مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
طراحی صحنه را از این سایت دریافت کنید.
طراحی صحنه
طراحی صحنه
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
نگارهای از طراحی صحنه توسط شارل-آنتوان کامبون برای پردهٔ ۳ از صحنهٔ سوم اُپِرای (en) اثر مشترک جواکینو روسینی و لویی نیدرمایر. این اُپِرا نخستینبار در ۳۰ دسامبر ۱۸۴۶ میلادی توسط اپرای پاریس در سال لو پلتی (en) اجرا شد.
طراحی صحنهٔ پردهٔ ۳ از اُپِرای توسط پیر-لوک-شارل سیسری (en). این اُپِرا نخستینبار در ۲۲ نوامبر ۱۸۳۱ میلادی در اپرای پاریس و توسط شرکت بالهٔ اپرای پاریس اجرا شد.
آرایهگری[۱] یا طراحی صحنه در زبانزد و اصطلاح نمایشنامه و سینما، فن آراستن و تزیین صحنه نمایش یا صحنهٔ بازی در سینما است.[۲] اگرچه در میان عامه به نادرست گاهی این واژه به جای دکور و به منظور بیان چگونگی چیدمان و آرایش وسایل در خانه به کار میرود. دکوراسیون به اجزا و کالایی گفته میشود که باعث زیبایی محل مورد نظر میشود. در ایران طراح صحنه عمدتاً به شخصی گفته میشود که وظیفه انتخاب لوکیشن و انتخاب وسایل مورد نیاز فیلم آکسسوار و چیدمان آنها در صحنه را بر عهده دارد.در دکوراسیون داخلی به عنوان مثال برای خانه میتوان از وسایلی مثل تابلوفرش یا هر کالای دیگری که به زیبایی محل کمک کند، استفاده کرد. هنر دکوراسیون کار سخت و حرفهای است که امروزه در دانشگاهها به عنوان یک شغل تدریس و آموزش داده میشود.
مدیر صحنه[ویرایش]
او کسی است که بر تمام مراحل آماده شدن صحنه و لباسها نظارت میکند و اطلاعات لازم را در اختیار دست اندرکاران این بخشها، قرار میدهد.
طراح دکور[ویرایش]
در فیلمهایی که به دکور نیاز دارند، فردی به نام طراح دکور، به کار گرفته میشود؛او با توجه به آنچه طراح صحنه میخواهد و ویژگیهایی که او در اختیارش میگذارد، دکور را طراحی کرده و تصاویری با زوایای مختلف از طرح مورد نظر خود، تهیه میکند و حتی در فیلمهایی با دکورهای عظیم، ماکتی از دکورها تهیه میکند و ارائه میدهد.
جستارهای وابسته[ویرایش]
دکور
منابع[ویرایش]
↑ «آرایهگری» مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.
↑ فرهنگ واژهٔ دهخدا گسترش نبو طراحی
این یک مقالهٔ خرد است. میتوانید با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید.
ردهها: طراحی صحنهپیشههای تئاتریرسانه هنرعوامل تولید فیلمفن نمایش و صحنهسازیهنرهای تزئینیطراحی داخلی
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
همه چیز درباره رشته طراحی صحنه : بازارکار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر
رشته طراحی صحنه و هرچیزی که درباره آن باید بدانید. در این مقاله با بازار کار، آینده شغلی، درآمد و حقوق رشته طراحی صحنه آشنا می شوید.
رشته های هنر
همه چیز درباره رشته طراحی صحنه : بازارکار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر
0 نظر8
کار در تئاتر و سینما برای بسیاری جوانان لذت بخش است. تحصیل در رشته طراحی صحنه در کنار دیگر رشته هاريال یکی از راه هایی است که می توانید در حوزه سینما و تئاتر مشغول به کار شوید. طراحان صحنه محیط فیزیکی نمایش را از لحاظ زیبایی، لوازم جانبی مانند مبل، محل قرارگیری دوربین و غیره را طراحی می کنند. در این مطلب از مجموعه مطالب سایت فسفر، قصد داریم به معرفی رشته طراحی صحنه، معرفی دروس، بازارکار، آینده شغلی و درآمد این رشته می پردازیم.
ماهیت رشته طراحی صحنه
رشته طراحی صحنه یکی از رشته های کنکور هنر است، که در مقطع کارشناسی ارائه می شود. این رشته به دلیل جذابیت هایی که دارد، بین داوطلبان هنر بسیار پرطرفدار است. طراحان صحنه معمولا به مطالعه فیلمنامه های کارگردان ها می پردازند و درباره لباس بازیگران، گریم، نورپردازی، دکوراسیون صحنه ایده هایی می دهند. همچنین این افراد می توانند با کمک نرم افزارهای رایانه ای، محیط را برای کارگردان شبیه سازی کنند تا درصورت تایید نهایی نسبت به تهیه لوازم اقدام کنند. این طراحان با توجه به نوع کار ممکن است به صورت تنهایی با دستیار کار کنند. پذیرش در این رشته به صورت نیمه متمرکز انجام می گیرد و داوطلبان بعد ازقبولی در آموزن کتبی، باید در آزمون عملی هم شرکت کنند.
توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته طراحی صحنه
هر رشته نیازمند مهارت و شایستگی هایی است که مسیر موفقیت را برای فرد هموارتر می کند. خیال پردازی را می توان اصلی ترین مهارت برای این رشته به حساب آورد. این افراد با داشتن قدرت خیال پردازی می توانند به کارگردان، عکاسان، نورپردازان ایده های خوبی بدهد. مهارت آگاهی بصری یکی دیگر از مهارت های این طراحان است تا بتوانند فضایی عالی را طراحی کنند. فشار کاری در این حرفه بسیار زیاد است، طراحان باید در طول فیلمبرداری در لوکیشن های مختلف همراه باشند و بیخوابی ها و سختی ها را تحمل کنند. از دیگر مهارت های کلیدی برای این افراد، عزم راسخ، اشتیاق و علاقه فراوان به کار، استقامت، انعطاف پذیر بودن، مهارت های فنی است.
مهارت های شغلی طراح صحنه
معرفی دروس رشته طراحی صحنه در مقطع کارشناسی
دروس عمومی در مقطع کارشناسی
معارف اسلامی 1 معارف اسلامی 2 فارسی زبان خارجی
اخلاق و تربیت اسلامی
تربیت بدنی 1 تربیت بدنی 2 تاریخ اسلام
انقلاب اسلامی و ریشه های آن
متون اسلامی
جمعیت و تنظیم خانواده
دروس پایه در مقطع کارشناسی
اصول و مبانی ارتباطات
آشنایی با تاریخ ادبیات کهن و معاصر ایران
آشنایی با تاریخ ادبیات کهن و معاصر جهان
جامعه شناسی عمومی شناخت عمومی شناخت موسیقی جامعه شناسی هنر فرهنگ و ادبیات عامه تمثیل شناسی فلسفه ی مقدماتی شرق
روش تحقیق و تدوین پروژه
فلسفه ی مقدماتی غرب
دروس اصلی در مقطع کارشناسی
بنیاد نمایش در غرب و شرق
مبانی بازیگری مبانی کارگردانی مبانی طراحی صحنه مبانی ادبیات نمایشی مبانی نمایش عروسکی
تاریخ نمایش در ایران
تاریخ نمایش در جهان
بررسی تطبیقی نظریه های نمایشی شرق و غرب
دروس تخصصی در مقطع کارشناسی
اصول و مبانی هنرهای تجسمی
اجرای نمایش های ایرانی و شناخت بافت های سنتی 1
اجرای نمایش های ایرانی و شناخت بافت های سنتی 2
ماسک و گریم طراحی و نقاشی 1 طراحی و نقاشی 2
حجم شناسی و حجم سازی
تاریخ تحولات طراخی صحنه
تکنیک صحنه 1 تکنیک صحنه 2
تاریخ مبلمان و لوازم صحنه
استفاده از رایانه در طراحی صحنه
کارگاه چوب و فلز سبک های طراحی صحنه نقاشی تئاتر
تاریخ و طراحی لباس 1
تاریخ و طراحی لباس 2
طراحی صحنه و ماکت سازی 1
طراحی صحنه و ماکت سازی 2
طراحی صحنه نمایش عروسکی
معماری داخلی 1 معماری داخلی 2 اسکیس و راندو آرایش صحنه دوخت لباس تئاتر
نقد و تحلیل نمایش از منظر طراحی صحنه
نورپردازی در تئاتر
طراحی صحنه برای سینما و تلویزیون 1
طراحی صحنه برای سینما و تلویزیون 2
کارگاه پیشرفته ی طراحی صحنه و ماکت سازی 1
کارگاه پیشرفته ی طراحی صحنه و ماکت سازی 2
طراحی صحنه و ماکت سازی اپرا
صدا در نمایش پروژه
وضعیت ادامه تحصیل در رشته طراحی صحنه در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد.
بازارکار و آینده شغلی رشته طراحی صحنه در ایران
داوطلبان در کنار علاقه برای انتخاب رشته بهتر است بازار کار و آینده شغلی رشته ها هم در نظر بگیرند. در حالت کلی در ایران موقعیت های شغلی خیلی زیادی برای رشته های هنری وجود ندارد، اما فارغ التحصیلان برخی رشته مانند رشته نقاشی، رشته هنر سفالگری، رشته عکاسی به دلیل موردتقاضا بودن و کاربردی بودن، به صورت خوداشتغالی هم می توانند فعالیت داشته باشند و درآمد کسب کنند. رشته طراحی صحنه از جمله رشته هایی است که علاقه مندان بسیاری زیادی دارد، اما مشغول شدن این افراد ملزم به وجود موقیعیت کاری سینمایی و تلویزیونی است تا بتوانند در طول مدت ساخت فیلم همراه تیم باشند و درآمد کسب کنند.
بازارکار رشته طراحی صحنه
درآمد و حقوق رشته طراحی صحنه در ایران
آگاهی از درآمد هر رشته، برای انتخاب آن امری مهم است که همه ی داوطلبان باید به آن فکر کنند. میزان درآمد این فارغ التحصیلان در ابتدای کار به دلیل کم بودن سابقه کاری و نداشتن تجربه کاری کم است، زیرا این افراد معمولا در ابتدا به عنوان دستیار فعالیت می کنند و مسئولیت پروژه های کمی را بر عهده می گیرند. اما به مرور زمان و کسب تجربه میزان درآمد این افراد بالاتر می رود. میانگین حقوق ماهانه این افراد 4 میلیون تومان است.
منبع مطلب : phosphorapp.ir