مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
m.c.h.c در ازمایش خون چیست؟ را از این سایت دریافت کنید.
MCHC در آزمایش خون چیست؟
MCHC یعنی میانگین غلظت هموگلوبین گلبولهای قرمز. هموگلوبین به خون اجازه میدهد اکسیژن را به بافتهای بدن منتقل کند. پایین بودن آن نشانه کم خونی است.
MCHC در آزمایش خون چیست؟
نویسنده: تیم تحریریه درمانکده
دسته: آزمایشها انتشار: ۰۷/۲۲/۱۳۹۹ تعداد نظرات: 4 نظر 6,842 بازدید زمان مطالعه 5 دقیقه
آیا میدانید معنی MCHC در آزمایش خون چیست و یا اصلا MCHC مخفف چیست؟MCHC در آزمایش خون میانگین غلظت هموگلوبین گلبولهای قرمز یا متوسط غلظت هموگلوبین در گلبولهای قرمز خون شما است. هموگلوبین مولکول پروتئینی است که به گلبولهای قرمز خون اجازه میدهد اکسیژن را به بافتهای بدن منتقل کنند.
MCHC شما حتی در صورت طبیعی بودن تعداد گلبولهای قرمز خون میتواند در بازههای کم، طبیعی و زیاد قرار گیرد. در ادامه این مقاله با درمانکده همراه باشید تا بدانید ام سی اچ در آزمایش خون چیست و بالا بردن MCHC چطور انجام میشود. برای درخواست انجام آزمایش خون در محل از درمانکده استفاده کنید.
MCHC شما حتی در صورت طبیعی بودن تعداد گلبولهای قرمز خون می تواند در بازه های کم، طبیعی و زیاد قرار گیرد.
علائم MCHC پایین چیست؟
چندین علامت وجود دارد که اغلب در افراد با سطح MCHC پایین وجود دارد. این علائم به طور کلی با کم خونی مرتبط اند. علائم مذکور عبارتند از:
ضعف و خستگی مزمن تنگی نفس رنگ پریدگی پوست
کبودشدن پوست به راحتی
سرگیجه ضعف از دست دادن استقامت
افرادی که سطح MCHC آنها اندکی پایین است یا اخیراً کم شده است ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند.
آزمایش (خون، ادرار، مدفوع) خود را در محل انجام دهید
به صفحه رزرو آزمایش در منزل درمانکده بروید و آزمایش مد نظر خود را آنلاین رزرو کنید.
دریافت آزمایش در محل
چه عواملی باعث کاهش MCHC در آزمایش خون میشود؟
شایعترین علت MCHC پایین، کم خونی (آنمی) است. آنمی هیپوکرومیک میکروسیتیک معمولاً منجر به کاهش MCHC میشود. این بیماری به این معنی است که گلبولهای قرمز خون شما کوچکتر از حد معمول بوده و سطح هموگلوبین آن کاهش یافته است.
این نوع آنمی میکروسیتیک میتواند ناشی از موارد زیر باشد:
کمبود آهن
عدم توانایی بدن در جذب آهن، که میتواند ناشی از شرایطی مانند بیماری سلیاک، بیماری کرون و جراحی بای پس معده باشد.
از دست دادن مزمن و خفیف خون ناشی از چرخه قاعدگی یا زخم معده طولانی مدت
همولیز یا تخریب زودرس گلبولهای قرمز در طول زمان
شایعترین علت MCHC پایین، کم خونی (آنمی) است.
در موارد نادرتر، MCHC پایین و آنمی میکروسیتیک هیپوکرومیک میتواند ناشی از موارد زیر باشد:
سرطان، از جمله سرطانهایی که باعث از دست دادن خون به صورت داخلی میشوند
عفونتهای انگلی مانند عفونت با کرم قلاب دار
مسمومیت با سرب
MCHC پایین چگونه تشخیص داده میشود؟
اگر پزشک شما به MCHC پایین مشکوک باشد، ممکن است آزمایش چند فاکتور خونی از جمله موارد زیر را درخواست کند:
سطح MCHC
متوسط حجم گلبول قرمز (MCV) که میانگین حجم گلبولهای قرمز شما را اندازه گیری میکند
برای بررسی m.c.h و m.c.v در آزمایش خون میتوانید از طریق درمانکده، درخواست آزمایش در محل بدهید. پزشک پس از بررسی به شما خواهد گفت که mcv پایین نشانه چیست و چطور درمان میشود.
این آزمایشات ممکن است در آزمایش شمارش کامل سلولهای خون (CBC) گنجانده شوند. CBC این که شما دارای محدوده طبیعی گلبولهای قرمز و سفید هستید یا خیر را میسنجد.
از طریق نتایج آزمایشاتی که بهترین پزشک متخصص خون درخواست کرده است، او باید بتواند نوع کم خونی شما را به طور دقیق تشخیص دهد تا یافتن علت اصلی آن آسانتر شود. این کار میتواند به آنها کمک کند یک دوره درمانی تجویز کنند.
آنمی هیپوکرومیک میکروسیتیک معمولاً منجر به کاهش MCHC میشود.
سطح آهن
پزشک ممکن است سطح آهن و ظرفیت اتصال آهن شما را بررسی کند، تا بسنجد آیا بدن شما به همان میزانی که باید آهن جذب میکند یا خیر. همه این کارها را می توان به وسیله همان خون گیری انجام داد که برای CBC شما استفاده شده است و این دو آزمایش میتواند به پزشک کمک کند تا علت کم خونی را تشخیص دهد.
از دست دادن خون
اگر تصور شود که از دست دادن خون دلیل پایین بودن MCHC در آزمایش خون شماست، پزشک به دنبال منبع از دست دادن خون میگردد. آسانترین تشخیص، چرخه قاعدگی طولانی، مکرر یا سنگین به طور غیرطبیعی است، که خانمها خودشان میتوانند این موضوع را بیان کنند.
مطب پزشک خون و آنکولوژی مورد نظرتان را آنلاین رزرو کنید
به صفحه پزشکان خون و آنکولوژی درمانکده بروید و زمان مراجعه به مطب پزشک دلخواهتان را آنلاین انتخاب کنید.
دریافت نوبت خون
بیماریهای دیگر
پزشک شما ممکن است برای سایر بیماریها از جمله موارد زیر آزمایشهای تشخیصی درخوا ست کند:
آندوسکوپی توسط بهترین پزشکان گوارش، که طی آن یک دوربین با چراغ از میان قسمت فوقانی دستگاه گوارش (GI) شما حرکت میکند. این کار میتواند به یافتن زخم یا سرطان کمک کند. همچنین، بیوپسی انجام شده در طی این روش مطمئنترین آزمایش از نظر بیماری سلیاک است.
منبع مطلب : www.darmankade.com
آزمایش MCHC چیست؟ + تفسیر MCHC در آزمایش خون
MCHC در آزمایش خون چیست و چرا آزمایش MCHC تجویز میشود؟ MCHC غلظت هموگلوبین در حجم مشخصی از سلولهای قرمز خون را بررسی میکند، پایین بودن MCHC در آزمایش خون
خانه مقالات آزمایش MCHC
آزمایش MCHC
آخرین تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۱/۰۵/۲۶
مدت زمان تقریبی مطالعه: دقیقه
MCHC در آزمایش خون نشانه چیست؟
آزمایش MCHC یکی از تستهای CBC است. بروز اختلالات خونی مانند کم خونی میتواند دلیلی برای تجویز این آزمایش باشد. البته این تست به تنهایی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. برای بررسی وضعیت سلامتی بیمار، دیگر آزمایشهای خون نیز تجویز خواهد شد. اگر میخواهید با این پارامتر در برگه آزمایش بیشتر آشنا شوید، مطالعه این مقاله از هومکا را از دست ندهید.
دارا بودن علائمی مانند پوست رنگ پریده، کبودیهای بدن و سرگیجه، میتواند شما را برای انجام آزمایش MCHC مجاب کند. این آزمایش، غلظت هموگلوبین در خون شما را بررسی میکند. اگر دچار بیماری کم خونی، بیماریهای کبدی یا برخی سرطانها باشید، آزمایش MCHC میتواند در تشخیص آنها شما را یاری کند. همچنین اگر قصد دارید تا در ارتباط با آزمایش MCHC بیشتر بدانید، ادامه مطالب را از دست ندهید. همچنین اگر زمان کافی برای رفتن به آزمایشگاه را ندارید، برای انجام آزمایش در منزل، کلیک کنید!
MCHC در آزمایش خون به چه معناست؟
در آزمایش MCHC، سطح غلظت هموگلوبین در حجم مشخصی از سلولهای قرمز خون ارزیابی میشود. هموگلوبین، همان پروتئینی است که وظیفه حمل اکسیژن را برعهده دارد. خوب است بدانید که رنگ قرمز خون نیز به دلیل وجود همین پروتئین است. زمانی که هموگلوبین با اکسیژن ترکیب میشود، خون به رنگ قرمز درمیآید.
اگر در برگه آزمایش سطح این فاکتور بالا باشد، گلبول های قرمز خون تیرهتر به نظر میرسند. در این حالت اصطلاحا گفته میشود وضعیت هایپرکرومیک رخ داده است. اگر MCHC در آزمایش خون افزایش پیدا کند، احتمالا بیمار در وضعیت پاتولوژیکی (آسیب شناسی) مانند سوختگی شدید قرار دارد.
چنانچه در تفسیر آزمایش، سطح این فاکتور کمتر از حد نرمال گزارش شود، اصطلاحا وضعیت هیپوکرومیک اتفاق میافتد. در این حالت گلبولهای قرمز روشنتر از حالت طبیعی به نظر میرسند. احتمال بروز تالاسمی و فقر آهن در شرایط هیپوکرومیک وجود دارد. در صورتیکه غلظت گلبول قرمز در محدوده نرمال قرار داشته باشد، وضعیت نورموکروم است.
از آنجا که این فاکتور بخشی از آزمایش CBC است، هر زمانی که این تست تجویز شود؛ شاخص MCHC را نیز خواهید دید. بنابراین انتظار نداشته باشید، این تست به تنهایی توصیه شود. همچنین نتیجه آن با در نظر گرفتن سایر شاخصها بررسی خواهد شد.
شرایط انجام آزمایش MCHC چگونه است؟
فاکتور MCHC یکی از آزمایشات و اجزای تکمیل کننده آزمایش CBC بهشمار میرود. شما برای انجام این آزمایش هیچگونه محدودیتی ندارید و نیاز نیست پیش از انجام تست رژیم غذایی بخصوصی را رعایت کنید. اگر داروهای خاصی مصرف میکنید و یا اینکه فعالیتی دارید که ممکن است در پاسخ آزمایش خون تاثیر بگذارد از قبل موضوع را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید. اگر نسخه آزمایش دارید و وقت کافی برای رفتن به آزمایشگاه را ندارید، کلیک کنید!
میزان نرمال MCHC در آزمایش خون چقدر است؟
میزان نرمال MCHC با توجه به سن میتواند متفاوت باشد. به طور کلی محدوه نرمال این آزمایش برای بزرگسالان ۳۲ تا ۳۶ درصد و در نوزادان ۳۲ تا ۳۴ درصد است. سطح بحرانی MCHC زمانی است که نتیجه آزمایش با توجه به سن در محدوده نرمال قرار نگیرد.
تفسیر آزمایش MCHC
در تفسیر آزمایش MCHC معمولا به نتایج دیگر فاکتورها نیز توجه میشود. در ادامه به مهمترین فاکتورها و محدوده نرمال آنها اشاره شده است.
آزمایش MCH (سنجش متوسط مقدار هموگلوبین در گلبول های قرمز خون)بزرگسالان: ۲۷ تا ۳۱ پیکوگرم
نوزادان: ۳۲ تا ۳۴ پیکو گرم
آزمایش MCV (سنجش متوسط سایز گلبول های قرمز)بزرگسالان: ۸۰ تا ۹۵ فمتولیتر
نوزادان تازه متولد شده: ۹۶ تا ۱۰۸ فمتولیتر
آزمایش RBC (شمارش میزان گلبول قرمز خون).رنج نرمال برای زنان: ۴.۷ تا ۶.۱ میلیون گلبول/ mcL
رنج نرمال برای مردان: ۴.۷ تا ۶.۱ میلیون گلبول/ mcL
آیا سطح MCHC در آزمایش خون شما در بازه نرمال قرار ندارد و به دنبال تفسیر آزمایش خود هستید؟ میتوانید همین حالا کلیک کنید!
علت پایین بودن MCHC در آزمایش خون چیست؟
مهمترین دلیلی که منجر به کاهش سطح MCHC میشود، کم خونی است. هیپوکرومیک میکروسیتیک یکی از انواع کمخونی است که در آن اندازه گلبولهای قرمز از حد طبیعی کوچکتر است. علت بروز این بیماری میتواند یکی از دلایل زیر باشد:
ناتوانی بدن در جذب آهن: بیماریهایی مانند کرون، سلیاک (نوعی بیماری گوارشی) و جراحی بای پس معده میتوانند در جذب آهن اختلال ایجاد کنند.فقر آهن خونریزیهای مزمن: خونریزیهای داخلی مزمن در طولانی مدت میتوانند باعث کم خونی و در نتیجه کاهش سطح MCHC در آزمایش خون شوند. زخم معده میتواند یکی از این بیماریها باشد. همچنین زنانی که قاعدگیهای طولانی مدت را تجربه میکنند در معرض کاهش غلظت هموگلوبین قرار دارند.منبع مطلب : www.homeca.ir