انجام می شود و پذیرفته شدگان نهایی می بایست در زمانی که از سوی دانشگاه مقصد تعیین می شود، در محل برگزاری مصاحبه حاضر شوند و از صلاحیت خود جهت ادامه تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه مذکور دفاع نمایند. نتایج نهایی انتخاب رشته دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.مصاحبه دکتری 1402
ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چه کسانی برای مصاحبه دکتری 1402 پذیرفته می شوند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هر دانشگاه به طور مستقل و پس از اعلام نتایج اولیه دکتری، حدنصاب قبولی مرتبط با رشته های خود را منتشر می نمایند و متقاضیان در این حالت، با توجه به نمره خود در کارنامه و مقایسه با حدنصاب اعلام شده دانشگاه هایی که در برگه انتخاب رشته خود ذکر نموده اند، می توانند به دانشگاه های پذیرنده جهت انجام مصاحبه مراجعه کنند. در جلسه مصاحبه، علاوه بر اساتید مصاحبه گر، یک یا دو نفر دیگر نیز جهت ارزیابی میزان توانمندی و تسلط شما بر زبان انگلیسی، پایان نامه و رزومه حضور خواهند داشت.
توجه داشته باشید که تسلط بر زبان انگلیسی برای اساتید بسیار حائز اهمیت است و در صورت دارا بودن مدرک زبان، آن را در جلسه مصاحبه همراه خود داشته باشید و مطمئن باشید که این موضوع، یک امتیاز مثبت برای شما خواهد بود. ضمن این که این احتمال وجود دارد که از شما خواسته شود تا پایان نامه خود را به زبان انگلیسی توضیح دهید. این موضوع را برای نگرانی شما بیان نکردیم، بلکه می خواهیم از اهمیت یادگیری زبان تا قبل از شرکت در مصاحبه آگاه شوید.
همان طور که گفته شد، یکی از مدارک لازمه برای شرکت در جلسه مصاحبه دکتری داشتن مدرک زبان است که بسته به نوع آن ها می توانید در دانشگاه های مختلف مورد پذیرش قرار گیرید.
مدارک معتبر آزمون های زبان ملی و بین المللی برای ارائه در مرحله مصاحبه آزمون دکتری 1402 | |
نوع مدرک | وضعیت پذیرش در دانشگاه های کشور |
مدرک آزمون IELTS | مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد) |
مدرک آزمون TOEFL | مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد) |
آزمون تولیمو (TOLIMO) | مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد) |
مدرک آزمون msrt | مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد) |
مدرک آزمون mhle | مورد قبول در دانشگاه های وزارت بهداشت |
مدرک آزمون ept | مورد قبول در دانشگاه های آزاد اسلامی |
مدرک زبان دانشگاه تهران | مورد قبول در برخی از دانشگاه های سراسری وزارت علوم ( به جز دانشگاه آزاد) |
تفاوت شیوه آموزش محور و پژوهش محور در آزمون دکتری 1402
نحوه پذیرش دانشجو در مقطع دکتری به دو صورت آموزشی – پژوهشی و پژوهش محور انجام می شود. نحوه امتیاز دهی به داوطلبان نیز در هر نوع پذیرش متفاوت خواهد بود که با توجه به قانون “سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور”، سنجش و ارزیابی تمامی شرکت کنندگان در آزمون دکتری، به صورت ذیل انجام می گیرد.
شیوه پذیرش داوطلبان در دوره های آموزشی – پژوهشی و پژوهش محور آزمون دکتری 1402 | ||
مواد موثر | آموزشی – پژوهشی | پژوهش محور |
نمره آزمون کتبی | 50 درصد نمره کل | 30 درصد نمره کل |
مصاحبه و سنجش علمی | 30 درصد نمره کل | 30 درصد نمره کل |
سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری | 20 درصد نمره کل | 20 درصد نمره کل |
تهیه طرح واره | — | 20 درصد نمره کل |
دوره های رایگان و شهریه پرداز دکتری 1402
دانشجویان متقاضی این مقطع می توانند متناسب با شرایط خود در دوره های رایگان و یا شهریه پرداز شرکت نمایند. داوطلبانی که در آزمون دکتری، در دوره روزانه دانشگاه های سراسری پذیرش می شوند، بدون پرداخت هزینه می توانند تحصیل نمایند و فقط باید متعهد شوند تا پس از اتمام دوره دکتری، معادل زمان آن تعهد خدمت داشته باشند و در مراکز منظور شده فعالیت کنند.
اما باقی دوره های سراسری اعم از شبانه، غیر انتفاعی، خودگردان، پیام نور و همچنین دکتری دانشگاه آزاد که آزمون آن نیز با دانشگاه های سراسری یکسان می باشد، شهریه پرداز بوده و متقاضیان می بایست متناسب با توان مالی خود برای ادامه تحصیل در هر یک از این دانشگاه ها برنامه ریزی نمایند. در ضمن برای اطلاع از میزان شهریه این مراکز آموزشی می توانید به جدول زیر مراجعه کنند.
شهریه دوره دکتری 1402 | |||||
نوع دوره | علوم انسانی | فنی مهندسی | علوم پایه | علوم پزشکی | هنر |
نوبت دوم (شبانه) | 11 میلیون تومان و 500 هزار تومان تا 14 میلیون و 700 هزار تومان | 13 میلیون و 500 هزار تومان تا 19 میلیون تومان | 13 میلیون و 300 هزار تومان تا 15 میلیون و 100 هزار تومان | ___ | 10 میلیون تومان تا 17 میلیون و 800 هزار تومان |
دانشگاه پردیس خود گردان و ظرفیت مازاد | 17 میلیون و 300 هزار تومان تا 22 میلیون و 800 هزار تومان | 19 میلیون و 300 هزار تا 21 میلیون تومان | 10 میلیون و 223 هزار تومان تا 16 میلیون و 860 هزار تومان | 17 میلیون و 400 هزار تا 19 میلیون و 500 هزار تومان | 21 میلیون تومان تا 22 میلیون تومان |
آزاد | 16 میلیون و 500 هزار تومان تا 19 میلیون تومان | 18 میلیون تومان تا 20 میلیون تومان | 17 میلیون تومان تا 18 میلیون و 500 هزار | 18 میلیون تومان تا 20 میلیون تومان | 16 میلیون تومان تا 20 میلیون تومان |
غیر انتفاعی | 10 میلیون تومان تا 14 میلیون تومان | 15 میلیون و 100 هزار تا 18 میلیون و 800 هزار تومان | 13 میلیون و 800 هزار تومان تا 15 میلیون و 500 هزار تومان | ___ | 13 میلیون و 500 هزار تومان تا 15 میلیون تومان |
پیام نور | 11 میلیون و 515 هزار تا 13 میلیون و 935 هزار تومان | 14 میلیون و 980 هزار تا 17 میلیون و 250 هزار تومان | 14 میلیون و 980 هزار تا 17 میلیون و 250 هزار تومان | ___ | 11 میلیون و 515 هزار تومان تا 13 میلیون و 935 هزار تومان |
آینده شغلی دوره دکتری 1402
با توجه به این که مقطع دکتری یکی از بالاترین مقاطع تحصیلی به شمار می رود، به تبع آینده شغلی بسیار خوبی نیز در انتظار داوطلبانی که دارای این مدرک تحصیلی هستند، می باشد. بسیاری از افراد می توانند پس از فارغ التحصیلی به عنوان استاد در دانشگاه و به عنوان یکی از اعضای هیات علمی به تدریس بپردازند. همچنین بسیاری نیز می توانند مجوز های مختلفی در خصوص رشته تحصیلی خود گرفته و به فعالیت و کسب و کار بپردازند.
سوالات متداول
1- بهره گیری از تجربیات چه افرادی در روند آماده سازی شرکت در آزمون دکتری 1402 موثر خواهد بود؟
بهره گیری از توصیه های مشاوران خبره، پذیرفته شدگان سال های گذشته و رتبه های برتر آزمون دکتری می تواند تاثیر به سزایی بر روند پیشرفت متقاضیان شرکت در این آزمون داشته باشد.
2- چه افرادی از شرکت در آزمون دکتری سال 1402 محروم هستند؟
آن دسته از داوطلبانی که در مقطع دکتری دانشگاه های روزانه سال 1401 پذیرفته شده اند و یا معدل آن ها کمتر از 14 می باشد، مجاز به شرکت در این آزمون نخواهند بود.
3- آیا دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد می توانند در آزمون دکتری 1402 شرکت کنند؟
تنها دانشجویانی که حداکثر تا تاریخ 30 بهمن 1401 یا 31 شهریور ماه 1402 فارغ التحصیل شده باشند، می توانند در صورت پذیرش در آزمون مذکور، تحصیلات خود را در مقطع دکتری ادامه دهند.
{ "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage","mainEntity": [{"@type": "Question", "name": "بهره گیری از تجربیات چه افرادی در روند آماده سازی شرکت در آزمون دکتری 1402 موثر خواهد بود؟", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "بهره گیری از توصیه های مشاوران خبره، پذیرفته شدگان سال های گذشته و رتبه های برتر آزمون دکتری می تواند تاثیر به سزایی بر روند پیشرفت متقاضیان شرکت در این آزمون داشته باشد." } },{"@type": "Question", "name": "چه افرادی از شرکت در آزمون دکتری سال 1402 محروم هستند؟", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "آن دسته از داوطلبانی که در مقطع دکتری دانشگاه های روزانه سال 1401 پذیرفته شده اند و یا معدل آن ها کمتر از 14 می باشد، مجاز به شرکت در این آزمون نخواهند بود." } },{"@type": "Question", "name": "آیا دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد می توانند در آزمون دکتری 1402 شرکت کنند؟", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "تنها دانشجویانی که حداکثر تا تاریخ 30 بهمن 1401 یا 31 شهریور ماه 1402 فارغ التحصیل شده باشند، می توانند در صورت پذیرش در آزمون مذکور، تحصیلات خود را در مقطع دکتری ادامه دهند." } }]}سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
.star svg{ background:#777; } .star svg:hover{ background:#FF0; } .postLike{ margin: 20px auto 50px auto; text-align: center; width: 157px; padding: 0px 0px 0px 6px; background: #F9F9F9; border: 1px solid #F1F1F1; border-radius: 13px; font-size: 14px; line-height: 30px; white-space: nowrap; background-color: #ff6464; color: #fff; box-shadow: 0 0 25px #ffce4961; } .postlike-text{ vertical-align: middle; color: #fff; } .sl-wrapper a { border-bottom: 0 !important; text-decoration: none !important; } .sl-button { font-size: 1em; line-height: 1; font-weight: normal; } /* Colors */ a.liked { color: #da1b1b; } a.liked:hover, a.liked:active, a.liked:focus { color: #666666; } a.liked span.sl-count, .sl-count { color: #fff; } /* Icon */ .sl-icon { margin-right: 4px; font-family: 'wpyar-BYekan',Helvetica,sans-serif; text-transform: uppercase; vertical-align: middle; color: #fff; margin-top: 1px; font-size: 17px; } .sl-icon i { margin-top: 1px; margin-left: 5px; font-size: 17px; } .sl-icon svg { fill: currentColor; width: 1em; height: 1em; margin-left:5px; } .sl-icon svg:after { content: ""; position: absolute; top: 0; right: 0; bottom: 0; left:0; } /* Count */ .sl-count { font-size: 1em; font-family: 'wpyar-BYekan',Helvetica,sans-serif; text-transform: uppercase; vertical-align: middle; display: none; } /* Loader */ .loader, .loader:before, .loader:after { background: rgba(0, 0, 0, 0.2); -webkit-animation: load1 1s infinite ease-in-out; animation: load1 1s infinite ease-in-out; width: .2em; height: .6em; } .loader:before, .loader:after { position: absolute; top: 0; content: ''; } .loader:before { left: -.375em; -webkit-animation-delay: -0.32s; animation-delay: -0.32s; } .loader { text-indent: -9999em; display: inline-block; position: relative; vertical-align: middle; font-size: 1em; -webkit-transform: translateZ(0); -ms-transform: translateZ(0); transform: translateZ(0); -webkit-animation-delay: -0.16s; animation-delay: -0.16s; } .loader:after { left: .375em; } @-webkit-keyframes load1 { 0%, 80%, 100% { box-shadow: 0 0 rgba(0, 0, 0, 0.2); height: .6em; } 40% { box-shadow: 0 -.3em rgba(0, 0, 0, 0.2); height: 1em; } } @keyframes load1 { 0%, 80%, 100% { box-shadow: 0 0 rgba(0, 0, 0, 0.2); height: .6em; } 40% { box-shadow: 0 -.3em rgba(0, 0, 0, 0.2); height: 1em; } }